Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (12 leidinys)

 Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (12 leidinys)

Lygos debiutančių - varžovės nebaugina

Nuo šių mokslo metų treniruoti abi Kauno kolegijos tinklininkų ir tinklininkių komandas pradėjo trenerė Jolanta Simonavičienė. Studentai - Kauno tinklinio mėgėjų „B“ lygos pirmenybių senbuviai, o studenčių komandą „Dailiosios lygos“ varžyboms, trenerė užregistravo pirmąjį kartą tik šį sezoną. Debiutantės sužaidė septynerias rungtynes, tiesa, sugebėjo įveikti tik vieną ekipą, visų lig šiol vykusių KTML-o pirmenybių dalyvę, „Cukrainio „ komandą. Arti pergalės Kauno kolegijos studentės buvo paskutinėse rungtynėse prieš tos pačios trenerės treniruojamas Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentes ir vos nepateikė staigmenos. Trenerė J.Simonavičienė „nedirigavo“ nei vienai savo komandai, ji tik stebėjo rungtynes, o vadovauti žaidimui įpareigojo komandų kapitones. Du pirmuosius setus debiutantės stengėsi žaisti ne tik kovingai, bet ir pareigingai ir laimėjo juos vienodomis pasekmėmis - 25:21, bet išsigando, kad gali laimėti ir jų žaidimas sustojo. Iki tol neradusios „vaistų“ prieš varžoves, LSU tinklininkės pasinaudojo varžovių sumaištimi laimėjo du setus atitinkamai – 25:12, 25:9 ir atstatė pusiausvyrą rungtynėse. Penktame sete „užvirė“ lygi kova. Iki pat jo pabaigos abi komandos neleido atitrūkti viena kitai. Kai švieslentėje rezultatas buvo 11:11, įtampos neišlaikė debiutantės. Jos tesugebėjo pelnyti 1 tašką, o būsimosios sporto specialistės - 4. Rungtynes rezultatu 3:2 laimėjo LSU, bet pelnė tik 2 taškus vietoje 3-jų, nes taškas, už laimėtus du setus, atiteko Kauno kolegijos komandai. (Tokie pirmenybių nuostatai). Atsakomosios rungtynės tarp šių komandų vasario 7 d. Šią savaitę Kauno kolegijos tinklininkės įsirašė dar tris taškus, nes savo aikštelėje rezultatu 3:0 nugalėjo KCSM-„Heksos“ komandą.Po šios pergalės Kauno kolegija su 7 taškais - 7-oje vietoje (8 rungt. 2 perg. 6 pral.).

-Puikiai suprantu, kad studentėms trūksta žaidybinės patirties, tai pastebėjau visose žaistose rungtynėse. – Aiškina naujoji komandos trenerė J. Simonavičienė. - KTML-o pirmenybės aukštesnio rango, nei Lietuvos kolegijų žaidynės, kurioms pasiruošti pagrindinis mūsų komandos tikslas. Džiaugiuosi visų žaidėjų pareigingumu, kovingumu ir noru laimėti. Atkreipiau dėmėsį, kad šioje komandoje sumani jungėja, atvykusi studijuoti iš Alytaus sporto mokyklos,trenerės Sigutės Kažukauskaitės auklėtinė, devyniolikmetė Rimantė Petraškaitė (ūgis – 170 cm), tad pakviečiau ją į LSU-„Dekstera“ ekipą, dalyvaujančią Lietuvos moterų čempionate. Tikiu, kad kiekvienose būsimose KTML-o pirmenybių rungtynėse rezultatyviai žais 19-metės – Kamilė Augustinaitė (173), Karina Mickevičiūtė (175), Silvija Karpavičiūtė (166), Vykintė Juciūtė (174), Ieva Dobrovolskytė (172), 20-tės –Aurelija Zaicevaitė (172), Žaneta Gurkova (175), Agnė Sandaraitė (167), Beatričė Griciūtė (176), Germantė Pučinskaitė (173), Margarita Lukoševičiūtė (165), 21-erių – Lina Miklovytė (175), 23-ejų - Simona Kimbirauskaitė (170) ir dar pagerins KTML pirmenybių turnyrinę padėtį, o balandžio mėnesį kolegijų žaidynėse įveiks pagrindines varžoves dėl aukščiausių apdovanojimų – Vilniaus kolegijos studentes.

