Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML "Sportturas" taurės turnyro apžvalga (29 leidinys)

Savaitinė KTML "Sportturas" taurės turnyro apžvalga (29 leidinys)

Abu pusfinaliai nevienodi, nevienodos ir jų rungtynės.

“Vitameda” – “Sporto fėja” – (3:1). Pirmasis setas prasidėjo “Vitamedos” rezultatyviomis atakomis. Tiksliai kamuolius puolėjams skirstė jungėjas Rapolas Kymantas, tad puolėjai, beveik neklysdami, rinko taškus ir rezultatas palengva augo jų naudai. ”Sporto fėjai” komandinis žaidimas vis “nesiklijavo” ir komanda pralaimėjo, nors 20 taškų surinko. Antrajame sete vaizdas pasikeitė. “Vitameda”, tikėdamasi, kad aikštelėje ir toliau viešpataus, vis klydo ir klydo. Tesugebėjo pelnyti tik 13-ka taškų (!). Pabandė pakeisti jungėją. Reikalus, komandai palankia linkme, ėmėsi tvarkyti aikštelėje pasirodęs kitas jungėjas - Gintaras Lekavičius. Jo perdavimai labiau tenkino puolėjus ir šie rezultatyviau ėmė žaisti, tad kitus du setus “Vitameda” laimėjo be didesnio vargo, atitinkamai 25:14 ir 25:15. Po rungtynių, prie tinklo atsisveikindamas , komandos kapitonas Esmiraldas Sliežauskas spaudė nugalėjusios komandos žaidėjams rankas ir kiekvienam kartojo tą pačią frazę: - “Jūs šį kart stipresni, linkime sėkmės Didžiajame finale”.

Kauno kolegija – “Bier Garten” – (3:0). Pristigo laimės pirmus du setus “Bier Garten” komandai, nes juos pralaimėjo tik minimaliu dviejų taškų skirtumu. Rezultatyviau žaisdami už studentus, “Bier Garten” žaidėjai buvo per tašką nuo pergalės, pirmavo – 24:19 (!), bet užstrigo. Kauno kolegijos tinklininkai pasinaudojo “dovanėle”. Pelnė net 6 taškus ir iššoko į priekį. Po to studentai dar pralaimėjo tašką, bet patys pelnė - du ir laimėjo – 27:25. Pralaimėjusi pirmąjį setą, panašiai “Bier Garten” komanda kovojo ir antrąjame. Ir vėl iki pabaigos pirmavo, bet jau mažesniu - dviejų taškų skirtumu. Bet esant rezultatui 22:20, jie vėl neišlaikė įtampos. Studentai, su šypsenomis veiduose, ne tik išlygino rezultatą, bet ir pelnė du lemiamus taškus – 26:24. Daugiau priešintis “Bier Garten” žaidėjai jau neturėjo noro, nes dingo ir kovingumas, jautėsi ir nuovargis. Tęsdami gražų žaidimą, išlaikydami gerą nuotaiką, Kauno kolegijos žaidėjai trečiąjį setą laimėjo lengvai – 25:19. Trumpas buvo ir pralaimėjusios komandos žaidėjo interviu. Artūras Mickevičius, skėstelėjęs rankomis į šalis, teištarė: “Štai ką reiškia jaunimas“ .

Banguojančios Mažojo finalo rungtynės.

Pralaimėję Pavasario “Sportturo” taurės rungtynes, “Sporto fėja” ir “Bier Garten”, tarpusavyje žaidė Mažąjį finalą. Rungtynės vyko permainingai. Nuo pirmojo seto pradžios, įgijusi dviejų taškų persvarą, pirmavo “Bier Garten” komanda. Visiems žaidėjams sekėsi viskas, bet jie net nenujautė, kad prieš seto pabaigą prieis eilė Eduardo Norkaus padavimams. Eduardas “paleido” seriją stiprių padavimų šuolyje, kurie sutrikdė varžovų priėmimus. Rezultatas ne tik išsilygino - 17:17, bet jau dviejų taškų persvarą įgijo “Sporto fėjos” ekipa ir ją išlaikė iki pat galo – 25:23. Pralaimėję minimaliai, “Bier Garten” žaidėjai kovėsi toliau. Tiesa, komandos kapionas Kęstutis Jocius aikštelėje vietą antrajame sete užleido Vaidui Kulikauskui, bet ir be komandos vedlio, žaidėjai varžovams nusileisti nenorėjo. Nors iki seto vidurio – (16:13), 2-3 taškais pirmavo “Sporto fėja”, bet toliau, tarsi burtininko užburti, jie nusustojo kovoti. Pelnė tik tašką, o ”Bier Garten” – 12 ! Prasidėjo rungtynių bangavimas. Kituose setuose nebuvo jokios įtampos. Tai liudija jų baigtys. Trečiąjį rezultatu – 25:10 laimėjo - “Bier Garten”, ketvirtąjį – 25:16, po užbūrimo atsigavusi – “Sporto fėja“. 2:2. Pastarieji lemiamą setą pradėjo puikiai. Aikštelėmis pasikeitė pirmaudami rezultatu – 8:2. Pirmavo ir 10:4. Nuo šio momento „Bier Garten“ žaidėjai pakilo į kovą ir pademonstravo nuostabų kovingumą. Deja, pergalės jiems iškovoti nepavyko, bet „Sporto fėją“ ir jos aistruolių komandą prinervino užtektinai, nes „Sporto fėjai“ laimėti pavyko tik minimaliu rezultatu – 15:13. Jai įteikti bronziniai apdovanojimai. Naudingiausio Mažojo finalo prizas atiteko Jonui Lazdauskui. 

