Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (25 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (25 leidinys)

Artėja į pabaigą, šiemet ilgiau nei įprastai, užsitęsias KTML-o sezonas. Pirmieji apdovanojimus išsidalino vyrų “B” lygos pirmenybių finalininkai. Šią savaitę gegužės 10 d. (trečiadienį) jiems skirtus apdovanojimus dalinsis “C” lygos komandos finalininkės.

Kas bus “Marito“ varžovas finale?

Pirmasis vyrų „A“ lygos pusfinalis jau sužaistas ir užteko dviejų rungtynių, nes į pagrindinį finalą iškopusi „Marito“ komanda, be didesnio vargo, du kartus vienodais rezultatais – 3:0 įveikė KTU. Su kuo susitiks pirmojo pusfinalio komandos sprendžia antroji pusfinalio pora: LSU – „Tinklo draugai“.
Šių komandų pirmosiose rungtynėse, kurios vyko LSU salėje, įtampa pasižymėjo tik pirmieji du setai. Pirmąjį, rezultatu 25:21, laimėjo sporto mokyklos moksleiviai, o antrąjį, minimalia persvara – 25:23, sporto universiteto studentai. Kitus du setus, jaunieji tinklininkai, laimėjo nesunkiai, atitinkamais rezultatais – 25:19 ir 25:16. Šios rungtynės jiems buvo puiki repeticija prieš Lietuvos jaunių čempionato keturių komandų finalą, kuris įvyko gegužės 5-7 Kaune.

Vyrų „C“ lygos „Didysis“ finalas: „Viva color“ – „Jotvingis“ (Kazlų Rūda).

„Jotvingis“ pusfinalyje du kartus 3:2 ir 3:1 įveikęs „Tinklidą“, užsitikrino sau vietą finale ir laukė varžovo. Pretendentai buvo du - „Sporto fėja“ ir „Viva color“. Pastarieji pirmas rungtynes savo aikštelėje laimėjo rezultatu – 3:1. Pagirtinai ir rezultatyviai žaidė komandos kapitonas Darius Baltrušaitis. Šio kairiarankio puolėjo atakoms „vaistų“ „Sporto fėjos“ ketvertukas taip ir nesurado. Po rungtynių varžovai tvirtino, kad Darius šį kartą buvo naudingiausias rungtynių žaidėjas. Bet vieną kartą nugalėjus pranašumą „Viva color“ komandai reikėjo įrodyti dar kartą dabar jau svečiuose. Teigti apie „savų sienų“ pagalbą nevertėtų, nes jos „Sporto fėjai“ nepadėjo. Sporto salės akademiniame miestelyje esančios viena šalia kitos - vienodų matmenų ir esminio skirtumo nesuteikia.
Antrose rungtynėse, kurias vėl laimėjo „Viva color“ tokiu pačiu rezultatu – 3:1, pranašesni buvo svečiai. Pirmąjį setą jie laimėjo nesunkiai – 25:18. Abiejų komandų žaidėjai prastai padavinėjo padavimus, bet dar dažniau klydo juos priimdami, nes po priėmimų kamuoliai skriejo į lubas. Po laimėto seto, „Viva color“ komandos kapitonas Darius Baltrušaitis pasikeitė vietomis su ant atsarginių suolelio sėdėjusiu Artūru Mickevičiumi ir antrame sete „Sporto fėja“ bandė „užsikabinti“, kai buvo lygu – 20:20, bet į pergalę pirmas žingsnį padarė Nerijus Glodenis. Jis „užblokavo“, per 2-ąją zoną stipriai smūgiuotą Edgaro Beržinsko kamuolį ir pelnė 21-ąjį tašką. Po to prie padavimo „sublizgėjo“ - Albertas Antonas. Net trijų, stiprių, „planiruojančių“ Alberto padavimų varžovai neįstengė priimti. Tiesa, vieną pavyko, bet rezultatyvios atakos - neišvystė. Antrąjį setą laimėjo „Viva color“ - 25:20. Ir po dviejų pralaimėtų setų „Sporto fėja“ dar nenorėjo pasiduoti ir pakilo į kovą. Visi ėmė stengtis, darė mažiau klaidų trečiajame sete ir jo pabaigoje įgijo 3-jų taškų persvarą – 22:19. Šį skirtumą jie ne tik išlaikė, bet finišuodami dar tašku padidino ir laimėjo – 25:21. Puolime rezultatyviai sužaidė Gintaras Kaštaunas ir Edgaras Beržinskas. Bet tuo pasipriešinimas jau pasibaigė, nes ketvirtąjį setą lengvai – 25:16, o rungtynes – 3:1 laimėjo „Viva color“ ir finale rungtyniaus dėl nugalėtojų titulo. „Sporto fėja“ - žais „bronzinį“ finalą.

Praėjusios savaitės rungtynių rezultatai:
Vyrų “A”lyga: Pusfinalis – LSU – “Tinklo draugai” – 1:3 (21:25, 25:23, 19:25, 16:25). Rungtynių santykis – 0:1.
Vyrų “C” lyga: Pusfinalis – “Sporto fėja” – “Viva color” – 1:3 (18:25, 20:25, 25:21, 16:25). Rungtynių santykis – 0:2.

P.B.

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 8832