„Dailiosios lygos“ turnyrinė lentelės pirmasis ketvertas po šios savaitės rungtynių:

1 v. Lietuvos jaunių rinktinė 24 taškai (8 rungtynės,8 pergalės,0 pralaimėjimų.) 2 v. KTU 17 tšk. (8,6,2) 3 v. „La vita volley“ 15 tšk. (7,5,2) 4 v. LSMU 15 tšk. (9,5,4)

Rungtynių rezultatai:

„Dailioji lyga“: „Cukrainis“ – Lietuvos jaunių rinktinė – 0:3, Kauno kolegija – KCSM-„Heksa“ – 3:0, LSMU – KTU – 2:3

Išsipildė trenerės vaikystės svajonė

Dar būdama septintoje klasėje, bet jau lankydama Kauno tinklinio sporto mokykloje tinklinio treniruotes, trenerės Jolitos Virbickienės mokomojoje grupėje, Rūta Skorupskienė turėjo svajonę, kuri išsipildė ir už tai ji dėkinga mylimai trenerei. Svajonė jos buvo tapti trenere. Kelias buvo ilgas. Baigusi vidurinę mokyklą būsima trenerė įstojo į tuometinę Lietuvos kūno kultūros akademiją ir po vienerių metų - 2003 -siais gavo licenciją. Pradėjo dirbti Kauno centro sporto mokyklos tinklinio padalinyje trenere, bet noras baigti aukštąjį mokslą išliko. R.Skorupskienė sugrįžo į tą pačią aukštąją mokyklą ir studijavo neakivaizdiniame skyriuje. Po penkerių studijavimo metų – 2010-siais trenerė įgijo kūno kultūros pedagogo specialybę.

-Pradžia buvo netikėta,nes man nelauktai mokyklos vyriausybė pasiūlė treniruoti berniukus. Pradėjau bėgioti po miesto mokyklas ir ieškoti ketvirtokų. Jie buvo 1993 arba 1994 metų gimimo. – Prisiminimus pasakoja trenerė Rūta Skorupskienė. – Atranka pavyko. Auklėtiniai aštuonerius metus stropiai lankė treniruotes. Po mokyklos baigimo išleistuvių ceremonijos, atsisveikinant teko nubraukti ašarą, nes su abiturientais išsiskyriau. Šios komandos lyderiai – Valentinas Lekavičius, Aivaras Zubavičius (abu 1994 m. gim) sustiprino Kauno „Marito“ vyrų komandą, kuri šiame sezone žengia be pralaimėjimų ir Lietuvos vyrų tinklinio čempionato B pogrupyje /Vakarai/, ir Kauno mėgėjų „A“ lygoje“, o Mantas Darasevičius (1993) – Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų ekipą.

-Gerų žaidėjų užaugo ir kitoje mokomojoje 1995-96 metų grupėje. Jos lyderis 20-metis Algirdas Naučius žaidžia Lietuvos aukščiausiosios lygos čempionate dalyvaujančioje Raseinių „Norvelitoje“. Rytis Savickas – KTU, Ugnius Marganavičius – Anglijoje. Daug auklėtinių – KTML-e žaidžiančių komandų sudėtyse.

Trenerė su 2000-01 metų gimimo komanda KMTL-e startavo pernai. Sėkmingai sužaidė „B“ lygos (dalyvavo 19 komandų) A pogrupio varžybas. Vaikinai užėmė 3-čią vietą tarp šešių ekipų ir pateko į devynių stipriausių komandų grupę. Joje meistriškumu varžovai jau buvo pajėgesni. KCSM-2 liko 9-je vietoje ir kovojo dėl „Mažosios taurės“. Pirmus varžovus – KMAIK įveikė (3:1,3:0), bet pusfinalyje abi rungtynes pralaimėjo „Smūgiui“ (po 0:3) ir tenkinosi mažuoju finalu dėl „bronzos“. Neįstengę laimėti prieš „Sporto fėją“ (0:3) jaunieji tinklininkai liko ketvirtoje vietoje.

