Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Dobilas vs Blokada (2:3)

„Blokada“ varžovų tvirtovėje po itin atkaklios kovos (pelnyta net 254 taškai!) nugalėjo „Dobilo“ komandą (VIDEO)

„Blokada“ varžovų tvirtovėje po itin atkaklios kovos (pelnyta net 254 taškai!) nugalėjo „Dobilo“ komandą (VIDEO)

Sekmadienio vakarą Jonavos kūno kultūros ir sporto centre prasidėjo KTML B lygos Didžiosios taurės pusfinalio rungtynės. Pirmose serijos rungtynėse iki dviejų pergalių susitiko vietos Dobilas ir kauniečių Blokada.

Rungtynės Jonavoje tapo tikru desertu sporto centre susirinkusiems sirgaliams, ypač jog komandos sukūrė dramatišką penkių setų kovą, o net trys setai nepasibaigė ties 25 taškų riba.

Neįmanoma įvardinti, kuri komanda žaidė geriau. Faktas, kad geresni - nugalėtojai, tačiau galutinį rezultatą lėmė detalės, vienas sėkmingesnis žingsnis kamuolio link ar vienas lemiamas smūgis, kurio metu nesudrebėjo vieno ar kito žaidėjo ranka.

Pirmąjį setą laimėjo šeimininkai, tačiau tik minimaliu rezultatu - 28:26. Panašiai baigėsi ir antrasis setas, tačiau šįsyk - 30:28 Blokados naudai. Trečiajame sete Dobilui pavyko iškovoti pergalę didesniu pranašumu - 25:19, bet visos įdomybės vyko ketvirtajame sete.

Ketvirtas setas, kaip ir visi prieš tai buvę setai, vyko labai įtemptai ir aršiai. Skirtumas tik tas, jog komandos nusprendė gerokai pratęsti kovą. Labai ilgą seriją taškas po taško žaidusios komandos sugebėjo setą užbaigti rezultatu 37:35 - jį laimėjo Blokada, nors beveik visą laiką veiksmas vyko šeimininkams išsiveržiant į priekį, o svečiams - lyginant rezultatą. Vis dėlto Dobilas taip ir nesugebėjo padaryti bent vieno lemiamo taško, o kantriai kovoję Blokados tinklininkai išlaukė savo šanso, juo pasinaudojo ir nors rungtynių rezultatą tik išlygino, psichologine prasme tikrai persvėrė susitikimo eigą sau palankia linkme.

Penktajame sete galbūt ne viskas buvo paprasta, tačiau kur kas lengviau nei prieš tai buvusius laimėjo Blokada (15:11), taip svečiuose iškovojusi pergalę pirmosiose pusfinalio serijos rungtynėse ir atsidūrusi per žingsnį arčiau didžiojo finalo. Kitos rungtynės vyks Kaune, o jei prireiks trečiųjų, jos taip pat vyks Blokados namų aikštėje.

Rungtynių video

Puslapis peržiūrėtas: 37087

Komentarai