Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (26 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (26 leidinys)

Dviejų lygiaverčių varžovių pusfinalis: Lietuvos jaunių rinktinė – LSU.

Viename “Dailiosios” lygos pusfinalyje komandoms užteko dviejų rungtynių, nes “La vita volley” du kartus 3:2 ir 3:1 įveikė KTU komandą, iškopė į pagrindinį finalą dėl “Didžiosios” taurės ir laukia savo varžovių. Kitas pusfinalis pareikalavo – trijų rungtynių. Pirmose - Lietuvos jaunių rinktinė nugalėjo LSU tinklininkes rezultatu 3:2, bet atsakomosiose turėjo pripažinti studenčių pranašumą.

Rungtynes Lietuvos jaunių rinktinė pradėjo užtikrintai, nes šį kartą kamuolius puolėjoms skirstyti treneris patikėjo jungėjai Karolinai Pravdinskaitei. Karolina, gerai “įvestus“ kamuolius siuntė išradingai, tad atakuojančios puolėjos, lengvai apeidamos varžovių užtvaras, rinko taškus ir vis didino skirtumą, kol jis išaugo iki 7-nių, ir toks laikėsi nuo seto vidurio (14:7, 20:13), o jo pabaigoje dar padidėjo – 25:15. Antrajame sete LSU trenerė Jolanta Simanavičienė šiek tiek pakoregavo žaidėjų išsidėstymą aikštelėje ir žaidimas iškart pagerėjo. Nors nežymiai visą setą pirmavo rinktinė, bet jau geriau žaidusios LSU studentės išlygino rezultatą – 24:24. Vis tik lemiamus du taškus savo komandai rezultatyviais padavimais, pelnė Karolina Pravdinskaitė. Pralaiminėdama setais – 0:2, pakoreguota sudėtimi, jau atsigavusi LSU komanda, nuo trečiojo seto pradžios pabėgo nuo varžovių, įgijo 10 taškų persvarą ir laimėjo rezultatu – 25:16. Visos žaidėjos plušo kaip bitutės, o jungėja Laura Simanavičiūtė pelnė taškus demonstruodama gudrybių arsenalą: netikėtai ir nelauktai varžovėms antrus perdavimus arba smūgiavo, arba juos “užmetinėjo” į varžovių aikštelės vidurį. Panašiu scenarijumi vyko ir ketvirtasis setas, nes Lietuvos jaunių rinktinės žaidėjos neįstengė pakreipti įvykių eigos. Laimėjusios setą – 25:19, LSU tinklininkės išlygino ir rezultatą setais – 2:2. Abi komandos susikibo lemiamajame sete. Pirma 8-nis taškus pasiekė jau įsibėgėjusi LSU komanda, bet nežymiai, dviem taškais, atsilikdama Lietuvos rinktinė vis neleido pabėgti varžovėms. Įtampa išliko iki pat pabaigos, bet jos neišlaikė jaunosios tinklininkės pralaimėdamos - 10:12. Pirmiausiai nesuvaldė kamuolio priimdamos padavimą -10:13, po to į grupinę užtvarą atsitrenkė, vienos iš pagrindinių „bombardyrių“, atakuotas kamuolys – 10:14, o 15 taškas buvo pralaimėtas, kai nesutarusios tarpusavyje žaidėjos leido jam nukristi aikštelėje. Po atsakomųjų rungtynių džiaugėsi LSU komanda, nes išlygino pusfinalio serijos rezultatą -1:1. Lemiamos rungtynės gegužės 15 d. (pirmadienį) 17 val.

„Dailiosios“ lygos finalinės varžybos vyks Lietuvos sporto universiteto salėje gegužės16 d. (antradienį) – 18:30 val. - dėl 3-4 vietos, o 20:00 val. dėl 1-2 vietos.

Vyrų „A“ lygos finalas: „Marito“ – „Tinklo draugai“

Šiemet dalyvaudama nauju pavadinimu „Tinklo draugai“, ta pati KCSM-„Tinklo draugai“, Kauno sporto mokyklos jaunių rinktinė visose KTML-o pirmenybių rungtynėse demonstravo vyrams prilygstantį žaidimą, tad nenuostabu, kad pusfinalio rungtynėse du kartus vėl įrodė pranašumą prieš LSU ir pateko į pagrindinį finalą. Jau pernai jaunieji tinklininkai žaisdami finalą dėl 3-4 vietos nugalėjo LSU komandą ir iškovojo bronzinius apdovanojimus. Šiemet jie bus svaresni, nes sidabriniai jau garantuoti.
Abi finalinės rungtynės vyks Sporto mokyklos „Startas“ salėje gegužės 17 d. (trečiadienį). Pirmųjų rungtynių pradžia 18:30 val. Antrųjų – 20:00 val.

