Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (11 leidinys)

 Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (11 leidinys)

Tituluočiausia “Dailiosios lygos” komanda

Sovietmečiu Kauno politechnikos instituto (dabar KTU) studenčių tinklinio komandą “Politechnika” į pergales vedė, kelis dešimtmečius ją treniravęs šios aukštosios mokyklos kūno kultūros ir sporto katedros dėstytojas, treneris Rafaelis Železniakas, po to jį pakeitęs, kolega Robertas Bekeris. Sėkmingai, jau 18-ka metų minimame universitete dirba ir 10 metų treniruoja tinklininkių komandą – Audronė Jakupkienė. Praeityje lankydama treniruotes, trenerės Editos Simonavičienės mokomojoje grupėje, Audronė Bakšytė-Jakupkienė garsino ne tik Kauno tinklinio sporto mokyklą, miestą, bet ir Lietuvą žaisdama vaikų, jaunčių, jaunių, jaunimo, moterų salės , bet ir paplūdimio tinklinio rinktinėse. Moksleivė užaugo, baigė tuometinį Lietuvos kūno kultūros institutą (dabar LSU), ištekėjo, pakeitė pavardę, augina sūnų.

-Su malonumu kasmet dalyvaujame KTML-o pirmenybėse, nes tai puiki galimybė komandai kelti meistriškumą. – Aiškina komandos trenerė Audronė Jakupkienė. - Prasčiausios mums buvo pirmosios pirmenybės, nepatekome į ketvertuką, o visose kitose kovojome garbingai. Sekėsi arba laimėti aukščiausius apdovanojimus, arba žaisti dėl jų finalinėse rungtynėse. Mūsų komandai tai vienintelės varžybos tinkamai pasiruošti pagrindinėms – Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų pirmenybėms. Pernai patekome į atkrentamąsias varžybas, bet pralaimėjome abi rungtynes Vilniaus universiteto studentėms ir pasirodymą baigėme. Šiemet jau žaidėme pirmojo rato dvi rungtynes su dviem Kauno zonos komandomis – LSU ir VDU. Prieš abi pralaimėjome. Atsakomosiose – sieksime revanšo. Norėtume daugiau kontrolinių rungtynių, bet stinga lėšų.

Studentiškoje komandoje daugiausiai kauniečių – Centro sporto mokyklos trenerės E.Simonavičienės, auklėtinių, kelios yra ir trenerės Jolitos Virbickienės - Danielė Bielskytė (ūgis 175 cm), Greta Ungurytė (178), Eivaina Ščiupakovaitė (170), Samanta Bulovaitė (179), Evelina Gruodytė (164) Gerda Masilionytė (166), Jovita Brinkevičiūtė (163), Milda Vilkaitė (180), Vaida Jasiūnienė (175), Vitalija Valentaitė (175), Danielė Makulavičiūtė (175), taip pat šiaulietė – Ieva Kerutytė (176), ir aukštųjų mokyklų studentų mainų programos pagrindu, vieneriems metams, atvykusi iš Ispanijos Gloria Martinez Piconnel (177). Naujokes tinklinio žaidimo technikos ir taktikos tenka išmokyti trenerei.

-Yra ir keletas žaidėjų jau baigusių studijas - Mantė Lokytė (180), Živilė Maceikienė (184), Vaida Jasiūnienė (175), Laura Dailidė (177), Jūratė Fedoravičienė (178), Jovita Andreikevičienė (180). Jos noriai padeda komandai sunkiais momentais. Žaidybinę aprangą retsykiais užsivelka ir įtemptose rungtynėse į kovų sūkurius aikštelėje pasineria, ir pati trenerė, kurios ūgis 188 cm.

KTML turnyrinėje lentelėje KTU su 15 taškų (7 rungtynės, 5 pergalės, 2 pralaimėjimai) užima 2-ąją vietą po Lietuvos jaunių rinktinės, kuri sausio mėnesio pradžioje Europos jaunių (gim. 2000 m. ir jaunesnių) čempionato atrankos pogrupio varžybose, Kauno sporto halėje, įveikė Estijos (3:1), pralaimėjo Čekijos (0:3) bei Lenkijos (0:3) rinktinėms užėmė 3- ąją vietą ir iš čempionato pasitraukė. Artimiausios rungtynės KTU komandai – vasario 2 d. su LSMU.

Komanda senovės vietovardžio pavadinimu.

