Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Dobilas vs Laumetris ‒ 2 (0:3)

B lygos „Didžiosios“ taurės autsaiderių akistatoje ‒ svarbi „Laumetrio-2“ pergalė, leidžianti pabėgti iš paskutinės vietos turnyrinėje lentelėje

B lygos „Didžiosios“ taurės autsaiderių akistatoje ‒ svarbi „Laumetrio-2“ pergalė, leidžianti pabėgti iš paskutinės vietos turnyrinėje lentelėje

51155506_2297678803590355_1819393832152727552_o.jpg 

Iki šių rungtynių Kauno tinklinio mėgėjų "Baltik Sport" B lygos "Didžiosios" taurės turnyrinės lentelės apačioje jautėsi ypatinga trintis - trys komandos turėjo po 13 taškų ir dalinosi 5-7 vietas. Tad Jonavoje vietos "Dobilui" ir "Laumetriui-2" atsirado galimybė išsiaiškinti tarpusavio santykius.

Susitikimą geriau pradėjo "Laumetris-2": svečiai nebuvo nusiteikę lengvai "įsivažiuoti" į rungtynes ir be gailesčio pradėjo taršyti varžovus jų namų salėje. Pirmas spurtas baigėsi ties 12:4, antras - 16:5. Tuomet "Laumetris-2" kiek sustojo, veiksmas vyko taškas į tašką, tačiau tai nebuvo palanku šeimininkams, kurie turėjo didžiulį deficitą ir setą užbaigė pralaimėjimu 16:25. Įdomu tai, jog "Dobilas" šiame sete puolamaisiais veiksmais pelnė tik 6 taškus, taip pat vieną tašką padavimu ir vieną su užtvara, o visą kitą kraitį susikrovė iš priešininkų padarytų klaidų. Antras setas prasidėjo vos ne identiškai: "Laumetris-2" išsiveržė į priekį 12:5, tačiau tada veiksmas pakrypo kiek netikėta linkme. Jonaviečiai atliko dvi penkių ir šešių taškų iš eilės serijas, kurių pasekoje varžovų turėta persvara ne tik išnyko - "Dobilas" išsiveržė į priekį ir buvo visai šalia pergalės antrajame sete, kai rezultatas buvo 24:22. Visgi "Laumetris-2" susikaupė, sužaidė užtikrintą atkarpą ir laimėjo antrąjį setą 26:24.

Trečias setas buvo visiškai kitoks: viso seto metu abi komandos žaidė taškas į tašką, pirmavo tai vieni, tai kiti, o didžiausias skirtumas, kurį buvo pavykę pasiekti vienai arba kitai komandai, buvo 2 taškai. Tokia įtempta įvykių seka nulėmė ir dramatišką pabaigą: reikiamu laiku "Laumetrio-2" tinklininkai susiėmė ir pasiekė reikalingą dviejų taškų persvarą, laimėjo trečiąjį setą 27:25 ir visas rungtynes 3:0.

Kova Jonavos kūno kultūros ir sporto centre buvo įdomi ir permaininga, tačiau svečiai šįvakar didžiąja dalimi patys prisivirė sau košės, padarę 27 klaidas! T.y. daugiau nei 40 procentų visų "Dobilo" pelnytų takšų. Vis dėlto "Laumetrio-2" treneris po rungtynių atskleidė, kodėl šįkart jo auklėtiniai pažarstė nemažą kiekį dovanėlių varžovams: "Reiktų pabrėžti, jog šiandien neturėjome dviejų pagrindių puolėjų: vienas patyrė traumą, kitas negalėjo atvykti, tad teko kliautis jaunimu nuo atsarginių suolelio. Manau, ši išvargta pergalė nors ir su daug klaidų, bet davė jaunimui vertingos patirties. Šiaip turim jaunimą auksinį, fiziniai duomenys puikūs - tiesiog trūksta tos žaidybinės patirties. Nes dabar didžiajai daugumai aikštelėje žaidusių tinklininkų tai buvo debiutinis sezonas ir šiaip jie nėra turėję tokių rimtesnių rungtynių. Tad manau, kad pagrindinė tų klaidų priežastis ir buvo patirties stoka. Esam patenkinti rezultatu, nes mums labai reikėjo šios pergalės, kad pakiltume nuo dugno." Ir iš tiesų "Laumetris-2" kyla iš dugno, o taip pat turi labai realius šansus užsitikrinti vietą "Didžiosios" taurės atkrintamosiose varžybose. Tuo tarpu "Dobilas" susikompromitavo savo padėtį ir turės paplušėti, kad pabėgtų iš paskutinės vietos ir neiškristų į "Mažąją" taurę.

Rungtynių MVP - Haris Veliulis (+12). Prie komandos pergalės taip pat svariai prisidėjo Matas Petlinskas (+10, 14 taškų) ir Mindaugas Kažukauskas (+10).

 

Rungtynių video galima pamatyti čia: www.facebook.com/grigorijus.mikutovskis/videos/2297678916923677/

Puslapis peržiūrėtas: 37682

Komentarai