Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (III leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (III leidinys)

“Kai laimime - džiaugiamės, kai pralaimime - neliūdime”

Toks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto- (LSMU) studenčių komandos kredo. Trečiasis KTML “Dailiosios” lygos sezonas būsimosioms gydytojoms klostosi ne itin sėkmingai. Komanda po 4 sužaistų rungtynių surinkusi 3 taškus (1 pergalė ir 3 pralaimėjimai) turnyrinės lentelės 5-oje vietoje. Praėjusiame sezone studentėms pavyko pasiekti atkrintamąsias varžybas, bet ketvirtfinalyje jos -2:3 pralaimėjo Lietuvos jaunių ( 2000-01 m. gim.) rinktinei ir liko 4 vietoje.

– Ypatingų laimėjimų su aukštųjų mokyklų komandomis po Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo planuoti jau tapo nebegalima. Jose sportui neskiriamas dėmesys, mažinami ir dėstytojų etatai, tad nutraukėme dalyvavimą, Lietuvos aukštųjų mokyklų pirmenybėse. - Su nuoskauda tvirtina, daugiau nei du dešimtmečius dirbęs buvusioje Lietuvos veterinarijos akademijoje (LVA), ne tik kūno kultūros dėstytoju, bet ir 10 metų (2002-2012) kūno kultūros katedros vedėju, kurią prieš keturis metus vyriausybės įsąkymu sujungė su Kauno medicinos universitetu (KMU) ir pavadino- Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU), - kūno kultūros dėstytojas, E.Vyskupaitis. Beje, dvidešimt metų treniravęs ir (LVA) vaikinus.

- Baigęs tuometinį Lietuvo valstybinį Kūno kultūros institutą tris metus dirbau Kauno tinklinio sporto mokykloje, bet gavęs pakvietimą 1979 metais pakeičiau LVA kūno kultūros dėstytoją R.Liachovičių. Po dvejų aukštųjų mokyklų sujungimo, studenčių komanda neturėjo jungėjos. Žaidimas pagerėjo, kai prieš du metus mokytis į medicinos fakultetą įstojo Vilniaus sporto mokyklos “Tauras” auklėtinė M. Ramanauskaitė. Pernai KTML pirmenybėse Marija buvo pripažinta geriausia jungėja. Jos pakeltus kamuolius taškais puolimu paverčia visos atakuojančios žaidėjos, kita vilnietė – Guoda Vilkaitė (medicinos fakultetas – 5 kursas), kaunietės Kauno CSM trenerių J.Virbickienės ir E.Simonavičienės auklėtinės - Gabrielė Gendvilaitė (5 kursas), Jovilė Bytautaitė (1), Julija Domarkaitė (1), Raimonda Putnaitė (2) visos medicinos fakulteto studentės, Jurgita Naseckaitė ( 4) ir Justina Remeikytė(2) –abi slaugos fak., Monika Skolauskaitė (3) ir Gabrielė Monkevičiūtė (2) abi gyvulininkystės technologijos fak., Simona Žvirblytė (3) ir varėniškė Žydrūnė Mortūnaitė (5) abi veterinarijos fak., vilnietė Roberta Kovalevskaja (2) visuomenės sveikatos fak. Išvargintos po studijų dienos, studentės renkasi į LSMU veterinarijos akademijos sporto salę, atstatyti nuovargį fiziniais pratimais, patobulinti tinklinio meistriškumą, treniruotėse. Man ir joms KTML pirmenybės puiki pramoga.

“Dailiosios” lygos lyderiai: 1 vietoje - Lietuvos jaunių rinktinė 12 tašk.( 4 rungt. 4 perg.) 2 v.-”La vita volley” – 6 t.( 2 rungt. 2 perg.) 3 v.-LSU -4 t. ( 2 rungt. 2 perg.)

Nepatekę į LTF “Didžiosios” taurės finalą (pralaimėjo lemiamiamas rungtynes Marijampolės “Sūduvai” - 0:3), jau KTML stipriausiųjų A grupėje sėkmingai startavo “Marito”. Savo aikštelėje jie nugalėjo Kėdainių “Laumetrį” -3:0. “Mintonet” pralaimėjo “ KCSM-Tinklo draugams” -1:3. Šioje lygoje 1 vietoje- LSU- 6 tašk.( 3 rungt. 3 perg.) 2 v. – KTU- 5 t.( 3 rungt. 1 perg. 2 pral.) 3 v.- “ KCSM-Tinklo draugai” - 4 t.( 3 rung. 1perg.2 pral.).

