Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Sporto fėja vs Smūgis (3:1)

„Smūgiui“ nepavyko įveikti „Sporto fėjos“

„Smūgiui“ nepavyko įveikti „Sporto fėjos“

Vasario 03 d. 18:30 val. Kauno technikos profesinio mokymo centre susitiko C lygos komandos: „Sporto fėja“ (namai) ir „Smūgis“ (svečiai). Po intriguojančių 4 setų pergalė atiteko „Sporto fėjai“ rezultatu 3:1 (25:20, 25:15, 23:25, 25:21).
 

Pirmasis setas prasidėjo komandoms kovojant kaip lygiai su lygia (5:5). Žaidėjai nenorėjo paleisti iš rankų nė vieno kamuolio, kuris po to sėkmingai komandai atnešdavo taškus. „Sporto fėjai“, V. Gubanovui sėkmingai paduodant kamuolius, kuriuos E. Šliežauskas sėkmingai vertė taškais, pavyko spurtuoti 5 taškų atkarpa (10:5) ir įgyti persvarą, kurios panakinimas buvo pagrindinis „Smūgio“ uždavinys. D. Liaučiaus padavimų, o D. Pugevičiaus bei R. Bajorino puolimų derinys šį skirtumą stengėsi mažinti (16:13, 21:15), tačiau iki pat galo svečiams nepavyko priartėti prie „Sporto fėjos“ (23:18, 24:20). Pastarajai seto pergalę atnešė klaidingas varžovų padavimas, kurio pasekoje rezultatas – 25:20 (1:0).
 

Antrasis setas jau nuo pradžių buvo palankesnis šeimininkams (4:0). Po pirmojo seto pergalės, šeimininkai, regis, buvo labiau nei pasiruošę varžybų pergalei. Nors „Smūgio“ R. Bajorinas su D. Liaučiaus pagalba sėkmingai pelnydavo taškus, tačiau „Sporto fėja“, V. Gubanovui paduodant, o E. Šliežauskui puolant, neleido svečiams mažinti skirtumo (10:5). Šeimininkai toliau sėkmingai veržėsi į priekį spurtuodami 5 taškų atkarpa (10:8, 15:8), o „Smūgiui“ belikdavo nerimastingai žiūrėti į akis badančius „tablo“ skaičius (17:12). „Sporto fėjai“ atlikus dar vieną 5 taškų spurtą (22:12), „Smūgis“ “gelbėdavo“ kiekvieną kamuolį, galėjusį priartinti prie varžovų, tačiau to nepakako ir setas buvo baigtas rezultatu 25:15 (2:0).
 

Trečiojo seto pradžioje buvo galima manyti, kad praėjusieji setai „Smūgiui“ buvo tik treniruotė. Nors šeimininkai ir pirmavo (5:3, 9:6), kapitonui D. Pugevičiui paduodant kamuolius, o D. Liaučiui perėjus į puolimą, „Sporto fėja“ buvo greitai pavyta (13:11, 15:15). Toliau abi komandos, negailėdamos savęs kovojo taškas į tašką (17:16, 19:18, 21:21). Atrodė, kad setui pabaigti gali prireikti daugiau nei 25 taškų (23:23), tačiau šįkart sėkmė nusisuko nuo „Sporto fėjos“, kurios klaidos pasekoje setas buvo baigtas rezultatu 23:25 (2:1).
 

Ketvirtojo seto pradžioje persvara vėl buvo „Sporto fėjos“ pusėje (9:4). „Smūgis“ pradėjo sėkmingai mažinti skirtumą (9:7, 13:10), tačiau šeimininkai, pralaimėję 3-ąjį setą, net neketino atiduoti priešininkams ir šio seto pergalės (17:11, 18:14). Tačiau „Smūgis“ netikėtai spurtavo 5 taškų atkarpa (18:19) ir įvykių eiga pradėjo priminti 3-ąjį setą. bet, salėję vis garsiau aidint komandų palaikymo šūksniams, įvyko dar vienas perversmas – 6 taškų „Sporto fėjos“ spurtas, komandai pelnęs žaidimo pergalę rezultatu 25:21 (3:1).
 

Šio vakaro „Sporto fėjos“ puolimo lyderis Gintaras Kaštaunas komandos žaidimą įvardino kaip “banguotą“: pradžioje neblogai žaidusi komanda, vėliau leido „priešininkams įsižaisti, tai teko pavargti. Priešininkai davė gerą kovą, bet gale kažkaip išsikrapštėm, jėgų užteko ir laimėjom“. Pasak žaidėjo, „Šiandienos sudėtis buvo optimali, tik truputį reikia pašlifuoti žaidimą“.
 

„Smūgio“ narių naudingiausiu šių varžybu žaidėju išrinktas Donatas Liaučius komandos žaidime pasigedo „judesio“, kurio reikėjo norint laimėti prieš „Sporto fėją“. Mat „priešininkai – veteranai patyrę, nugalėjo patirtimi, o mes neatsakėme savo žaidimu“.
 

Daugiau nei puse gyvenimo tinkliniui paskyręs Vytautas Kirkliauskas džiaugiasi, C lygos egzistavimu, kuri yra „tobulėjimo mokykla“ žaidėjams: „Patirtis demonstruoja, kad aiškštelė yra didelė ir 6 prieš 6 žaidimas sugalvotas teisingai, bet kaip gerai, kad žaidėjai, žaisdami 4 prieš 4, dengia visą aikštelės plotą – jie labiau tobulėja: šiandien matėme daug “žuvelių“ (kritimų). Toliau labai įdomu yra tai, kad prie tinklo buvo nedaug grupinių užtvarų: pagrinde po vieną užtvarą stato. Bet tai labai gera proga pasipraktikuoti puolėjui: jis mato užtvarą priekį savęs, pasuka riešą su kamuoliu į kairę arba į dešinę ir tai yra tobulėjimo mokykla 4 prieš 4“.

 

Puslapis peržiūrėtas: 6896

Komentarai