Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (10 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (10 leidinys)

Moterų komanda - saldžiu pavadinimu

-Toks linksmas pavadinimas iš kart prilipo, kai prieš du dešimtmečius (1995 m.) “Cukrainio” įmonė ėmėsi šefuoti moterų komandą, kurioje tuomet tortus ir kitus saldumynus gamino joje dirbančios trys tinklininkės. Reikėjo įkurti klubą. Jos iniciatorė buvo komandos vadovė Ramutė Nikolajevienė. Pavyko suburti ir kolektyvą, į kurį sukvietė buvusias Kauno tinklinio mokyklos trenerių - Z.Jankienės, D.Klimavičienės, J.Virbickienės auklėtines. – Prisimena senus laikus, nuo šio sezono perėmusi komandos vadovės pareigas, Rūta Čiutienė. – Į KTML-o pirmenybes mūsų komanda įsijungė nuo lygos atsiradimo ir su malonumu dalyvavo kasmet. Tik pernai praleidome vieną sezoną. Negalime sakyti, kad pirmose pirmenybėse “pirmas blynas prisvilo”, nes tarp 5-ių “B” grupėje dalyvavusių komandų “Cukrainio” žaidėjos – Jolanta Skučienė, Oksana Smirnovienė, Rūta Čiutienė, Tatjana Matekonis, Vaida Steponienė, Vilhelmina Sarcevičiūtė, Vilma Ivanauskienė ir Odeta Dargienė, surinko vienodą taškų sumą su “Tinklida”, bet pirmenybių nuostatai joms lėmė sidabrinius medalius. Beje, šešis pirmuosius sezonus komandos vadove buvo Odeta Dargienė.

-Per šį laikotarpį komandos žaidėjos sukūrė šeimas, susilaukė atžalų, bet su mylimu žaidimu nesiskiria, todėl sudėtis pasikeitė tik nežymiai. Gretas papildė Gintarė Kubilienė, Ramūnė Stašionienė, Kristina Kovalčikienė, Rima Danylienė, Evelina Grigonienė. Kartais į rungtynes trukdo atvykti tiesioginis darbas, todėl į sudėtį “stažuotis” įtraukėme kelias Kauno centro sporto mokyklos trenerės Jurgitos Juškienės auklėtines, septyniolikmetes – Justiną Žvironaitę, Agnę Martišiūtę ir šešiolikmetes – Aureliją Sabaliauskaitę, Gerdą Bulatovaitę ir Melanie Rakauskaitę. Mūsų komandoje jau galėtų žaisti ir mano dukra Akvilė (2000 metų gimimo),bei pagrindinės komandos jungėjos Tatjanos dukra Andrėja (2002), bet kol kas jos reikalingesnės, pirmoji – “KCSM-Heksa” komandoje, o antroji – Lietuvos jaunių rinktinėje. Abiejų mamų svajonė: sužaisti rungtynes – mama prieš dukrą. Praėjusią savaitę turėjau tokią galimybę, žaidėme su dukros komanda ir pralaimėjome, gaila, dėl traumos aš į aikštelę išbėgt negalėjau.

-Treniruotis neturime kur, tad draugiškoms rungtynėms einame į svečius. Mūsų komandai leidžiama dalyvauti Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos “Nemunas” taurės varžybose (praeityje laikraščio “Ūkininko patarėjas” taurė). Palaikome draugiškus ryšius su Joniškio, Jonavos, Gargždų, Vilniaus kolegėmis, tad su malonumu vykstame į jų organizuojamus turnyrus. Tradiciškai, spalio mėnesį, jau šeštąjį kartą Kaune, surengiame tarptautinį turnyrą, kuriame žaidžia ne tik moterų komandos, bet ir vyrų, nes draugaujame su kaimyninės Latvijos valstybės Valmiera miestelio tinklinio entuziastais. Po turnyro visos komandos dalyvauja muzikiniame vakarėlyje, bendrauja ir dalijasi įspūdžiais, džiaugiasi iškovotais apdovanojimais.

-Užbaigusios sezoną kai kurios tinklininkės savo malonumui pasineria į paplūdimio tinklinio turnyrus.

Susižavėję tinkliniu – krepšinį užmiršo

Po 2012 metų sezono, jau išvarginti krepšinio varžybų įtampos, bet norėdami išlaikyti sportinę formą, kai kurie žaidėjai treniruotėse pakeitė krepšinio kamuolį į tinklinio, bet į jų rankas paimtas margaspalvis kamuolys buvo neklusnus. Kad vaikinai bent kiek pramoktų, jiems pagalbos ranką ištiesė ne tik Kauno centro sporto mokyklos mergaičių trenerė, bet ir jos dukra Karolina. Abi jos kantriai aiškino, rodė ir padėjo suprasti šio, vyrams visiškai nežinomo žaidimo pagrindus. Pasinėrę į nuoseklias treniruotes, jie greit suprato, kad tobulėja. Vyrai prisiprašė kontrolinių rungtynių su „Cukrainio“ ir „La vita volley“ moterų komandomis. Tarpusavio rungtynės išėjo į naudą vieniems ir kitiems.

