Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (24 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (24 leidinys)

Didžiajame finale - “La vita volley“ – KTU - mažajame.

„Dailiosios“ lygos pirmenybių viename iš pusfinalių, tarp KTU ir „La vitos volley“, užteko dviejų rungtynių. Ir atsakomosiose - geresnės sportinės formos buvo „La vitos volley“ ekipa. Pastarosios, prieš pusfinalius, organizavo tradicinį šešių komandų turnyrą Kaišiadorių rajono mero taurei laimėti, kad kuo tinkamiau pasirengtų KTML-o pirmenybių pabaigai. Ir neapsiriko, tiesa, laimėti neįstengė, tenkinosi trečiąja vieta, užtat reikiamą sportinę formą įgavo. Pirmąjį setą jos pralaimėjo - 19:25, bet atkaklumą pademonstravę antrojo seto pabaigoje, vis tik pergalę „išplėšė“, tiesa, tik minimaliu rezultatu – 27:25. Panašus į antrąjį buvo ir trečiasis setas, nes jį „La vita volley“ laimėjo irgi tik 3-jų taškų skirtumu – 25:22. Po šio seto KTU tinklininkės nusiramino, susitaikė su pralaimėjimu, nes tesurinko – 16 taškų. „La vita volley“ laimėjo rungtynes rezultatu - 3:1 ir pateko į pagrindinį finalą. Jų varžovės bus arba Lietuvos jaunių rinktinė, arba LSU.

Į vyrų „A“ lygos pagrindinį finalą iškopė „Marito“.

Pernai „Marito“ komanda žaidė pagrindiniame finale prieš tuomet dar pavadinimu KTU-„Mintonet“ ekipą, bet pralaimėjusi turėjo tenkintis II-ąjai vietai skirtais apdovanojimais. Šių pirmenybių pusfinalis „Marito“ buvo irgi sėkmingas, nes du kartus vienodais rezultatais - po 3:0 įveikė KTU studentus. Finale „Marito“ varžovais bus LSU, o gal „Tinklo draugai, tai paaiškės po jų tarpusavio rungtynių. Nugalėjusi komanda teks - „Marito“, pralaimėjusi – KTU.

Vyrų „B“ lygos „Didžiąją“ taurę išsivežė marijampoliečiai.

Pirmiausiai LSMU veterinarijos akademijos salėje finalą dėl 3-4 vietos žaidė šeimininkai prieš SM „Startas- Tinklo draugų“ komandą. Pirmąjį setą vyko lygi kova, nei viena komanda nesugebėjo įgyti pranašumo iki jo pabaigos. Spurtas pavyko studentams esant rezultatui 21:21. Jie iššoko į priekį trimis taškais, kai sėkmingai padavimus padavinėjo Audrius Stelmokas, bet prie rezultato 24:21 jis nelauktai suklydo. Ši klaida „užvedė“ moksleivius. Jie ne tik išlygino rezultatą – 25:25, bet ir dviem Mindaugo Liutinsko atakom, iš 4-tos zonos, laimėjo lemiamus du taškus. Tokiu pačiu scenarijumi vyko ir antrasis setas. Jo pabaigoje, rezultatyviais kamuolio padavimais moksleiviai pavijo studentus, bet nelaiku, irgi prie padavimo suklydo svečių komandos kapitonas Edgaras Čepšys, jau kelis taškus buvo pelnęs „eisais“. LSMU surinko 3 taškus ir laimėjo setą - 25:22. Lygu – 1:1. Ir trečiasis setas vyko taškas taškan – 18:18, 20:20, 23:23. Vėl prie padavimo priėjo A. Stelmokas. „Eiso“ padavimu, Audrius pelnė 24-ąjį tašką, o 25-ąjį - Dominykas Kaupas. Pastarasis stipriu smūgiu, po varžovų nesuvaldyto kamuolio, kuris po priėmimo perskriejo į jo aištelės pusę tinkamai prie tinklo jį smūgiuoti, „sukalė“ kamuolį priešininkams į grindis. Pralaimėję setą moksleiviai ginklų nesudėjo. Pirmaudami 2 – 3 taškais ketvirtojo seto pabaigoje, jų komandos kapitonas E. Čepšys, padavimų serija užbaigė setą savo naudai 25:21. Ir vėl lygu – 2:2. Penktajame sete daugiau jėgų išsaugoję LSMU žaidėjai, pirmi surinko 8 taškus ir pasikeitę aikštelėmis toliau nuskubėjo iki pergalės. Setą laimėjo -15:9, o rungtynes – 3:2. Bronzinius apdovanojimus – taurę, rėmėjo „Seni vartai“ kvietimą pobūviui, pelnė – komandos kapitonas Jonas Brazauskas, Audrius Stelmokas, Dominykas Kaupas, Ernestas Lakštinis, Martynas Krukis, Mindaugas Stonis, Mindaugas Čepulionis, Karolis Rožaitis, Šarūnas Džiugas ir treneris Eligijus Vyskupaitis. Finalinių rungtynių naudingiausio žaidėjo prizas įteiktas Dominykui Kaupui.

