Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno kolegija vs Vitameda (2:3)

,,Kauno kolegijos“ tinklininkams teko pripažinti ,,Vitamedos“ pranašumą (VIDEO)

,,Kauno kolegijos“ tinklininkams teko pripažinti ,,Vitamedos“ pranašumą (VIDEO)

Kovo 15d., 17:30 val. Kauno kolegijos sporto salėje įvyko KTML ,,B“ lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp aikštelės šeimininkų ,,Kauno kolegijos“ ir svečių ,,Vitameda“. Po atkaklios kovos svečiai šventė pergalę rezultatu – 2:3.


Pirmasis setas prasidėjo lygiaverte kova, tačiau netrukus šeimininkai šovė į priekį (12:6). Po šalto dušo atsigavę svečiai iš lėto ėmė ropštis iš duobės. Tarp komandų vyko intensyvesnis žaidimas. Rezultatas augo, tačiau šeimininkai ir toliau išlaikė savo ankščiau įgytą pranašumą (22:14). Setui einant link pabaigos ,,Vitamedos“ komanda parodė charakterį ir rezultatui esant 24:17, pelnė 3 taškus iš eilės taip sumažindami savo atsilikimą (24:20). Tačiau, esant tokiam rezultatui, sunku tikėtis, jog pavyks ,,ištraukti“ setą. Galop setas baigėsi rezultatu – 25:20 (1:0).


Antro seto pradžia buvo beveik identiška pirmąjam. Ir vėl šeimininkai sugebėjo susikrauti pranašumą (10:5). Svečiams atiteko besivijančių vaidmuo. Tačiau šį kartą, ne taip kaip pirmą setą, jiems pavyko išlyginti rezultatą (13:13). Tai privertė šeimininkų komandą paprašyti minutės pertraukėlės. Tada užvirė įnirtinga kova, komandos žaidė taškas į tašką. Net 5 kartus svečiai buvo įgyję nežymią persvarą, tačiau šeimininkai ją greitai panaikindavo išlygindami rezultatą. Tada ,,Vitamedos“ tinklininkai pelnė 3 taškus, kurie, setui visai artėjant prie pabaigos, jiems padėjo įgyti nedidelį, tačiau labai reikšmingą pranašumą. Kaip netrukus paaiškėjo, šis pranašumas ir tapo lemiamu, nes šeimininkai jo panaikinti nesugebėjo. Setas baigėsis rezultatu – 23:25 (1:1).


Po tokio permainingo antrojo seto šeimininkai juokauti buvo nepasiryžę. ,,Kauno kolegijos“ tinklininkai spurtavo 15:3 ir tvirtai laikė žaidimo vairą savose rankose. To tikrai negalima pasakyti apie ,,Vitamedos“ komandą, kuri atrodė visiškai pasimetusi ir nerandanti savojo žaidimo. Setas baigėsi be staigmenų rezultatu – 25:13 (2:1).


Ketvirtajame sete svečių komanda nebeturėjo kur trauktis ir jie patys tą puikiai suprato. Nepaisant to, jog rezultatas buvo ,,Vitamedos“ naudai (2:5), žaidėjai nebuvo patenkinti vienas kito veiksmais aikštelėje, dėl ko kilo kivirčai. Tačiau, laiku paimtos minutės pertraukėlės metu, jie buvo išspręsti ir komanda grįžusi į aikštę parodė tikrąją savo jėgą, pyktį nukreipdama ne į vienas kitą, o į varžovus (8:15). Tai, šiuo atveju, privertė ,,Kauno kolegijos“ trenerį prašyti pertraukos. Tačiau įsižaidusius svečius buvo sunku sustabdyti. Setas baigėsi rezultatu – 16:25 (2:2).


Penktasis setas buvo tikras desertas žiūrovams. Tarp komandų vyko atkakli kova. Abiejų komandų žaidėjai negailėjo jėgų, kamuolys ilgai laikydavosi ore. Beveik visą setą svečiai buvo vienu žingsniu priekyje, tačiau šeimininkai nuolat jiems lipo ant kulnų. Setui einant link pabaigos, kai rezultatas buvo 9:13, šeimininkai paprašė minutės petraukėlės po kurios pelnė 3 taškus iš eilės, taip sumažindami savo atsilikimą iki 1 taško. Visgi, svečiams seto pabaigą pavyko sužaisti geriau. Setas baigėsi rezultatu – 13:15 (2:3).


Po varžybų ,,Kauno kolekgijos“ kapitonas K. Naujalis sakė: ,,Varžybos buvo sudėtingos. Pradžią ėmėm, pabaigą paleidom ir tai kartojosi. Šeip manau, laimėti galėjome, bet pritrūko pabaigoje, kaip ir visada būna, paleidžiam ir paleidom. Paleidimo priežastis – bendras nesusižaidimas, iš to didelio noro laimėti vienas padaro klaidą tada kitas. Tos klaidos susideda ir gaunasi tai ką matome“.


Paprašytas pakomentuoti rungtynes nugalėtojų komandos žaidėjas L. Talmantas sakė: „Varžybos buvo labai sunkios, permainingos ir nervingos. Mūsų žaidimas kai kuriose atkarpose buvo neblogas, bet niekaip neišeina išvengti tų duobių, į kurias įkritę varžovams praktiškai dykai atiduodame 5-6 taškus. Blogiausia, kad tai dažniausiai nutinka setų pradžiose, kurias „paleidę“ likusią dalį seto turime vytis. Tai kainuoja labai daug jėgų, gerai, kad šiandien setų pabaigas sužaidėme neblogai, kas, manau, ir lėmė pergalę. Kitą kartą tokių klaidų varžovai gali ir neatleisti. Sekančios rungtynės turėtų būti ne mažiau įdomios“.
 

 

Puslapis peržiūrėtas: 40908

Komentarai