Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vitameda vs KCSM - Tinklo draugai (2:3)

Po atkaklios kovos "KCSM-Tinklo draugai" svečiuose įveikė "Vitamedą"

Po atkaklios kovos "KCSM-Tinklo draugai" svečiuose įveikė "Vitamedą"

 Gruodžio 8 d. 18:0 val. įvyko "B" lygos rungtynės. Kauno maisto pramonės mokyklos sporto salėje susitiko "Vitameda" (šeimininkai) ir "KCSM - Tinklo draugai" (svečiai). Intriguojančioje penkių setų kovoje "KCSM - Tinklo draugų" ekipos vaikinai įveikė savo priešininkus rezultatu - 3:2.

Iš pirmojo seto pradžios iškart buvo galima spręsti, kad ši kova nebus lengva. Nuo pat pirmųjų mačo taškų prasidėjo kova - taškas į tašką. Iki seto vidurio, nei vienai iš komandų niekaip nepavykdavo įgauti bent poros taškų pranašumo (9:8). Tačiau susikaupę ir užsivedę "Vitamedos" ekipos tinklininkai nustojo daryti klaidas ir sužaidė įspūdingą atkarpą 10:1, kas jiems leido susikrauti solidžią persvarą antrojoje seto pusėje (19:9). Kad ir kaip stengėsi pasipriešinti svečiai, jų pastangos buvo bevaisės. "Vitameda" padėjo tašką pirmąjame sete, rezultatu - 25:16 (1:0).

Antrasis setas prasidėjo kaip ir pirmasis, abi komandos kovojo dėl kiekvieno kamuolio ir žaidė taškas į tašką (11:10). Bet tada viskas pasisuko kita linkme. Pirmąjame sete daug klydę "KCSM-Tinklo draugų" ekipa susikaupė, klausė trenerės nurodymu ir sužaidė fantastišką atkarpą 9:1, kas dabar leido jiems pabėgti į priekį nuo varžovų (12:18). "Vitameda" nebesugebėjo susitvarkyti gynyboje, pradėjo daug klysti, kas leido jauniesiems tinklininkams išplėšti pergalę antrąjame sete ir išlyginti setų rezultatą. Seto baigtis - 20:25 (1:1).

Trečiojo seto pradžia buvo panaši į antrojo. Viso mačo metu žaidimas vyko banguotai. Tai viena, tai kita komanda išsiverždavo į priekį. Kai jau atrodė, kad svečiams pergalė ranka pasiekiama (15:21), "Vitameda" spurtavo atkarpa 5:0 ir pasivijo varžovus (20:21). Užsivedę ir ambicingi "KCSM - Tinklo draugai" ekipos tinklininkai susitvarkė su savo emocijomis ir užbaigė trečiąjį setą, rezultatu - 21:25 (1:2). 

Ketvirtąjame sete, žinodami, kad nebėra kur trauktis, nuo pat pirmųjų taškų iniciatyvą perimė šeimininkų komanda. Puikiai žaidę tiek puolime tiek gynyboje rinko taškus ir vis labiau atitrūko nuo svečių komados. "KCSM - Tinklo" draugai" nerado jokių būdų pasipriešinti "Vitamedai", ko pasekoje šeimininkai laimėjo ketvirtąjį setą ir išlygino setų rezultatą. Seto baigtis - 25:15 (2:2).

Penktąjame sete prasidėjo lemiama kova taškas į tašką. Abi komandos kovojo už kiekvieną tašką, stengėsi dėl kiekvieno kamuolio, nes suprato - tai lemiamas setas, kurio laimėtojai bus rungtynių nugalėtojais. Svečiai puikiai žaidė puolime, o šeimininkai pradėjo klysti. Gal būt pavargę, gal būt išsiblaškę jie nebesugebėjo atrasti savojo žaidimo, ko pasekoje, šios dienos rungtynėse nugalėjo jaunieji tinklininkai - "KCSM-Tinklo draugų" ekipa, rezultatu - 10:15 (2:3).

Puslapis peržiūrėtas: 4569

Komentarai