Pavasario „Sportturas“ taurę laimėjo - „Vitameda“.

Laimėjusios pusfinalius – „Vitameda“ (startinė sudėtis: Darius Baltrušaitis, Nerijus Glodenis, Saulius Uleckas, Nerijus Baltrukonis, Remigijus Vilkas ir jungėjas Rapolas Kymantas) Didžiojo finalo rungtynes žaidė su Kauno kolegija (startinė sudėtis: Mindaugas Goris, Mantas Samulis, Rokas Sirtautas, Arnas Donauskas, Mantas Vyštartas ir jungėjas Rokas Gailius). Pirmasis setas priklausė „Vitamedai“. Gerai veikė komandos „variklis“, jungėjas – Rapolas Kymantas. Jis tiksliai siuntė kamuolius puolėjams prie tinklo, tad jie, be didesnio vargo „kapojo“ juos varžovams į aikštelę ir nesunkiai augino komandai taškus. Sekėsi kamuolių padavimai. Įgijusi 10-ies taškų persvarą, „Vitamedos“ komanda, kaip ant sparnų nuskriejo į seto pabaigą. Tiesa, varžovams atsilikimą pavyko sušvelninti, bet tik nežymiai – 25:18. Atkakli kova „užvirė“ antrajame sete. Pradžioje, į priekį pabėgusius Kauno kolegijos tinklininkus, „Vitamedos“ šešetukas pavijo - 13:13. O, kai prie padavimo priėjo Rapolas Kymantas rezultatas šoktelėjo jų naudai. Ir taip abi komandos artėjo į seto pabaigą – 23:20. Jeigu pirmaujančiųjų gretose rezultatyvumu pasižymėjo visi penki puolėjai, tai atsiliekančiųjų komandoje rezultatyvumu labiausiai ryškėjo du puolėjai: Mantas Samulis ir Rokas Sirtautas. Po jų smūgių kamuoliai nebuvo „traukiami“. Pakiliai sužaidusi pabaigą Kauno kolegijos komanda išlygino rezultatą 24:24 ir pelnė du pergalingus taškus. Paminėtiems dviem puolėjams, „Vitamedos“ užtvarų tvėrėjai surado „vaistus“ trečiajame sete, tad visą laiką pirmavę nemenku skirtumu artėjo prie 25-ojo taško. Jį pelnė Remigijus Vilkas. Jeigu šį epizodą būtų užfiksavusios vaizdo kameros, jį būtų galima naudoti ir kartoti, kaip mokomąją priemonę, visiems, o ypač jauniesiems tinklininkams, „ištraukti“ kritimo būdu - „žuvyte“, jau nebetraukiamus kamuolius. Prie jaunimo jau neskiriamas, Remigijus, tokiu kritimu „nuklijavo“ kamuolį puolimo zonoje, nuo savo aikštelės grindų ir kamuolys, varžovams jau nebetikint, pakilo į viršų, perskriejo per tinklą ir gražiai, niekieno neimamas, nusileido irgi puolimo zonoje, bet varžovų aikštelėje. Grožis. Iš nuostabos ir džiaugsmo, komandos draugai glėbesčiavo Remigijų ir jam dėkojo - 25:19. Ketvirtajame sete vėl vyko lygi kova – 12:12, 18:18. O kai rezultatas pabaigoje buvo - 23:22, „Vitamedos“ komandos naudai, studentų trenerė vaikinams dar bandė padėti antrąja pertraukėle, bet ir ji nepadėjo. Setą rezultatu – 25:22, o rungtynes – 3:1 laimėjo - „Vitameda“. Nugalėtojams apdovanoti Pavasario „Sportturas“ skirta taurė 2017 įteikta „Vitamedos“ komandai. Pirmas į rankas ją paėmęs komandos kapitonas Darius Baltrušaitis iškėlė į viršų ir su draugais šoko pergalės džiaugsmo šokį. Tuoj pat Dariaus Baltrušaičio rankos paėmė ir dar vieną trofėjų, nes jis buvo apdovanotas Didžiojo finalo naudingiausio žaidėjo prizu.

P.B.

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 7980