Vyrų „C“ lygos taurė liko Kaune


Kai kuriuos Kauno tinklinio gerbėjus nustebino jau įvykusio vyrų „B“ lygos finalo, kurį žaidė Kauno kolegijos ir Marijampolės „Exleasingcar“ komandos, baigtis. Nugalėtojams skirta „Didžioji“ taurė iškeliavo į Marijampolę. Užtat nudžiugino „C“ pirmenybių finalas: „Viva color“ – „Jotvingis“ (Kazlų Rūda). Rungtynes rezultatu 3:0 ir visus lygos nugalėtojams skirtus apdovanojimus iškovojo kauniečių komanda, kurios žaidimui vadovauja komandos kapitonas Darius Baltrušaitis. Darius ruošėsi mačui, mankštinosi, bet finalinių rungtynių nežaidė. Be Dariaus „Viva color“ komandos žaidėjai rungtynėse nesijautė galingai. Nors visą žaidimą ant savo pečių laikė jungėjas Albertas Antonas, bet visą pirmąjį setą pranašumo neturėjo. „Jotvingis“ net pirmavo, nes aikštelėje „pilna“ buvo komandos lyderio Eduardo Norkaus, kuris „susirinkdavo“ visus patogius ir nepatogius kamuolius ir vertė juos taškais. Atakose rezultatyvumą demonstravo ir aukštaūgis (201 cm) Justas Bieliauskas. Bet padarę dvi apmaudžias klaidas seto pabaigoje, svečiai, paleido pergalę iš rankų. Kauniečiai laimėjo - 27:25. Antrajame sete jie pasijautė tikrais rungtynių šeimininkais, nes atitrūko 7-niais taškais 12:5 ir tokį skirtumą išlaikė iki pabaigos -25:17. Gerai puolime užsirekomendavo išėjęs rungtyniauti Lukas Dimavičius. Kiekvieną rezultatyvią Luko ataką, iš nuostabos lydėjo plojimais komandos draugai, nes iki šiol, dar taip techniškai užlenkdamas riešą delnu, jis nebuvo„kalęs“ kamuolių varžovams į grindis. Nepasisekė „Jotvingio“ žaidėjui Justui Bieliauskui. Pasiaukojančiai traukdamas gynyboje kamuolį, Justas, krisdamas užsigavo nugarą ir turėjo palikti aikštelę. Sugrįžęs trečiajame sete, padėjo draugams, bet skaudančia nugara jis buvo nebe toks. Trečiąjį setą – 25:22, o rungtynes – 3:0 laimėjo kauniečiai. „Viva color“ komanda apdovanota taure, diplomu, rėmėjo „Seni vartai“ specialiu prizu, o žaidėjai – Darius Baltrušaitis, Albertas Antonas, Artūras Mickevičius, Rytis Garuckas, Lukas Dimavičius, Nerijus Glodenis ir komandos treneris Saulius Uleckas auksu tviskančiais medaliais. Pernai likusi be medalių (užėmė 4-ąją vietą), šiemet „Jotvingio“ komanda apdovanota antrajai vietai skirtais apdovanojimais, o žaidėjams – Eduardui Norkui, Justui Bieliauskui, Rasiui Vaiginiui, Laurynui Kalvaičiui ir Rolandui Norkui įteikti sidabriniai medaliai. Naudingiausio finalinių rungtynių žaidėjo prizas įteiktas Albertui Antonui.

Mažojo finalo rungtynės, tarp „Tinklidos“ ir “Sporto fėjos“ komandų padovanojo gražų nenuspėjamą žaidimą. Jos vyko ne tik įnirtingai, bet ir įdomiai. Įdomu pažymėti, kad abiejų komandų vadovai, startinio ketverto žaidėjai – Esmiraldas Sliežauskas ir Tomas Kurklietis į aikštelę neišėjo. Abu nesiryžo. Ko gero norėjo būti naudingesni trenerio amplua. Tris setus komandos žaidė „ taškas taškan“ ir laimėtojas paaiškėjo tik jų pabaigose ir minimalia dviejų taškų persvara. Du pirmuosius atitinkamai – 27:25 ir 30:28, laimėjo „Sporto fėja“. Po pralaimėtų dviejų setų Tomas Kurklietis pats rįžosi gelbėti padėtį ir „pasinėrė“ į žaidimo sūkurius. Neapsiriko – „Tinklida“ laimėjo trečiąjį – 25:23 ir ketvirtąjį – 25:21 setus, ir išlygino rungtynių rezultatą – 2:2. Pagirtinai ir rezultatyviai puolime žaidė – vienoje komandoje Edgaras Beržinskas, kitoje Dainius Stankevičius. Lemiamas penktasis setas prasidėjo ne tik rezultatyviais „Sporto fėjos“ puolėjų smūgiais, tiksliomis užtvaromis, bet ir kamuolių padavimais ,kurie dažnai buvo „achilo kulnu“. Sublizgėjo Vitalijus Gubanovas ir Edgaras Beržinskas. Jų padavimai galutinai sutrikdė varžovus, nes jie tesurinko 7 taškus. Užkabintais ant krūtinių bronziniais medaliais džiaugėsi: komandos kapitonas Vitalijus Gubanovas, Esmiraldas Sliežauskas, Gintaras Kaštaunas, Edgaras Beržinskas, Jonas Lazdauskas. Pernai nepatekusi į pusfinalius „Tinklidos“ komanda tenkinosi IV vieta. Naudingiausiu finalinio mačo žaidėju buvo pripažintas Jonas Lazdauskas. Jam įteiktas prizas.

Praėjusios savaitės rungtynių rezultatai:

“Dailioji lyga: Pusfinalis - LSU – Lietuvos jaunių rinktinė – 3:2 (15:25, 24:26, 25:16, 25:19, 15:12). -Rungtynių rezultatas – 1:1.

Vyrų “A“ lyga: Pusfinalis – „Tinklo draugai“ – LSU – 3:2 (25:15, 25:22, 18:25, 22:25, 15:11). Rungtynių rezultatas – 2:0.

Vyrų “C“ lyga: Finalas dėl 3-4 vietos – „Sporto fėja” – “Tinklida” – 3:2 (27:25, 30:28, 23:25, 21:25, 15:7). Finalas dėl 1-2 vietos – “Viva color” – “Jotvingis” (Kazlų Rūda) – 3:0 (27:25, 25:17, 25:22).

P.B.

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 9142