Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Marito vs Tinklo draugai (3:1)

,,Marito" - A lygos nugalėtojai

,,Marito" - A lygos nugalėtojai

Gegužės 17d. 20 val. įvyko Didysis A lygos finalas. Kauno centro sporto mokyklos tinklinio salėje susitiko šeimininkų teisėmis atvykusi ,,Marito" ekipa ir svečių teisėmis - ,,Tinklo draugai". Po įtemptos kovos aukso medalius iškovojo ,,Marito" ekipa, sidabrinius palikę ,,Tinklo draugams". Rungtynių rezultatas - 3:1.

Pimąjį setą užtikrinčiau pradėjo ,,Marito" ekipa (9:5; 14:8). Jie rodė puikų komandinį žaidimą - rengė atakas, rezultatyviai padavinėjo kamuolius. ,,Tinklo draugmas" tai sekėsi kiek prasčiau, jiems buvo sunku susitvarkyti su gynyba, todėl vaikinai niekaip negalėjo pasivyti savo varžovų. ,,Marito" iškovojo seto pergalę devynių taškų pranašumo - 25:16 (1:0).

Po pirmojo seto nesėkmės, ,,Tinklo draugai" į aikštelę žengvė užtikrinčiau nei prieš tai. Vaikinai nuo pirmųjų taškų rezultatyviai atakavo varžovus, taip po truputį verždamiesi į priekį. Žinoma, ,,Marito" komanda taip pat nesėdėjo rankų sudėjusi. Jie taip pat rengė rezultatyvias atakas ir neleido priešininkams nuo jų atitrūkti daugiau nei dviejų taškų skirtumu. Bet visgi, šiame sete žaidimo vairą laikė ,,Tinklo draugai", vaikinai lėtu, bet užtikrintu žingsniu ėjo pergalės link. Setas baigėsi rezultatu - 21:25 (1:1).

Trečiojo seto pradžioje užvirė arši kova. Nuo pirmųjų taškų komandos žaidė taškas į tašką (5:5; 11:11). Tačiau ,,Marito" ekipai toks žaidimas pabodo, jie spurtavo aštuonių taškų atkarpa ir išsiveržė į priekį (22:12). ,,Marito" nebepaliko šansų ,,Tinklo draugams" išlyginti rezultato, jie pelnė paskutiniuosius taškus ir viena koja arčiau buvo didžiosios taurės. Seto baigtis - 25:13 (2:1).

Ketvirasis setas buvo panašus į prieš tai buvusį. Ir vėl seto pradžioje užvirė nuožmi kova, tačiau po šeštojo taško, ,,Marito" ekipa vėl spurtavo, dešimties taškų atžvilgiu, iš kurių  net penkti buvo Mindaugo Mikalausko eisai (16:6). Tinklininkai įgavo užtikrintą pranašumą prieš savo varžovus. Tai sujaukė ,,Tinklo draugų" žaidimą. Vaikinams ėmė sunkiau sektis susitvarkyti su gynyba ir puolimu. Setas baigėsi dvylikos taškų ,,Marito" pranašumu - 25:13 (3:1). ,,Marito" džiaugėsi iškovota Didžiąja taure ir kaklus papuošusiais aukso medaliais.

Po rungtynių buvo apdovanotos visos komandos ir taip pat išrinktas naudingiausias rungtynių žaidėjas. Juo tapo Valentinas Lekavičius.

 

Puslapis peržiūrėtas: 5952

Komentarai