-Kadangi istorija pažymi, kad pietinė Lietuvos dalis, ir ne tik, tame tarpe ir Sūduvos kraštas, prieš daugelį šimtmečių vadinosi “Jotvingiai”, tad prikeldami iš praeities ir tautovardžio, ir vietovardžio pavadinimą, suteikėme tokį pavadinimą Kazlų Rūdoje suburtai tinklininkų mėgėjų komandai, tiesa, tik po dviejų ankstesnių jos turėtų pavadinimų. – Taip pradeda pasakojimą, šio miestelio tinklinio entuziastas, pamėgęs šį žaidimą žaisti nuo pat paauglystės, 26-erių metų, dabar žaidžiantis komandos treneris Eduardas Norkus (ūgis 182 cm.) - Pradžioje komanda vadinosi – Kazlų Rūdos sporto centras, nes jis suteikė galimybę startuoti pirmąjame KTML-o sezone. Kitame sezone komanda surado rėmėją ir pasikeitė pavadinimą į “Zenasta”.

- Tinklinio žaidimu susidomėjau dar besimokant Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje, kai Marijampolėje kartu su bendraminčiu, metais jaunesniu Domantu Ozerenskiu (25-180) pamatėme paplūdimio tinklinio žaidimą. “Prikabinome” dar brolius Skaisgirius, metais už mane jaunesnįjį – Raimundą (25-183) ir vyresnįjį – Mindaugą (30-196) ir taip tobulėjome. Baigęs gimnaziją įstojau į Kauno kolegiją, kurioje tinklininkus treniravo Vitalijus Kazlauskas. Pamatęs, kad aš šiek tiek tinklinį žaisti jau moku, pasiūlė ateiti į treniruotes ir tuoj treneris patikėjo vietą pagrindinėje sudėtyje. Kai sugrįždavau iš kolegijos į Kazlų Rūdą treniruodavau saviškius, o po trejų metų, kai susikūrė KTML-as, išstatėme komandą ir žaidėme lygoje 4 prieš 4. Kartu su jau keturiais paminėtais komandos nariais dar žaidė Arvydas Jankauskas (26-180) ir Mantas Urbonavičius (24-182). Nors buvome savamoksliai, bet pirmu pasirodymu likome patenkinti. Dalyvavo net 14 komandų. Mes sugebėjome “B” pogrupyje užimti 2-rą vietą ir tęsti kovą “Didžiojoje taurėje”. Pirmus varžovus – “Morganus” įveikėme, bet pralaimėję “Titik” ekipai turėjome kovoti mažajame finale. Lemiamose rungtynėse iškovojome pergalę prieš Rokus ir pelnėme bronzinius medalius.

-KTML-e bandėme žaisti ir 6 prieš 6. 2012-13 metų sezonas buvo itin sėkmingas. Iškopėme į “Didžiosios taurės” pagrindinį finalą, o jame nugalėję “Sporto fėją” pasipuošėme “B” lygos aukščiausiais apdovanojimais.

Kazlų Rūdoje tinklinį pamėgo daugelis vaikinų, tuo pačiu ir 50-ąjį gimtadienį sulaukęs E.Norkaus tėtis – Rolandas (ūgis – 178 cm). Kelerius metus KTML-e žaidė dvi šio miestelio komandos. Pernai abi iškopė į atkrentamąsias varžybas ir jau pirmame ture susitiko tarpusavyje. “Jotvingis” įveikė Kazlų Rūdos sporto centro komandą – 3:1 ir 3:0 (vadovas – Raimundas Skaisgirys), bet pralaimėjo sekančiam varžovui – “Kiilto” (3:1,1:3,0:3), o mažajame finale dėl trečios vietos dar ir Kauno kolegijai. Šiemet “Jotvingis” dalyvauja tik vienas, bet visi žaidėjai – abu Norkai, Justas Bieliauskas (20-201), Laurynas Kalvaitis (20-176), Mantas Karpavičius (31-183), Rasius Vaiginis (21-180) nusiteikę optimistiškai, nes dabar komanda turnyrinėje lentelėje su 14 taškų (6 rungtynės, 5 pergalės, 1 pralaimėjimas) – 2-je vietoje ir tik tašku atsilieka nuo lyderio – “Vivacolor”.

Pastarosios savaitės rungtynių rezultatai:

“Dailioji lyga”:
“La vita volley” – KTU - 1:3 Kauno kolegija – LSU - 2:3

Vyrų “A” lyga:
“Mintonet” – “Marito” - 2:3 ”Tinklo draugai” – “Mintonet” – 3:0

Vyrų “B” lyga:
JTK “Dobilas”(Jonava) – “Exleazingcar”(Marijampolė) - 2:3
KCSM-“Tinklo draugai” – “Vitameda” - 1:3 “Sporto fėja” – Raudondvaris - 1:3 Kauno TPMC – “Brain storm” - 1:3 KCSM – “Vitameda” - 1:3 “Smūgis” – Kauno kolegija – 1:3 ”Blokada” – “Sporto fėja” – 1:3

“C” lygos rungtynių šią savaitę nebuvo.

P.B.

Kazlai_600.jpg

 

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 11963