- Kai pramokome tinklinio žaidimo, pareiškime norą dalyvauti 2012-13 metų Kauno tinklinio mėgėjų „C“ lygos pirmenybėse ( šeši prieš šešis) ir siekti rezultatų. - Pasakoja „Vitameda“ komandos vadovas , 42-jų metų Kęstutis Jocius (ūgis186 cm). – Dešniaja mano ranka - organizaciniais klausimais sutiko būti Darius Baltrušaitis. Startas ne itin pavyko. Tarp 10 komandų likome septinti ir į atkrentamąsias varžybas nepatekome. Geresnis buvo sekančių metų sezonas, kai komandos sudėtį papildė Kauno centro sporto mokyklos trenerės Jolitos Kontvainienės buvęs auklėtinis, jungėjas, lyderis - Raimundas Pocius (26 metai-ūgis 182 cm), Stanislovas Janušauskas (36-192), Andrej Purkevič (35-174). Patekome į šios lygos mažąjį finalą įveikėme „Tinklidą“ ir iškovojome „bronzą“.

-Komandoje žaidėjų vis daugėjo. Visi veržėsi į aikštelę, nes niekas nenorėjo sėdėti ant atsarginių suolelio. – Guodžiasi kairiarankis puolėjas Darius Baltrušaitis (39-194). - Nutarėme pasidalinti į dvi komandas. Pasidalijom geranoriškai. Taip su naujai gimusia „Vivacolor“ komanda kartu patekome į „B“ lygos, kurioje tais metais dalyvavo net 19 komandų, antrąjį pogrupį. Abi iškopėme į „Didžiosios taurės“ varžybas. Tarp 9 komandų „Vivacolor“ užėmė 2-ąją vietą, o „Vitameda“ liko 6-oje, bet abi išsaugojome vietas atkrintamosiose varžybose ir žaidėme finale. „Vitameda“ - didžiajame dėl nugalėtojų titulo kovojo su KTU, bet pralaimėjusi rezultatu 1:3 tenkinosi sidabriniais apdovanojimais. Jie įteikti Kęstučiui Jociui, Raimundui Pociui, Artūrui Mickevičiui, Arnoldui Zokui, Dainiui Stankevičiui, Gintautui Grigaravičiui, Jonui Lazdauskui, Kęstučiui Bradauskui, Lukui Talmantui, Mindaugui Keleckui, Sergejui Radčenko, o „Vivacolor” komandos varžovais mažajame finale buvo Kauno SRC . Naujai susikūrusi ekipa šventė pergalę rezultatu - 3:1 ir iškovojo „bronzą“. Sėkmingai „C“ lygoje, kurioje žaidžiama 4 prieš 4, pasirodė „KIILTO“ komanda, kurioje norą rungtyniauti pareiškė kai kurie mūsų komandų žaidėjai.

Šiame sezone „Vitamedos“ komandos tikslas pradžioje patekti į finalinį ketvertą, nes gretas papildė Rytis Garuckas (22-179) iš Kauno kolegijos ekipos ir keli nauji žaidėjai matę „šilto ir šalto“ tinklinyje: Remigijus Vilkas (52-190), Albertas Antonas (43-182), Romanas Ašmys (58-185). Beje, pastarojo tinklininko medalių kolekcijoje buvusios sovietų sąjungos jaunių čempiono medalis.

-Komandos kolektyvas nuostabus. Puikiai leidžiame laisvalaikį. Kęstutis Jocius sukviečia mus visus į savo sodybą Braziukuose. Ten mėgaujamės vandens procedūromis prūde, žaidžiame paplūdimio tinklinį. Šį kart sutapo, tad ten televizijos ekrane stebėjome pastarąjį Eurovizijos dainų konkursą. Kadangi turiu galimybę, tad komandos draugus, ir ne tik, pakviečiu į spektaklius Kauno muzikiniame teatre. – Toliau pasakoja D.Baltrušaitis. – Kartu su KTML-o vadovais kasmet surengiame tinklininkėms ir tinklininkams vakarėlius. Suteikiame jiems galimybę pažiūrėti ne tik akimirkas ekrane, bet ir rungtynių filmuotus vaizdus. Iškilmingai paskelbiame KTML geriausius žaidėjus ir įteikiame prizus bei dovanėles.

- Tiesa, dauguma žaidėjų jau amžiuje, bet „parako“ dar užtenka žaisti tinklinį ištisus metus. Prieš KTML pirmenybes ir po jų dalyvaujame įvairiuose turnyruose, palaikome draugiškus ryšius su Vilniaus, Klaipėdos, Ukmergės, Kėdainių ir Jonavos vyrų komandomis. Tarp šių miestų komandų, jau treti metai, vyksta dabar labai madingi vienos dienos turnyrai. Kaune jį organizavome Naujų metų pradžioje. Nugalėjo Kėdainių vyrai ir Kauno "Vitamedos" merginos.

Video klipas.



Pastarosios savaitės rungtynių rezultatai:

„Dailioji lyga“:

Kauno kolegija“ – „La vita volely“ – 0:3,
KTU – „Cukrainis“ – 3:0.

Vyrų „A“ lyga:

„Laumetris“ – „Mintonet“ – 3:0.

Vyrų „B“ lyga:

„KCSM-Tinklo draugai“ – Kauno kolegija -0:3,
Kauno technikos kolegija – Raudondvaris – 0:3,
KCSM – „KCSM- Tinklo draugai“ – 1:3,
Kauno TPMC – „Sporto fėja“- 0:3,
„Vitameda“ – Kauno kolegija – 3:1,
„Blokada“ – KMAIK – 3:1,
JTK „Dobilas“ (Jon.) – „Exleasingcar“ (Mar.) – rungtynės žaidžiamos sekmadienį.

Vyrų „C“ lyga:

„Smūgis“ – „Nemunas“ - 3:1,
KMAIK - „Jotvingis“ (Kazlų Rūda) – 0:3, „
Nemunas“ – „Tinklida“ – 0:3.
P.B.

Vitameda__600.jpg

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 10346