Pasižiūrėję prieš tai įtampoje vykusias rungtynes, finalo dėl 1-2 vietos komandos - SM „Startas-Tinklo draugai“ ir „Exleasingcar“ (Marijampolė) „padovanojo“ irgi penkis setus. Žaisti finalines rungtynes, marijampoliečiai, susirinko visi, stigo tik traumą besigydančio Raimundo Bendžiūno. Aikštelėje jį pakeitė Mindaugas Dabulevičius . Kovingai pradėję pirmąjį setą, studentai, pabėgo į priekį ir laimėjo rezultatu – 25:19. Po pralaimėto pirmojo seto KTML-o debiutantai, kiek pakoregavo startinę sudėtį. M.Dabulevičių pakeitė Aurelijus Jogminas ir jų žaidimas pagerėjo. Pirmiausiai nustojo klysti paduodami padavimus, sustiprėjo puolėjų atakos. Pradėjo reikštis puolėjai: Albertas Grinevičius, atakuodamas „trumpus“ kamuolius per 3-ąją zoną, o per 4-ąją - Žydrūnas Brazaitis. Nemažai reikšmingų, rezultatyvių atakų užbaigė ir komandos kapitonas, vikrusis Ramūnas Paškevičius, o varžovams nelaukiant, dar ir jungėjas Lukas Urmanavičius. Pagyrimo nusipelnė ir laisvasis gynėjas „libero“ Irmantas Utmanas, leisdamas antroje linijoje pakvėpuoti, kai kuriems savo komandos puolėjams. Marijampoliečiai, varžovus vienu įkvėpimu tarsi „pervažiavo“ antrajame sete – 25:14 (!). Kauno kolegijos komandos trenerė Jolanta Simanavičienė, pertraukėlėje tarp setų, patarė vaikinams, kaip sustabdyti įsibėgėjusisus varžovus ir šie grupinėmis užtvaromis, kurias tvėrė duetai - Rokas Sirtautas – Mantas Samuilis, bei Justinas Laurinavičius – Mindaugas Goris, kiek pristabdė marijampoliečių atakas, bet trečiojo seto pabaigą rezultatyviau sužaidė debiutantai ir laimėję rezultatu - 25:22 iššoko į priekį – 2:1. Po įnirtingo seto, ant atsarginių žaidėjų suolelio, poilsiui atsisėdo A. Jogminas. Rungtyniauti grįžo Mindaugas Dabulevičius. Ketvirtąjį setą abi komandos žaidė lygiai, nei vienai nepavyko įgyti pranašumo. Kauno kolegijos komandoje taškus rinko ir Mindaugas Goris, ir Mantas Vyštartas, o marijampoliečių ekipoje - Paulius Miliauskas bei Ramūnas Paškevičius, nes jungėjas Lukas Urmanavičius trumpais kamuolio perdavimais 3-je zonoje „maitino“ juos abu, kai jie buvo pirmoje linijoje. Seto pabaigoje sublizgėjo kairiarankis studentų komandos lyderis Justinas Laurinavičius, pačiu laiku „nukalęs“ du pergalingus kamuolius – 25:23. Kauno kolegija rungtynėse pusiausvyrą atstatė - 2:2, bet penktajame pasipriešinti jiems neužteko jėgų. Rezultatu – 15:11 setą, o tuo pačiu ir rungtynes – 3:2, laimėjo „Exleasingcar“ (Marijampolė). Komandai įteikta Didžioji taurė, diplomas, KTML- o rėmėjo „Seni vartai“ specialus prizas. Žaidėjų - komandos vadovo ir kapitono Ramūno Paškevičiaus, Alberto Grinevičiaus, Pauliaus Miliausko, Luko Urmanavičiaus, Žydrūno Brazaičio, Mindaugo Dabulevičiaus, Aurelijaus Jogmino, Irmanto Utmano, Juozo Valentavičiaus, Gyčio Mincevičiaus, krūtinių buvo užkabinti auksu tviskantys medaliai. Naudingiausio finalinių rungtynių žaidėjo prizas įteiktas Albertui Grinevičiui.

