Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (23 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (23 leidinys)

“Dailiosios” lygos pusfinaliuose - pernykštės ekipos.

Įdomu, kad ir šiame sezone, kaip ir praėjusiame, į “Dailiosios” lygos finalinį ketvertą iškopė tos pačios komandos, pasikeitė tik pusfinalio porų komandos. Pernykštės nugalėtojoms KTU teko “La vita volley”, o “sidabrą” pelniusioms LSU – Lietuvos jaunių rinktinė.

Abi pirmosios pusfinalio rungtynės vyko įnirtingai ir abiejų baigtis vienoda, ir kiek netikėta, nes Lietuvos jaunių rinktinė rezultatu – 3:2 svečiuose įveikė Lietuvos sporto universiteto studentes (LSU), o “La vita volely“ – išvykoje tokiu pačiu rezultatu – Kauno technologijos universiteto (KTU) komandą.

Debiutantai marijampoliečiai – dvejose lygose.

Šiame sezone “B” lygoje pirmąjį kartą debiutavusi “Exleazingcar” komanda iš Marijampolės sėkmingai pasirodė dvejuose pirmenybių etapuose ir kartu su Kauno kolegija, ne tik pateko į šios lygos atkrintamųjų varžybų pusfinalį, bet ir gavo progą, remiantis KTML nuostatais, žaisti atkrintamąsias rungtynes su “A” lygos paskutines vietas užėmusiomis komandomis. Kauno kolegija netsilaikė prieš KTU (2:3), o marijampoliečiai įrodė savo pranašumą prieš “Laumetrį” -3:1 ir balandžio 19 d. (trečiadienį) bei balandžio 20 d. (ketvirtadienį) žaidė dvi ketvirtfinalio rungtynes su “Tinklo draugais”.

Abiejose rungtynėse pranašesnė buvo “Tinklo draugų” komanda. Pirmose ir antrose rungtynėse marijampoliečių gretose stigo ne tik komandos kapitono Ramūno Paškevičiaus, bet ir pagrindinio puolėjo Pauliaus Miliausko ir dar traumuoto Raimundo Bendžiūno. Abi rungtynes ir A.Sabonio sporto centro salėje, ir sporto mokyklos “Startas” salėje aštuoniolikmečiai – komandos kapitonas Patrikas Stankevičius, Tomas Vyšniauskas, Rokas Vaškevičius, Aronas Kuliešius, Lukas Oleškevičius, Justinas Žaltauskas, Simas Steponaitis, daug vargo neturėjo ir laimėjo vienodais rezultatais – 3:0. Moksleiviai iškopė į pusfinalį ir susitiks su LSU studentais. Kitame pusfinalyje rungtyniaus “Marito” prieš KTU. Šios rungtynės balandžio 25 d. (antradienį).

Vyrų “B“ lygos „Mažosios“ taurės bronziniai apdovanojimai – Kauno TPMC

Pernai į KTML-o „B“ lygos pirmenybių „Didžiosios“ taurės finalą rungtyniauti dėl 3-čiąjai vietai skirtų apdovanojimų iškopė Kauno SRC vaikinų komanda, kuri jau pervadinta į Kauno TPMC. Moksleiviai nepasipuošė medaliais, nes pralaimėjo -1:3 „Viva color“. Šiame sezone komanda nauju pavadinimu vėl pateko į bronzinį finalą, tik šį kartą jau „Mažosios“ taurės. Jų varžovė - „Sporto fėja“, pernai sugebėjo iškovoti „Mažosios“ taurės bronzinius apdovanojimus, nes įveikė KCSM-2 (3:0). Tai ta pati sporto mokyklos moksleivių komanda jau žaidžianti nauju pavadinimu – SM “Startas“. Moksleiviai šiemet iškopė į „Mažosios“ taurės pagrindinį finalą ir balandžio 25 d. (antradienį) susitiks su JTK“Dobilas“ (Jonava) komanda.