“Sulipdau” komandą, bet neilgam”

Taip su širdgėla taria nuoskaudos žodžius (KMAIK) Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos kūno kultūros dėstytojas Petras Vyšniauskas dirbantis nuo1991 metų. Jau nebe jaunas, tinklinį mėgstantis žmogus, neina lengviausiu keliu – nebenumeta užsiėmimuose krepšinio kamuolio studentams, kaip šiuo metu populiaru matyti fizinio lavinimo mokytojų pamokose, bet moko studentus lig šiol jiems nepatirtų ir neįprastų pradinių tinklinio žaidimo įgūdžių.

- Mane tinklinis žavi, praeityje žaidžiau ir pats. Dabar, pasikeitus tinklinio taisyklėms, kai kiekviena žaidėjo klaida virsta tašku, žaidimas tapo dar įdomesnis ne tik žaidėjams, bet ir žiūrovams. Ypač malonu stebėti lygiaverčių varžovų rungtynes, kurių setai baigiasi tik minimaliu dviejų taškų skirtumu, arba nesibaigia iškovojus 25-ąjį tašką, o tęsiasi kol viena iš jų atitrūksta paminėtu skirtumu. Stengiuosi sudominti pirmakursius studentus, nes jie kolegijoje studijuoja tik tris metus, tad operatyviai ruošiu juos pagrindinėms Lietuvos kolegijų žaidynėms. Praėjusiose, XVI-ose, B grupėje užėmėme 2 vietą ir pelnėme sidabro medalius. Kolegijos vadovybė pasveikino mus, nes pasiruošimui sąlygas sudaro palankias. Su šia, antrojo ir trečiojo kurso studentų, KTML-le dalyvaujančia komanda, ruošiamės XVII-osioms žaidynėms.

Kai tik sužinojau apie KTML, be jokių dvejonių pareiškiau norą dalyvauti. Pirmiausiai pritarimą gavau iš kolegijos vadovų, sutiko ir žaidėjai. Praėjusiame sezone patyrime pergalės skonį du kartus ir patekę į mažosios taurės varžybas, tenkinomės 7 vieta, palikdami po savęs Kauno technikos kolegiją ir “Volstreet”. Šį sezoną jau mums pavyko iškovoti pergalę. Žaidžiame B grupėje, joje 8 komandos. Savo aikštelėje įveikėme Raudondvarį – 3:1, tiesa, jų ekipoje rungtynių nežaidė pagrindinis jungėjas- R.Kymantas, bet mes sužaidėme kovingai. Po to nepasisekė mūsų komandai sekančios dvi rungtynės, pralaimėta “Sporto fėjai”- 0:3 ir ”JTK-Dobilui” (Jonava) – 0:3. Dabar savo grupėje kartu su Raudondvario, LSMU komandomis turnyrinės lentelės pabaigoje. (4 rungtynės 1pergalė 4 pralaimėjimai).

Vaikinai – antrakursiai: kolektyvo siela, komandos kapitonas ir jungėjas, ir puolėjas – Rytis Kerutis (ūgis-193 cm)-tauragiškis, puolėjai – Darius Svetika (192)-kėdainietis, Tomas Petkus (195)-tauragiškis, jungėjas-Laimonas Jašmontas (180)-mažeikietis, “ragaujantys” žaidybinio skonio – Mindaugas Ūselis (184)-rietavietis, Mindaugas Skripkauskas (192)-salantiškis, Ernestas Bernota (190)-marijampolietis jau baigęs mokslus, bei trečiakursiai: pagrindinis komandos jungėjas- Vygintas Jucys (187)-kretingiškis, universalas-Marius Jakas (187)-šakietis, puolėjai – Gražvydas Mockus (183)-šiaulietis ir Domantas Marčiulaitis (185)-tauragiškis. Vaikinai greit užmiršta pralaimėjimo nuoskaudą ir vėl laukia sekančių rungtynių. Apmaudu, kad prieš daugumą varžovų neesame lygiaverčiai varžovai, stokojame meistriškumo, nes atvykę į kolegiją įgyti miškininko ar geodezininko specialybės iš įvairių Lietuvos vietovių, nei vienas moksleivis nebuvo žaidęs tinklinio. Tik vienintelis D.Marčiulaitis turėjo tinklinio lavintoją - Tauragės vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytoją – J.Sparnauskienę. O, kad taip daugiau tokių mokytojų…

B pogrupis. rungtynės: Raudondvaris - Kauno kolegija - 0:3, „Brainstorm“ -„Exleasingcar“(Marijampolė) -1:3

A pogrupis. rungtynės: KCSM – „Vitameda“ - 3:2, “Blokada“ – Kauno technologijos kolegija - 3:0, KaunoTPMC – Kauno technologijos kolegija -3:0

P.B.

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 5142