„Kai pareiškėme norą dalyvauti KTML-o pirmenybėse, komanda davė žodį kovoti ir patekti į „B“ lygos ketvertuką. Patekome užėmę gan gerą II-ąją vietą, tad pirmenybių nuostatai, mums ir Kauno kolegijai (I vieta), leido parungtyniauti dar ir su „A“ lygos komandomis. Mums pavyko įveikti „Laumetrį“ (3:1), bet ketvirtfinalyje turėjom pripažinti SM „Startas-Tinklo draugai” komandos pranašumą (3:0). Dabar džiaugiamės pasiektais laimėjimais, nes užduotis nelauktai įvykdyta su kaupu“. – Nusifotografavęs su komanda prie KTML-o vėliavos logo, švytinčiu veidu, ištarė Ramūnas Paškevičius.

Kauno kolegijos komandai atiteko II-ąjai vietai skirta taurė ir diplomas, rėmėjo „Seni vartai“ pakvietimas, o žaidėjams ir trenerei Jolantai Simanavičienei, sidabro spalvos medaliai. Be jau paminėtų žaidėjų, jie įteikti dar Aivarui Balkauskui, Arnui Simaičiui, Dominykui Pikšriui, Dovydui Šimašiui, Herkui Butkui, Rokui Gailiui, Sauliui Smetoniui, Tautvydui Kasperavičiui.

„Mažoji“ taurė liko Kaune

Abi „Mažosios“ taurės finalininkės – SM „Startas“ ir JTK-„Dobilas“ (Jonava) į finalą prasibrovė tik po trijų serijos rungtynių. Pirmieji įveikė „Sporto fėją“, antrieji – Kauno PTMC komandą. Finalinėse rungtynėse, kurios vyko SM „Startas“ salėje, įtampos užteko. Jaunieji tinklininkai, šešiolikmečiai įrodė vyrams, kad jau ne tik tinklinio pagrindus išmokę, bet ir žaidimo taktikos gudrybes žino. Ne visada jas pavyko jiems išpildyti, bet to užteko, kad pasiektų pergalę.

