Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LSU vs LSMU (3:1)

„LSU“ perprato „LSMU“ strategiją

„LSU“ perprato „LSMU“ strategiją

Balandžio 05 d. 19:30 val. LSU sporto salėje susitiko dailiosios lygos komandos: „Kauno LSU“ (namai) ir „LSMU“ (svečiai). Po keturių setu pergale džiaugėsi „LSU“ tinklininkės rezultatu 3:1 (18:25, 26:24, 25:19, 25:21).
 

Pirmąjį setą komandoms pradėjus apyglygiai, setui artėjant į vidury pradėjo ryškėti svečių pranašumas (12:15). J. Domarkaitei sumaniai paskirstant kamuolius komandos narėms, „LSMU“ pamažu vis labiau tolo nuo priešininkių ir baigė setą rezultatu 18:25 (0:1).
 

Antrasis setas buvo labiau įtemptas nei pirmasis. Pradėjusios perprasti viena kitos taktiką, komandos iki pat seto galo neleido viena kitai atsiplėšti didesniu nei poros taškų skirtumu. Galiausiai, lemiamu momentu „LSU“ pavyko pelnyti lemiamus 2 taškus ir atsirevanšuoti už prarastą setą. Rezultatas – 26:24 (1:1).

Nors trečiasis setas buvo pradėtas pirmaujant „LSMU“ (4:8), „LSU“ netruko pasivyti (11:13) ir aplenkti varžoves (17:13). K. Petkutei ir L. Simanavičiūtei „statant“ sėkmingas užtvaras, „LSMU“ nesugebėjo pasipriešinti šeimininkėms, kurioms atiteko ir šio seto pergalė rezultatu 25:16 (2:1).

Ketvirtajame sete vėl sėkmingai pradėjusioms „LSMU“ merginoms (3:7) netrukus teko vytis šeimininkes (14:12). Tačiau L. Simanavičiūtės, viso žaidimo metu padavinėjus kamuolius žaidėjoms, dėka „LSU“ kapitonė, A. Furmanavičiūtė, sėkmingų atakų dėka kartu su komanda neprarado ryžto net „LSMU“ išlyginus rezultatą seto gale (21:21). Šeimininkės užtikrintai pelnė likusius taškus ir pergalingai užbaigė žaidimą. Seto rezultatas – 25:21 (3:1).

Po rungtynių „LSU“ trenerė, J. Simanavičienė teigė, jog „nuo pat pradžių komadna jautė įtampa, nes tai buvo lemiamos rungtynės: arba turime šansą patekti į ketvertuką, arba likti, berods, 6-toje vietoje. Tačiau džiaugiuosi savo komanda, o džiaugiuosi dar ir todėl, kad nebuvo mūsų trečdalio pagrindinių žaidėjų, o tos, kurios žaidė, padarė viską, ką galėjo“. Priešininkės taip pat buvo įvertintos trenerės: “LSMU mergaitės irgi stengėsi […], reikia su jomis skaitytis“.
 

Pasak „LSMU“ trenerio E. Vyskupaitis, žaidėjos buvo „nelabai nusiteikusios rungtynėms, nes viena narė iš pagrindinio sąstato buvo patyrusi rimtą traumą“. Be to, pasak trenerio, antrame sete „pasidarė blogai ir komanda šiek tiek užstrigo“ ir žaidėjoms nebepavyko išeiti iš tos būsenos.


 

Puslapis peržiūrėtas: 7046

Komentarai