Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Smūgis vs LSMU (2:3)

Dramatiškoje penkių setų kovoje "LSMU" įveikė "Smūgio" ekipą ir žengia į stipriausių "B" lygos komandų ketvertą

Dramatiškoje penkių setų kovoje "LSMU" įveikė "Smūgio" ekipą ir žengia į stipriausių "B" lygos komandų ketvertą

 Kovo 23d. 20:00val., Kauno centro sporto mokyklos sporto salėje įvyko "B" lygos rungtynės. Jėgas surėmė aikštelės šeimininkai - "Smūgio" ekipa ir svečių teisėmis pasirodę "LSMU" tinklininkai. Po įtemptos penkių setų kovos pergalę išplėšė "LSMU" ekipa, rezultatu 3:2.

Pirmąjį setą pradėjo "LSMU" ekipa. Jie nuo pat pradžių ėmėsi iniciatyvos, pelnė taškus, savo varžovus palikdami užnugaryje (15:7). Svečiai rodė gražų komandinį žaidimą, kuomet, M.Brazausko keliamus kamuolius komandos draugai vertė lengvais taškais. "Smūgio" ekipos tinklininkams nepavyko atremti varžovų atakų, todėl jiems sekėsi sunkiau pelnyti taškus, bei labai daug nepaduotų kamuolių ties padavimo riba. Viso seto metu šeimininkams taip ir nepavyko pasivyti priešininkų. Setas baigėsi "LSMU" ekipos pranašumu - 14:25 (0:1).

Prasidėjus antrajam setui viskas apsivertė aukštyn kojomis. "Smūgio" ekipa į aikštelę žengė tvirtai ir užtikrintai, bei pradėjo rodyti kas yra aikštelės šeimininkai. Nuo pat pirmųjų taškų rodė savo pranašumą ir neleido svečiams užsivesti, bei pradėti žaisti savąjį žaidimą (16:9; 21:13). "LSMU" daug klydo, bei nesugebėjo atremti priešininkų puolimo. Antrasis setas baigėsi "Smūgio" pergale - 25:16 (1:1).

Trečiojo seto pradžia niekuo nesiskyrė nuo pirmojo. "LSMU" ekipos tinklininkai nuo pat pirmųjų taškų neleido svečiams pagalvoti apie pergalę (7:3; 9:6). Viso seto metu atsilikinėję "Smūgio" ekipos tinklininkai įrodė, kad neveltui jie pateko į Didžiąją Taurę, puikius G.Misailovo perdavimus J.Čiučelis ir S.Navasaitis pradėjo versti galingais smūgiais, kurių šeimininkai atremti nebegalėjo. Svečiai seto pabaigoje ne tik pasivijo varžovus, bet ir laimėjo trečiąjį setą, įrodydami, kad kol teisėjas nesušvilpė galutinio švilpuko, varžybos dar nėra laimėtos. Seto baigtis - 33:31 (2:1).

Ketvirtąjį setą ir vėl užtikrintai pradėjo "LSMU" ekipos tinklininkai. Išklausę trenerio pasisakymus, kad reikia žaisti nuo pradžios iki pabaigos, šiame sete varžovams pasivyti nebeleido. Kad ir kaip "Smūgio" ekipa dar stengėsi pakovoti dėl pergalės ketvirtajame sete, vis tik galutinį tašką šiame sete padėjo svečiai, nugalėję rezultatu - 21:25 (2:2).

Išlyginus setų rezultatą - 2:2 užvirė įtempta kova. Nors penktojo seto pradžia buvo ganėtinai lengva "Smūgio" ekipai (7:4; 9:6), kiek vėliau jiems ir vėl koją kišti pradėjo padarytos klaidos (10:10). Užsivedę svečiai aukojosi dėl kiekvieno taško, puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje, ko pasekoje išplėšė pergalę penktąjame sete ir šios dienos rungtynėse! Setas baigėsi rezultatu - 13:15 (2:3).

Po rungtynių kalbintas "Smūgio" ekipos treneris M.Vaivada, sakė: "Priešininkų komanda yra tikrai stipri. Vaikinai gal buvo atgavę tą antrą kvėpavimą, tikrai spurtavo didžiule jėga, antrasis setas parodė, kad komandos yra tikrai lygiavertės, triačiasis setas 33:31... Na turbūt pritrūko sėkmės. Tikrai sveikinu priešininkų komandą su pergale ir linkiu tolimesnės sėkmės, o vyrams savo ką galiu pasakyt - tobulėjam".

Kalbintas "LSMU" ekipos kapitonas M.Brazauskas, sakė: "Labai ačiū varžovams, gavome daug pamokų. Labai įdomios varžybos buvo, tikėjomės lengvesnės pergalės, bet kaip matote vos nepralošėme. Pirmasis setas buvo labai lengvas, tai todėl užmigdė mus labai varžovai, daug nepadavė padavimų, vėliau antrą setą mes paleidome labai stipriai, pagalvoję, kad pergalė jau mūsų lengva. Varžovai labai stipriai patobulėjo, ačiū jiems. Beje, labai trūko Šarūno Džiugo". 

Puslapis peržiūrėtas: 6644

Komentarai