Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Smūgis vs Jonavos JTK – „Dobilas“ (3:2)

Įtemptoje kovoje "Smūgis" namuose išplėšė sunkią pergalę iš Jonavos JTK "Dobilo"

Įtemptoje kovoje "Smūgis" namuose išplėšė sunkią pergalę iš Jonavos JTK "Dobilo"

 Kovo 2d. 20:00 val., Kauno centro sporto mokyklos sporto salėje įvyko "B" lygos varžybos. Aikštelėje susitiko "Smūgis" (šeimininkai) ir Jonavos JTK "Dobilas" (svečiai). Po įtemptos penkių setų kovos pergale džiaugėsi "Smūgio" ekipa, rezultatu - 3:2.

Pirmąjį setą pradėjo "Dobilo" ekipa. Jie nuo pat pradžių ėmėsi iniciatyvos ir pelnė taškus, savo varžovus palikdami užnugaryje (3:7; 9:14). Vis tik tada šeimininkų ekipos tinklininkai įjungė aukštesnę pavarą, sužaidė atkarpą 11:3 ir išsiveržė į priekį (20:18). Palūžę svečiai nebesugebėjo atsitiesti, padarė dar keletą klaidų, o lyg ant sparnų pakilusi "Smūgio" ekipa tuo pasinaudojo ir išplėšė pergalę pirmąjame sete, rezultatu - 25:19 (1:0).

Antrąjame sete užvirė arši kova dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno taško. Ekipos aukojosi ir puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje (6:5; 12:10; 17:17). Iki pat seto pabaigos vyko lygi kova, kurioje buvo negalima nuspėti šios seto nugalėtojo. Nesustabdomai puolime žaidęs M.Savickas ragino savo komandą nenustoti ir kovoti dėl pergalės. Pasimokę iš pirmojo seto klaidų, jie to nebepakartojo ir nugalėjo "Smūgio" ekipą antrąjame sete. Seto baigtis - 23:25 (1:1).

Trečiąjį setą užtikrinčiau pradėjo šeimininkų ekipa (4:1). Vis tik susikaupę jonaviečiai greitai pasivijo savo varžovus ir išsiveržė į priekį (7:8). Komandos ir vėl žaidė lygų žaidimą, netrūko emocijų ir užsivedimo. Jėgas surėmusios ekipos aikštelėje rodė kaip trokša pergalės, nes traukė, atrodo net neištraukiamus kamuolius! Iki pat seto pabaigos ekipos mainėsi rezultatyviomis atakomis ir nei viena nesugebėjo išsiveržti į priekį didesniu skirtumu. Trečio seto laimėtojai sprendėsi pačioje pabaigoje, esant rezultatui 22:20, laiminėjo "Smūgio" ekipa, bet kelis kart suklydę ties padavimo linija, bei kelios rezultatyvios Jonavos JTK "Dobilos" ekipos atakos ir šeimininkai turėjo pripažinti svečių pranašumą, rezultatu - 22:25 (1:2).

Ketvirtasis setas niekuo nesiskyrė nuo pirmųjų. Kova vyko apyligė, komandos buvo lygaus pajėgumo, ką ir rodė rungtynių rezultatas. Esant rezultatui 13:17, svečiai buvo priekyje ir jau nežymiais gestais džiūgavo dėl šios dienos rungtynių pergalės. Bet "Smūgio" ekipa nėra ta komanda, kurią galima nugalėti vien tik pastovėjus aikštelėjė, vaikinai pamatę, kad gali nugalėti šiame sete, spurtavo 10:4 ir išsiveržė į priekį pačiame seto gale. Jonaviečiai ir vėl palūžo, bei turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą ketvirtąjame sete, kurie išlygino setų rezultatą. Ketvirtojo seto baigtis -  25:22 (2:2). 

Išlyginus setų rezultatą - 2:2 užvirė tikras nervų karas. Nors penktojo seto pradžia buvo ganėtinai lengva "Smūgio" ekipai (5:2), kiek vėliau jiems ir vėl koją kišti pradėjo padarytos klaidos (11:13). Tačiau užsivedę šeimininkai aukojosi dėl kiekvieno taško, puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje, ko pasekoje išplėšė pergalę penktąjame sete, kuriame 15 taškų nepakako! Tikras trileris baigėsi rezultatu - 18:16 (3:2).

Po rungtynių kalbintas "Smūgio" ekipos treneris M.Vaivada, sakė: "Atėjo į rungtynes žaidėjai, kurie buvo seniai matyti. Šiandien be galo trūko libero (Tomo ir Kęsto), bei labai kišo koją jaudulys. Priešininkų komanda tikrai buvo be galo stipri, varžėmės taškas į tašką, bet turbūt šį kartą mus aplankė sėkmė".

Jonavos JTK "Dobilo" komandos kapitonas M.Savickas, sakė: "Varžybos buvo geros, patiko. Antrame rate visas varžybas žaidėme iš penkių setų ir visas pralošėme 2:3. Labai tikėjomės šiandien laimėti, nepasisekė. Šaunuoliai vyrukai, sveikinu priešininkus".

Puslapis peržiūrėtas: 6691

Komentarai