Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (4 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (4 leidinys)

Pamainą mama ir dukra ruošia kartu

Savo gyvenimą paskyrusi Kauno moterų tinkliniui ir pasiekusi sporto meistrės aukštumų, Jolita Virbickienė ruošė pamainą, o iš savo auklėtinių subūrusi klubinę moterų komandą – „Heksa“, kelis dešimtmečius ją treniruodama, iškovodavo šalies čempionų titulus. Trenerė stengėsi, kad ir dukra Vijola pasektų jos pėdomis. Taip ir įvyko. Jau du dešimtmečius abi dirba kartu Kauno centro sporto mokykloje. Jų treniruojamos komandos, retai pralaimėdamos, dominuoja Lietuvos vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo amžiaus čempionatuose. Šiose KTML pirmenybėse jų komanda - „KCSM-Heksa“ pergalėmis kol kas nesidžiaugia, nes stipriausios žaidėjos išdalintos. Vienos - Lietuvos jaunių rinktinėje ruošiasi Europos jaunių čempionatui, kitos – „TK-Kaunas“ moterų klubinėje komandoje, kuri dalyvauja šalies čempionate ir Baltijos šalių pirmenybėse.

-KTML-e dalyvaujame tik su likusiomis žaidėjomis. – aiškina dukra, trenerė Vijola Montvilienė. - Pergalių gal ir nepasieksime, tiesa, vieną jau turime prieš Kauno kolegiją, bet meistriškumą merginos patobulins. Kovingumą, ryžtą, užsidegimą joms jau pavyko pademonstruoti rungtynėse prieš LSU. Kovėsi penkis setus. Pastarasis baigėsi retoku rezultatu – 16:18. Taip jos privalo žaisti prieš visas varžoves. Deja, sekančiose rungtynėse – su KTU komanda minėtų savybių stigo vėl. Pralaimėjome – 0:3. Tikiu, kad septyniolikmetės - Eglė Gulbinaitė, Emilė Charževskytė, Erika Senkutė, šešiolikmetės – Danielė Dambrauskaitė, - Akvilė Ačiutaitė, penkiolikmetės – Kristina Ivoškaitė, Domantė Purtokaitė, Greta Misiulytė, keturiolikmetė – Marija Brazdauskaitė ir trylikametė – Kamilė Zokaitė, gražiu žaidimu dar nudžiugins.

Visų merginų tėveliai labai domisi ne tik dukrų pažangumu mokyklose, bet ir pasiekimais tinklinyje. Artėja Kalėdos. Šią šventę tradiciškai švęsime kartu su tėveliais ir pakviesime Kalėdų senelį į miesto centre esančios V.Kudirkos pagrindinės mokyklos sporto salę, kurioje vykdomas kasdieninis treniruočių procesas. Už puikias sąlygas dėkojame mokyklos direktorei Danguolei Bagdonienei.

„Dailiosios“- lygos pirmasis trejetas: 1 v. LJR -15 tašk.(5 rungt. 5 perg. 0 pral.), 2 v. LSMU -9 tašk. (6,3,3), 3 v.“La vita volely“ 6 tašk. (2,2,0).... 6 v. „KCSM-Heksa“ – 4 tašk. (4,1,3).

Komanda sutrumpino pavadinimą

Prieš praėjusio šimtmečio pradžią (1895 m. vasario 9d.) amerikietis Wiljamas Morganas išrado tinklinio žaidimą, o jis prancūzų kalboje -“Mintonette”. Jis patiko Kauno technologijos komandai ir pasivadino - “KTU-Mintonet”.

Sovietmečiu aukštoji mokykla vadinosi - Kauno Politechnikos institutas (KPI), o komanda – “Politechnika”, kurią į svarias pergales Lietuvoje iki 1991metų vedė šios Alma mater kūno kultūros dėstytojas, treneris - Petras Mozeris. Daug iniciatyvos jis rodė, kad geriausi ne tik Kauno, bet ir šalies tinklininkai stotų mokytis į šią aukštąją mokyklą ir džiugintų laimėjimais. Reformatorių laikotarpiu KPI pervadino į Kauno technologijos universitetą KTU. Taip atsirado vienos iš kauniečių komandos jungtinis pavadinimas. Lietuvos nepriklausomybės laikotarpiu iki praėjusio sezono su šia komanda dirbo Raminta Šišlienė.