Pasipuošti medaliais Kauno TPMC vaikinai troškimą išsaugojo, nes į finalines rungtynes, po nemažai praleistų pirmenybių rungtynių dėl ligos, atvyko žaisti dar vienas jų komandos puolėjas, Mantas Karpavičius. Pastarasis ir dar du komandos lyderiai – Eduardas Norkus ir Gytis Tuska pirmajame sete „neblizgėjo“ ir „Sporto fėjos“ komanda pirmaudama 5 - 6 taškais artėjo prie pabaigos – 22:16. Po rezultatyvios atakos, G.Tuska pelnęs 17-ąjį tašką, nuėjo prie padavimo, o prie tinklo į 4-ąją zoną atėjo M.Karpavičius. Gytis „paleido“ keletą savo firminių stiprių padavimų šuolyje, kurie keli buvo net „eisiniai“, o Mantas užbaigęs kelias rezultatyvias atakas, rezultatą išlygino - 23:23. Šią paminėtą atkarpą sutriko visas „Sporto fėjos“ šešetukas, puolėjai – Mantas Ivaškevičius, Gintaras Kaštaunas, Beržinskas, Valionis, bei jungėjai – Jonas Lazdauskas, Vitalijus Gubanovas. Jiems nepavyko išlaikyti įtampos ir lemiamus du taškus pelnė technikos profesinio mokymo centro komanda. Antrąjame sete jau dominavo moksleiviška komanda – 25:19. Supratusi „Sporto fėjos“ komanda, kad slysta medaliai iš rankų trečiajame sete vėl kovojo pagirtinai, žaidėjai ragino vienas kitą, ypač V. Gubanovas, šiose rungtynėse atlikęs komandos kapitono pareigas,nes nerungtyniavo Esmiraldas Sliežauskas, bet seto pabaigoje laimė nusišypsojo Kauno TPMC komandai. Laimėję trečiąjį setą rezultatu – 26:24, o rungtynes – 3:0, vaikinai – Eduardas Norkus, Mantas Karpavičius, Gytis Tuska, Laurynas Kalvaitis, Rasius Vaiginis, Deivydas Matulionis, Povilas Saulevičius iškovojo trečiajai vietai skirtą taurę, medalius ir KTML-o pirmenybių rėmėjo „Seni vartai“ ypatingą prizą. „Tikėjau, kad vaikinams lengva nebus, bet jie šaunuoliai“, - po apdovanojimų įteikimo šypsodamasi ištarė komandos trenerė Laimutė Kupčiūnienė. Naudingiausio rungtynių žaidėjo prizas įteiktas – Eduardui Norkui.

Vyrų „C“ lygos pagrindiniame finale – „Jotvingis“.

Kazlų Rūdos kvartetas į atkrentamųjų varžybų pusfinalį pateko iš karto, be rungtynių, kaip ir “Viva color“, nes pirmenybėse abi užėmė dvi pirmąsias vietas. „Jotvingis“ jau pasiskelbė pirmuoju pagrindinio finalo dalyviu, nes du kartus pusfinalyje įveikė „Tinklidą“ 3:2 ir 3:1. Pastarieji žais mažajame finale dėl 3-osios vietos. Kas bus abiejų komandų varžovais paaiškės po pusfinalio: „Viva color“ ir „Sporto fėja“. Pirmos rungtynės balandžio balandžio 26 d. (trečiadienį).

Praėjusios savaitės rungtynių rezultatai:

“Dailioji” lyga:

Pusfinalių rungtynės – LSU – Lietuvos jaunių rinktinė – 2:3 (25:20, 23:25, 16,25, 25:20, 10:15). Rungtynių santykis – 0:1.
KTU – “La vita volley” – 2:3 (25:19, 18:25, 23:25, 25:20, 10:15). Rungtynių santykis – 0:1.

Vyrų “A” lyga:

Ketvirtfinalio rungtynės – “Exleazingcar” (Marijampolė) – “Tinklo draugai” – 0:3 (7:25, 12:25, 20:25). Rungtynių santykis – 0:1.
“Tinklo draugai” – “Exleazingcar” (Marijampolė) – 3:0 (25:15, 25:21, 25:12). Rungtynių santykis – 2:0.

Vyrų “B” lyga:

“Mažosios” taurės finalas dėl 3-4 vietos – Kauno TPMC – “Sporto fėja” – 3:0 (25:23, 25:19, 26:24).

Vyrų “C” lyga:

Pusfinalio rungtynės – “Jotvingis” (Kazlų Rūda) – “Tinklida” – 3:1 (25:22, 25:19, 25:27, 25:19). Rungtynių santykis – 2:0.

P.B.

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 9335