Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Alytaus „Dzūkija“ vs KSM Startas ‒ RIO Arena (0:3)

„A“ lygos Mažąjame finale III-vietą iškovojo „KSM Startas ‒ RIO Arena“ (VIDEO)

„A“ lygos Mažąjame finale III-vietą iškovojo „KSM Startas ‒ RIO Arena“ (VIDEO)

 Gegužės 11d., 18:30 val., Aleksandro Stulginskio universiteto sporto salėje įvyko KTML "A" lygos finalų antroji diena. Mažajame finale iki dviejų pergalių antrą sykį susikovė "KSM Startas - RIO Arena" ir Alytaus "Dzūkija". Priminsime kad pirmąja dieną stipresni buvo "KSM Startas - RIO Arena" vyrukai įveikę varžovus 3:0. Šiandien scenarijus pasikartojo ir antrą kartą įveikę Alytaus "Dzūkiją" bronzos medaliais pasidabino "KSM Startas - RIO Arena" komandos tinklininkai.

Pirmajame sete nuo pat pradžios „KSM Startas - RIO Arena“ nors ir nedideliu rezultatu, pirmavo. Taškus rinko vienas po kito, neleisdami įsitvirtinti svečiams (7:3; 8:6; 13:9). Šiame žaidime itin pasižymėjo I. Mazuras patogiai keldamas kamuolius A. Kuliešiui bei A. Naučiui, kurie rengė rezultatyvius puolimus priešininkams. Tuo tarpu Alytaus ,,Dzūkija‘‘ daugiau klydo, nesisekė atlikti sklandžių atakų. Tuo pasinaudoję jaunieji tinklininkai ramiai užbaigė pirmąjį setą, rezultatu - 25:12 (1:0).

Antrajame sete ,,KSM Startas - RIO Arena‘‘ vėl smaginosi aikštelėje. Išryškėję komandos lyderiai, toliau be pasigailėjimo rinko taškus ir nuo pat seto pradžios ekipą stipriai pabėgo į priekį. Sutrikę Alytaus ,,Dzūkijos‘‘ tinklininkai situaciją bandė pakeisti imdami minutės pertraukėles, tačiau tai nepadėjo. Toliau darytos klaidos virto svečių taškais, o dar labiau sutvirtėjusi ,,KSM Startas - RIO Arenos‘‘ komanda pelnė pergalę. Setas užbaigtas jaunųjų tinklininkų laimėjimu – 25:12 (2:0).

Trečiajame sete lyg užmigdyti "KSM Startas - RIO Arenos" ekipos tinklininkai pradėjo daug klysti, o tuo naudodamiesi Alytaus "Dzūkijos" vaikinai rinko svarbius taškus. Šis setas buvo panašus į taškų mainus. Tiek viena, tiek kita komanda atkakliai žaidė ir iki pat žaidimo pabaigos nebuvo galima nuspėti seto nugalėtojos (13:10; 17:15; 25:25). Nors Alytaus ,,Dzūkijos‘‘ komandai kur kas labiau sekėsi pelnyti taškus, bet lemtingos klaidos taip ir neleido iškovoti seto pergalės. Žaidimą baigė ,,KSM Startas - RIO Arenos‘‘ ekipa, rezultatu - 28:26 (3:0).

Po rungtynių kalbintas Alytaus "Dzūkijos" ekipos žaidėjas R. Jakučionis, sakė: "Žaidėme su tais žaidėjais, kokius turėjome. Sezono tikslų tokių didelių kaip ir neturėjome, bet įsižaisdami, supratome, kad galime tame ketverte žaisti. Mūsų tikslas buvo ketvertas, o dėl trečios vietos tik kovojome ir viskas".

Kalbintas "KSM Startas - RIO Arenos" ekipos žaidėjas K. Šumskis, sakė: "Labiausiai komandai padėjo komandinis žaidimas ir tai, kad žaidžiame kartu jau begalę metų, žinome vienas kitą, pažįstame vienas kitą, kas ką gali, kas ką moka, kas ko negali ir paprasčiausiai žinojome kaip reikia žaisti. Reguliariąjame sezone žaidėme kelis kartus prieš Alytaus komandą ir žinojome kaip mums su jais reikės žaisti ir, paprasčiausiai, darėme tai ką galime. Labai yra sunku žaisti prieš komandą, kuri užmigdo, nes pirmos dvi partijos buvo gana nesunkios ir, paprasčiausiai, pradėjus žaisti trečiąją, atsipalaidavome, jie pradėjo mus vytis ir reikėjo vėl po truputį įsivažiuoti. Ir tai mums pavyko. Gaila, kad nepatekome į finalą, manau, kad tikrai galėjome, bet šiek tiek pritrūko. Dabar dėl trečios vietos buvome užsitikrinę ją laimėti. Labiausiai gaila, kad nepatekome į finalą". 

Puslapis peržiūrėtas: 37034

Komentarai