Pirmajame sete abi komandos neleido viena kitai bent kiek nutolti ir viskas lėmėsi tik seto pabaigoje. Kai - 23:21 pirmavo šešiolikmečiai, svarbų tašką puolime pelnė komandos kapitonas - Merūnas Savickas – 23:22, bet priėjęs prie padavimo jis suklydo – 24:22. Rezultatą, ataka iki minimumo, sušvelnino - Gytis Kvedaravičius – 24:23, bet visą setą rezultatyviai žaidęs Rokas Markauskas, gavęs tikslų perdavimą - už galvos iš jungėjo Igno Mazūro, kuris sumaniai skirstė perdavimus draugams visas rungtynes, per 2-ąją zoną neuždengtas “nukalė” paskutinį kamuolį, į varžovų aikštelę – 25:23. Lygi kova vyko ir antrajame sete, iki jo vidurio, bet daugiausiai jonaviečių komandos dueto – jungėjo Gyčio Kvedaravičiaus ir puolėjo Merūno Savicko pastangomis atitrūko 5-ias taškais – 20:15 ir panašų skirtumą komanda išlaikė iki seto pabaigos. JTK- „Dobilas“ laimėjo – 25:21 ir setais rezultatą išlygino – 1:1. Bet trečiojo seto pradžioje atsimušė į moksleivių tveriamas užtvaras, puolimo lyderiai - Olegas Pentiochinas, o atakuodamas klydo dar ir Merūnas Savickas. SM „Startas“ nuskubėjo į priekį su pakankamu skirtumu – 20:13. Jonaviečiai skirtumą tik sumažino, bet įkibti varžovams daugiau nei trečiajame, nei ketvirtajame setuose - neįstengė ir abu pralaimėjo vienodais rezultatais – 19:25. Moksleivių komandos „motoras“ – Ignas Mazūras dažnai atakoms kaišiojo „trumpus“ kamuolius 3-oje zonoje Aldui Mejeriui, o išėjusiam į pirmąją liniją, dar ir Egidijui Lukoševičiui. Ši žaidimo taktikos kombinacija veikė tik su Aldu, dabar veikia ir su Egidijumi. Abiejų vaikinų atakų varžovai užtvaromis taip ir nesugaudė.

SM „Starto“ komanda apdovanota taure, diplomu, KTML-o rėmėjo „Seni vartai“ pakvietimu į pobūvį, o žaidėjai aukso spalvos medaliais - komandos kapitonas Ignas Mazūras, Rokas Markauskas, Egidijus Lukoševičius, Aldas Mejeris, Martynas Mičiulis, Marius Gindriūnas, Tadas Tautkevičius, Gediminas Žinka, Justas Migonis, Matas Didžiariekis ir „libero“- Benas Krasnickas, Domantas Stiklius ir trenerė Rūta Skorupskienė. Naudingiausio finalo rungtynių prizu apdovanotas Aldas Mejeris.

JTK-„Dobilas“ (Jonava) komandai įteikta taurė, diplomas, rėmėjo „Seni vartai“ pakvietimas, o žaidėjams sidabro medaliai – komandos treneriui ir kapitonui Merūnui Savickui, Olegui Pentiochinui, Gyčiui Kvedaravičiui, Arnoldui Komičiui, Viliui Stankevičiui, Justui Sadzevičiui, Tomui Tarosui, Sauliui Vencevičiui, ir „libero“ Andriui Balabonui.

Praėjusios savaitės rungtynių rezultatai:

“Dailioji” lyga: Pusfinalis – KTU – “La vita volley” – 1:3 (25:19, 25:27, 22:25, 16:25). Rungtynių serija – 0:2

Vyrų „A“lyga: Pusfinalis – „Marito“ – KTU – 3:0 (25:12, 25:11, 25:12). Rungtynių serija - 2:0.

Vyrų “B“ lyga: „Didžiosios“ taurės finalas dėl 3-4 vietos – SM “Startas-Tinklo draugai” – LSMU – 2:3 (27:25, 22:25, 23:25, 25:21, 9:15). “Didžiosios taurės finalas dėl 1-2 vietos – “Exleasingcar” (Marijampolė) – Kauno kolegija – 3:2 (19:25, 25:14, 25:22, 23:25, 15:11).

“Mažosios” taurės finalas dėl 1-2 vietos – SM “Startas” – JTK-“Dobilas” (Jonava) – 3:1 (25:21, 21:25, 25:19, 25:19).

Vyrų “C” lyga: Pusfinalis – “Viva color” – “Sporto fėja”- 3:1 (25:19, 25:16, 19:25, 25:20).

P.B.

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 9811