Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Kaunietis Valdas Listanskis sustiprino Lietuvos čempionų komandą

Kaunietis Valdas Listanskis sustiprino Lietuvos čempionų komandą

Kartu su spalvingu rudeniu naująjį sezoną Lietuvoje pradeda salės tinklininkai. Lapkričio pradžioje septintąjį sezoną pradės ir Kauno mėgėjų tinklinio lyga. O Vilniuje jau įvyko Lietuvos Supertaurės mačas tarp šalies čempionų “Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley” ir Didžiosios taurės laimetojų “Elga –Master Idea - SM Dubysa” (Šiauliai) komandų. Rungtynes rezultatu 3:0 (25:23 25:15 25:22) laimejo vilniečiai, kurių gretas nuo šio sezono papildė baigęs Kauno centro sporto mokyklą, trenerio V.Kirkliausko auklėtinis, Valdas Listanskis. Turintis gerus tinklininko duomenis (ugis-198 cm, svoris-97 kg), kairiarankis grupėjė išsiskyrė iš kitų savo bendraamžių, o sulaukęs aštuoniolikos jau niekuo nenusileido vyrams ir du sezonus gerą žaidimą demonstravo Kauno mėgėjų tinklinio lygoje. Po laimėtų praėjusio sezono finalinių rungtynių KMTL prezidentas E. Sliežauskas jam įteikė ne tik geriausio žaidejo prizą, bet ir dar du: V.Listanskis apdovanotas B lygos sezono rezultatyviausio ir naudingiausio žaidėjo prizais.

- Vertinu kairiarankius žaidėjus, - aiškina “Vilniaus kolegijos – Flamingo volley” komandos vyr. treneris Vasilijus Burakinskis. – Tinklinis jų stokoja, nes jie labiausiai tikami žaisti “diagonalinio” žaidėjo pozicijoje. Kai tik pamačiau Lietuvos jaunimo čempionato finalinėse varžybose kaunietį V.Listanskį iš karto susižavėjau jo žaidimu ir pakviečiau tobulėti Vilniaus komandoje. Prieš kelerius metus galutinai ryžausi treniruoti geriausią sostinės vyrų komandą, dairiausi į visų sporto mokyklų jaunių amžiaus tinklininkus, tame tarpe ir kauniečius, ir kviečiau tobulėti. Beje, trenerio V.Kirkliausko auklėtiniai jau yra papildę mūsų komandos gretas. Į Vilnių pavyko privilioti tuomet jaunių amžiaus vidurio puolėjus: Luką Gudą (1986 m. gim.), bei metais vyresnį -Joną Rakicką. Abu kauniečiai atstovauja Lietuvą nacionalinėje rinktinėje. Apmaudu, kad šio trenerio, sugebėjusio pavilioti moksleivius tinkliniui, kai Kauno mieste 7 krepšinio mokyklos (!), o išugdytiems ir baigusiems sporto mokyklą auklėtiniams toliau kelti meistriškumo Kaune tokios vyrų komandos nėra. Suprantama tokiai komandai reikia rėmėjo, bet juos randa jau kelių čempionatų finalininkai – Vilnius, Šiauliai, Marijampolė, Raseiniai.

- Per šešis šimtus moksleivių praėjo per mano rankas ir visi baigę sporto mokyklą rado savo komandas. - guodžiasi treneris V. Kirkliauskas. – Iki vyriško tinklinio lygio parengti moksleivius nėra lengva. Panašiu į V.Listanskio keliu į aukštesnio lygio tinklinį išėjo daugelis perspektyvių mano auklėtinių, nes kasdieninėms treniruotėms pasišvęsti pavyksta ne kiekvienam. Tik mažiau perspektyvesni treniruočių nepraleidžia ir rinktines pasiekia sunkiu darbu. Ypač skaudu, kai vilionės nueina per niek ir tinklininko savybes turintys moksleiviai nebegrįžta. Nemažai jų sutinku KTML varžybose. Jaučiu aš ir jie jaučia, kad visi jie galėjo žaisti kur kas geriau ir gal būtų pasiekę net tinklinio aukštumų. Deja, padarytų klaidų ištaisyti nebegalima .

Nesėkmingai pasirodžiusi ir užėmusi 7 –ąsias vietas keturiuose, o paskutiniame - šeštąją vietą, Kauno "Atleto" komanda 2007 metais iškrito iš Lietuvos vyrų aukščiausios lygos čempionatų, o dar po metų nutraukė pasirodymus galutinai. Šiuo metu dalyvaujančios dvi Kauno vyrų komandos - „Marito“ ir „KTU-Mintonet“ sėkmingai pasirodo tik taurės varžybose. Čempionatuose tarp stipriausių šalies komandų jos nepatenka.

Pranas Baranauskas

fv.jpg

Valdas Listanskis (NR.14)
 
Vilniaus Kolegijos - Flamingo Volley komanda

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 6064