Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KSM Startas ‒ RIO Arena vs Alytaus „Dzūkija“ (2:3)

Po permainingos kovos „A“ lygos rungtynėse Alytaus „Dzūkija“ nugalėjo „KSM Startas ‒ RIO arena“ ekipą

Po permainingos kovos „A“ lygos rungtynėse Alytaus „Dzūkija“ nugalėjo „KSM Startas ‒ RIO arena“ ekipą

Sausio 25 d. 18:45 val. Kauno centro sporto mokyklos salėje vyko įtempta bei permaininga kova tarp Alytaus „Dzūkijos“ bei Kauno „KSM Startas - RIO arena“ komandų. Čia svečiai iš Alytaus tik po 5 setų atkaklaus mūšio sugebėjo įrodyti savo pranašumą ir kauniečius nugalėjo rezultatu 3:2 (25:18; 18:25; 10:25; 32:30; 15:12).

Pirmajame sete lyderiaujanti komanda nebuvo aiški iki pat paskutinių minučių. Abi ekipos žaidė taškas į tašką, tačiau alytiškiams pirmaujant rezultatu 20:18, kauniečiai visiškai prarado kontrolę, padarė daug savo klaidų ir leido svečiams seto pergalę išplėšti per daug nesipriešindami, rezultatu 25:18.

Antrasis setas nuo pat pradžių klostėsi panašiai, kaip ir ir pirmas. Tik antroje seto pusėje visgi susikaupė ir geresnį žaidimą pademonstravo Kauno komanda, kuri setą nugalėjo rezultatu 25:18.

Trečiajame sete, įkvėpti sėkmės, kauniečiai ėmėsi iniciatyvos, puikiai spurtavo ir jau seto viduryje pirmavo rezultatu 18:4. Nors alytiškiai bandė vytis, jiems nepavyko ir setas baigėsi rezultatu 25:10 „KSM Startas - RIO arena“ naudai.

Rungtynėse įsivyravo įtampa ketvirtajame sete, kai Alytaus žaidėjai atsigavo, įvertino padėtį ir susiėmė. Komandos visą laiką žaidė įtemptą, tačiau gražų žaidimą, o seto pabaigoje išgyveno tikrą nervų karą, nes nuo pat rezultato 24:24 žaidė lemiamus seto taškus. Galiausiai vis tik pranašumą įrodė alytiškiai, kurie kauniečius įveikė rezultatu 32:30.

Penktajame sete vis tik ryžto pristigo jauniesiems Kauno tinklininkams, kurie nuo pat pradžių nekontroliavo situacijos ir varžovus paleido į priekį rezultatu 8:14. Nors alytiškiams trūko tik vieno taško iki pergalės, kauniečiai vis dar bandė pasivyti, pelnė 4 taškus iš eilės, tačiau suklydo ir nusileido Alytaus „Dzūkijos“ komandai rezultatu 15:12.

Alytaus ekipos kapitonas Andrius Šerkšnas tvirtino, jog po pirmojo laimėto seto komanda pradėjo žaisti ne savo žaidimą. 

„Išsibalansavome, pradėjome rungtynes žaisdami su dviem jungiančiais žaidėjais, paskui pakeitėm taktiką ir žaidėm su vienu pasuotoju,tada galiausiai visiškai atsileidome ir komanda smigo žemyn“, - teigė A. Šerkšnas.

Anot jo, atsitiesti padėjo tik mintis, jog nebėra, kur trauktis ir komanda jau neturi ką prarasti.

 

 

 

Puslapis peržiūrėtas: 3391

Komentarai