-Šiemet vėl žaidžiame „B“ lygoje (dalyvauja 15 komandų). Pirmo etapo varžybas B pogrupyje tarp septynių ekipų sužaidėme puikiai, užėmėme 1 vietą ir vėl patekome į stipriausiųjų grupę. Komandos variklis - jungėjas ir komandos kapitonas Ignas Mazuras (ūgis174 cm), visada aktyvus aikštelėje ir yra pavyzdys ne tik antram jungėjui – Justui Dumčiui (172), bet ir puolėjams – Martynui Mičiuliui (196), Mariui Gindriūnui (191), Egidijui Lukoševičiui (183), Aldui Mejeriui (183), Justui Griškevičiui (187), Justui Migoniui(189), Tadui Tautkevičiui (180), Rokui Markauskui (189), Matui Didžiariekiui (174), Benui Krasnickui (178) ir „libero“ Domantui Stikliui (174).

-Tikiu kad vaikinai išlaikys sportinę formą ir pasipuoš lygos medaliais. Kitais metais galvojame apie KTML „A“ lygą, nes žaisdami joje moksleiviai turi puikų aerodromą pakelti meistriškumą ir padoriai pasirodyti pagrindinėse jų varžybose. Pernai KTML-as padėjo komandai tinkamai pasiruošti Lietuvos jaunučių čempionatui, nes iškovojome vicečempionų medalius. Pralaimėjome tik Šiaulių miesto rinktinei. Šiemet žaidžiame Lietuvos jaunių čempionate, bet tik stažuojamės, nes esame metais jaunesni, o tikros varžybos - po metų. Kai rungtyniauti patenkame į didelių matmenų salę, vaikinai erdvėje sutrinka ir žaidžia žymiai prasčiau, nes treniruojamės „Aušros“ gimnazijos nedidukėje salėje. Vyriškam tinkliniui – ji jau per maža.

-Draugiškų turnyrų turime ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje (Ryga, Daugpilis), Rusijoje (Kaliningradas), Lenkijoje ( Puckas). Viešėjome Prancūzijoje (Lione).Visas šias išvykas finansuoja tėveliai. Jiems rūpi komandos pasirodymai, tad į svarbias ir atsakingas varžybas vyksta kartu su mylimomis atžalomis.

„B“ lygos ketvertai po šios savaitės varžybų:

C pogrupis 1 v. „Eksleasingcar“ (Marijampolė) 26 taškai (10 rungtynių, 9 pergalės, 1 pralaimėjimas) 2 v. „Vitameda“ 25 tšk. (10,8,2) 3 v. Kauno kolegija 21 tšk. (10,8,2) 4 v. „Smūgis“ 18 tšk. (10, 6, 4)
D pogrupis 1 v. „Sporto fėja“ 18 t. (11, 6, 5) 2 v. „Brain storm“ 17 t. (10, 5, 5) 3 v. „Blokada“ 13 t. (11, 4, 7) 4 v. Raudondvaris 10 t. (9, 3, 6)

Rungtynių rezultatai:

Vyrų „A“ lyga: „Laumetris“ – „Marito“- 0:3, „Laumetris“ – KTU – 2:3

Vyrų „B“ lyga: KCSM“-“Tinklo draugai“ – „Smūgis“ – 0:3, „Sporto fėja“ – KMAIK – 3:1, Kauno technikos kolegija – KMAIK – 0:3, KCSM - „Smūgis“ – 0:3,Kauno TPMC – „Blokada“ – 3:0, LSMU – „Exleasingcar“ (Marijampolė) – 1:3, „Smūgis“ - „ Exleasingcar“ (Marijampolė) žaidė vasario 05 d.( sekmadienį).

Vyrų „C“ lyga: „Vivacolor“ - „Sporto fėja“ – 3:0, „Sporto fėja“ – „Smūgis“ - 3:1.

P.B.

KCSM_600.jpg

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 11171