Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML Pavasario “Sportturas” taurės apžvalga 28 (leidinys)

Savaitinė KTML Pavasario “Sportturas” taurės apžvalga 28 (leidinys)

Pasibaigė, šiek tiek ilgiau, nei įprastai, šiemet užsitęsusios KTML-o pirmenybės, tačiau keturios vyrų komandos sezoną dar tęsia tradiciškai surengtame Pavasario “Sportturas” turnyre.

Visų, išskyrus Kauno kolegiją, sudėtyse rungtyniauja žaidėjai iš įvairių komandų. O viena, net gi, nauju pavadinimu – “Bier Garten”. Jos vadovas ir pagrindinės sudėties žaidėjas, komandos kapitonas - Kęstutis Jocius. Kartu su juo rungtyniauja “Vitamedos” komandos žaidėjai: Albertas Antonas, Gintaras Lekavičius, Artūras Mickevičius, Kęstutis Bradauskas. Komanda papildyta Vaidu Kulikausku (“Tinklida”), dviem žaidėjais iš Ukmergės – Raimundu Masilioniu ir Sergejumi Radčenko, o laisvojo gynėjo pozicijoje “libero” - Andrius Gavorka. Prieš trečiojo turo rungtynes Kęstutį Jocių gimtadienio proga pasveikino “Vitamedos” komanda, kurią irgi jis subūrė 2015 metais.

- “Turiu tikslą suburti antrą komandą, - dar prieš trečiojo turo rungtynių pradžią, užkalbintas atskleidė svajonę, komandos steigėjas Kęstutis Jocius. - “Vitamedoje” jau tiek žaidėjų, kad silpniau žaidžiantiems nėra galimybių patekti į pagrindinę sudėtį, o ant suoliuko, supraskite, prasėdėti rungtynes niekam nėra miela. Labai noriu sukomplektuoti kitoms KTML-o pirmenybėms, šalia “Vitamedos” dar vieną komandą. Dabar tinkama proga ją “lipdyti”. Naujos komandos pavadinimą keisime, jis bus kitoks nei šis.”

“Vitamedai” pastaruoju metu vadovauja ir joje pagrindinį vaidmenį atlieka, rezultatyviai žaidžiantis puolime ir tveriantis užtvaras - Darius Baltrušaitis. Jam pavyko turnyre pastiprinti komandą pakviestais dviem Raudondvario ekipos žaidėjais - Rapolu Kymantu ir Nerijumi Baltrukoniu. Jie iš karto pritapo svetimame kolektyve, tad Darius jiems patikėjo vietas pagrindinėje sudėtyje, kurioje dar rungtyniauja Lukas Dimavičius, Saulius Uleckas, Rytis Garuckas, Nerijus Glodenis ir trumpam iš užsienio sugrįžęs Gintaras Lekavičius.

Paskutines turnyro rungtynes iki pusfinalių, abi Kęstučio Jociaus komandos žaidė tarpusavyje ir abiems pergalė buvo reikalinga, ypač “Bier Garten”, kurią į kovą vedė jis pats, ir kuo geresniu rezultatu, nes po jų dar žaidė kita pora, o būsumų rungtynių baigtis nebuvo žinoma. Laimėjęs du pirmus setus, atitinkamai – 25:22 ir 25:13, “Bier Garten” kolektyvas per anksti patikėjo, kad jau laimėta ir nerūpestingai pradėjo trečiajį setą. Naujos komandos žaidėjai leido pabėgti “Vitamedai”, o paskui ėmė juos vytis. Pavyko, išlygino rezultatą – 10:10, bet atsigavusi “Vitameda” nubėgo ir laimėjo įtikinamu rezultatu – 25:16. Dramatiškai susiklostė ketvirtojo seto pabaiga, kai pranašumo nebuvo įgijusi nei viena komanda. Lygu – 22:22. Rezultatyviai puolime paeiliui sužaidžia, pirmiausiai Saulius Uleckas pelnydamas 23-ąjį, o Nerijus Baltrukonis – 24-ąjį tašką ir priartina “Vitamedą” prie 25-ojo, bet Raimundas Masiulionis, stipriu smūgiu pralaužia varžovų užtvarą ir sušvelnina rezultatą iki minimumo. Kažin kaip būtų vykusi toliau kova, jeigu nebūtų suklydęs, paduodamas padavimą, Sergejus Radčenko. Jis pelnė varžovams 25-ąjį tašką. Komandos žaidė penktąjį setą. Nežymiai pirmaudami, pirmi 8 taškus surinko “Bier Garten” žaidėjai. Pasikeitus aikštelėmis jie tolo nuo varžovų, nes dar labiau padidino rezultatyvumą visuose tinklinio technikos ir taktikos veiksmuose ir užfiksavo seto rezultatą – 15:11. Rungtynes laimėjo – 3:2.

Sekančios rungtynės tarp “Sporto fėjos” ir Kauno kolegijos galutinai ne tik surikiavo komandas turnyrinėje lentelėje, bet ir jas suporavo pusfinaliams. Nesunkiai rezultatu 3:0 laimėjo Kauno kolegija, kurios sudėtyje vien tik šios mokyklos moksleiviai. Trenerė Jolanta Simanavičienė jau galvoja apie sekantį sezoną, todėl šiame turnyre į pagrindinę sudėtį, kartu su senbuviais ji leido - tai aukštaūgį - Aivarą Balkauską (193 cm), kad šis dar labiau “apsišaudytų”, bei, ne ką žemesnį – Arną Donauską, kad jis jau paragautų žaidybinės kovos “parako”.

“Sporto fėjos” komandoje turnyre kartu su Vitaliju Gubanovu, Esmiraldu Sliežausku, Jonu Lazdausku ir Gintaru Kaštaunu žaidžia trys Kauno TPMC žaidėjai: Eduardas Norkus, Mantas Karpavičius ir Rasius Vaiginis.

Komandų rikiuotė po pirmojo etapo: 1 vieta “Vitameda” 7 taškai (2 pergalės, 1 pralaimėjimas, setų santykis 8:3 = 2,6). 2 v. Kauno kolegija 6 tšk.(2 perg. 1 pral., setų santykis 6:4 = 1,5). 3 v. “Bier Garten” 4 tšk. (2 perg. 1 pral., setų santykis 7:7 = 1,0). 4 v. “Sporto fėja” 1 tšk. (0 perg. 3 pral., setų santykis 2:9 = 0,2).

Pusfinalių poros: Kauno kolegija – „Bier Garten“ ir „Vitameda“ – „Sporto fėja“. Rungtynės gegužės 29 d. (pirmadienį). Finalai – gegužės 31 d. (trečiadienį).

Pavasario “Sportturas” taurės turnyro rezultatai: II-asis turas - “Sporto fėja” – „Vitameda“ – 0:3 (14:25, 22:25, 23:25), “Bier Garten” – Kauno kolegija – 1:3 (25:27, 25:16, 10:25, 20:25).

III-asis turas – “Vitameda” – “Bier Garten“ – 2:3 (22:25, 13:25, 25:16, 25:23, 11:15), Kauno kolegija – “Sporto fėja” – 3:0 (25:23, 25:17, 25:16).

P.B.

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 8107