-Nuo šiol priekyje trijų KTU raidžių nebus, lieka tik ”Mintonet” - aiškina tapęs komandos organizatoriumi pagrindinis puolėjas Pavelas Petrovas. - Nutrūko ir šios aukštosios mokyklos rėmimas. Tik miesto savivaldybės sporto programos dėka turime galimybę nuomotis salę. Neliko trenerės, ji dabar prie naujai gimusios KTU komandos, kurią pirmose KTML pirmenybių rungtynėse įveikėme 3:2. Nutarėme “ verstis” patys. Branduolys, baigusių tuometinę Kauno tinklinio sporto mokyklą trenerio V.Kirkliausko auklėtinių gimusių 1985 ir 1984 metais, išliko. Save jau prisistačiau. Treniruoti komandą ėmėsi pagrindinis komandos jungėjas ir kapitonas - Laimutis Kunigėnas. Komandoje dar minimo trenerio keturi auklėtiniai: puolėjai - Mantas Zinkevičius, Dainius Mickūnas, jungėjas – Rokas Jankauskas, ”libero” – Aurimas Bradūnas, o taip pat kaunietis, universalas - Marius Strioga (tren. Vladas Dočkus), panevėžietis, “diagonalinis” – Aurimas Matikonis. Visus mus prie jaunimo priskirti jau nebegalima, tad jaudina komandos atjauninimas, nes penki setai mums per daug. Prieš tris sezonus suviliojome baigusį Kauno kolegiją, 22 metų - Karolį Naujalį (ugis-192cm.), o šiame sezone dar vieną šios kolegijos absolventą, kairiarankį 21 metų Justiną Laurinavičių (194).

Mes gyvename kartu su KTML-u nuo jo atsiradimo. Žaidėme visų A lygos pirmenybių finaluose. Balansas: trys- trys. Du kartus laimėjome, du – pralaimėjome. Pirmajame nusileidome “LKKA-Hoptransai”, o paskutiniajame nugalėjome - “Marito”. Esame mėgėjiška komanda, nes visi dirbame. Treniruojamės du kartus savaitėje, tad džiaugiamės, kai gerai pasirodome dar ir pastoviai dalyvaudami ne tik Lietuvos tinklinio federacijos Mažosios taurės varžybose, bet, ir šalies vyrų čempionatuose. Šiemet lapkričio mėnesį žaidėme taurės finale, šį kart tikslo nepasiekėme, likome 3 vietoje (pernai 2-oje). Sėkmingai praėjusią savaitę pradėjome Lietuvos vyrų čempionatą Vakarų pogrupyje. Savo aikštelėje įveikėme Raseinių komandą - 3:0, todėl KTML-o rungtynių nežaidėme.

Vyrų A lygos pirmasis ketvertas: 1 v.- Tinklo draugai – 7 taškai (4 rungt. 2 perg 2 pral.), 2 v. LSU -6 tašk. (3,3,0), 3 v. “Marito” – 6 tašk. (2,2,0), 4 v. “Mintonet” – 2 tašk. (2,1,1)

Vyrų B lygos turnyrinė lentelė:

A pogr. 1 v.- “Exleasingcar”(Marijampolė)- 12 taškų (5 rungt. 4 perg. 1 pral.), 2 v.- Kauno kolegija –12 tašk. (5,5,0) 3 v.- LSMU- 9 tašk. (5,3,2)

B pogr. 1 v. - “Smūgis” -12 taškų (5 rungt.,4 perg.,1 pral.), 2 v.- KCSM – 11 taškų (5,4,1), 3 v.- ”Vitameda” 10 taškų (5,3,2)

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 5345