Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Blokada vs Sporto fėja (3:2)

Intriguojančioje kovoje „Blokada“ namuose palaužė „Sporto fėjos“ ekipą

Intriguojančioje kovoje „Blokada“ namuose palaužė „Sporto fėjos“ ekipą

 Sausio 29d. 20:00 val. Kauno technikos profesinio mokymo centro sporto salėje vyko vyrų "B" lygos rungtynės. Jose susitiko aikštės šeimininkai -  "Blokados" ekipa ir svečių teisėmis atvykę "Sporto fėjos" tinklininkai. Buvo sužaisti penki setai ir pergalę iškovojo "Blokados" komanda, rezultatu - 3:2 (25:22; 24:26; 18:25; 25:19; 15:11).

Nuo pirmojo seto pradžios, rungtynių vairą į savo rankas ėmė ,,Blokados“ ekipa. Jie nieko nelaukdami rengė rezultatyvias atakas, kurių buvo sunku išvengti varžovams. Viso seto metu svečiai buvo priekyje ir laikė savo pranašumą. Visgi, kad ir kaip stengėsi "Sporto fėjos“ komanda, deja jiems niekaip nepavyko pasivyti savo priešininkų. Setas baigėsi ,,Blokados“ ekipos naudai – 25:22 (1:0).

Antrasis setas prasidėjo apylygėmis jėgomis. Nuo pat pirmųjų taškų abi ekipos žaidė ryžtingai ir nebuvo galima nuspėti kuri bus seto lydere. Iš pradžių šiek tiek didesnį pranašumą (8:5; 12:10) rodė "Blokados" ekipa. Komandai šiandien labiausiai padėjo ir ryškiausiai išsiskyrę puolėjai K.Ranšys ir P.Gurauskas, kurie rengė sėkmingas atakas prieš kurias negalėjo atsilaikyti varžovai. Vis tik užsivedę "Sporto fėjos" ekipos tinklininkai, žaidimui einant į pabaigą, nežadėjo padovanoti lengvos pergalės, rinkdami taškus pasivijo priešininkus (24:24). Galiausiai svečiai po sėkmingos atkarpos pelnė dar du taškus ir laimėjo antrąjį setą, rezultatu - 24:26 (1:1).

Trečiąjį setą ryžtingai pradėjusi "Blokados‘‘ komanda suklupo. "Sporto fėjos‘‘ ekipos žaidėjai dar seto pradžioje atsilikinėję, sparčiai pasivijo priešininkus. Tuomet prasidėjo atkakli kova dėl taškų, abi komandos žaidė taškas į tašką. Galiausiai L. Kirchovo ir G. Kaštauno surengtos atakos, ekipą išvedė į priekį (15:21). Nors "Blokada‘‘ ir bandė priešintis, vis dėl to šis setas baigėsi svečių naudai, rezultatu – 18:25 (1:2).

Ketvirtasis setas buvo itin įtemptas. Nuo pat pirmųjų taškų iki seto pabaigos virė apylygė kova. Abi komandos rengė rezultatyvias atakas ir rodė gražų žaidimą. Artėjant setui į pabaigą pranašumą įgijo šeimininkų ekipa, kuri sugebėjo jį išlaikyti iki pat seto pabaigos ir iškovojo pergalę ketvirtajame sete ir išlygino setų santykį. Baigtis - 25:19 (2:2).

Penktajame sete iškart iniciatyvos ėmėsi "Blokados" ekipa (8:4; 11:6). "Sporto fėjos‘‘ ekipos tinklininkai taip pat stengėsi rodyti savo jėgas, tačiau didesnį užsispyrimą pademonstravo šeimininkai. Svečiams nepavyko sustabdyti "Blokados" ekipos proveržio, kurie galiausiai ir šventė pergalę šio vakaro rungtynėse. Varžybos baigėsi rezultatu 15:11 (3:2).

Po rungtynių kalbintas "Sporto fėjos" kapitonas E. Šliežauskas, beje kuris šiandien švenčia savo gimtadienį, sakė: "Neišėjo "atsirevanšuoti". Komanda norėjo padovanoti pergalę, bet varžovai nusiteikę kovingai. Sveikinu su gražiu žaidimu, buvo gera kova".

Kalbintas "Blokados" ekipos žaidėjas K. Ranšys, sakė: "Su visa derama pagarba, Esmiraldą sveikiname su gimtadieniu. Buvo labai sunkios varžybos, varžovai labai stiprūs, bet turbūt labiausiai įtakos turėjo kai švilpia į vieną pusę..".

 


Puslapis peržiūrėtas: 3397

Komentarai