Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KCSM - Tinklo draugai vs LSMU (2:3)

"B" lygos Didžiosios taurės mažajame finale triumfavo "LSMU" ekipa įveikusi "KCSM-Tinklo draugų" ekipą

"B" lygos Didžiosios taurės mažajame finale triumfavo "LSMU" ekipa įveikusi "KCSM-Tinklo draugų" ekipą

 Balandžio 24d. 19:00val., LSMU VA sporto rūmų salėje įvyko "B" lygos finalinės rungtynės, dėl bronzos medalių. Jėgas surėmė aikštelės šeimininkai - "LSMU" ekipa ir svečių teisėmis pasirodę "KCSM-Tinklo draugų" tinklininkai. Po intriguojančios penkių setų kovos pergalę šventė šeimininkų ekipa, rezultatu - 3:2, kuri tapo Kauno Tinklinio Mėgėjų "B" lygos Didžiosios taurės trečiosios vietos nugalėtoja!

Prasidėjus pirmajam setui šeimininkų ekipa į aikštelę žengė tvirtai ir užtikrintai. Nuo pat pirmųjų taškų rodė savo pranašumą ir neleido svečiams užsivesti, bei pradėti žaisti savąjį žaidimą (9:6; 11:10). Vis tik vienas kito raginami raginami "KCSM-Tinklo draugų" ekipos tinklininkai seto pabaigoje sugebėjo atrasti savąjį žaidimą, nustojo daryti klaidas ir ne tik pasivijo savo varžovus, bet juos ir aplenkė (17:17; 18:21). O tada užvirė tikras nervų karas... Ekipos pradėjo mainytis rezultatyviomis atakomis, kovojo dėl kiekvieno kamuolio net ir sunkiausiomis situacijomis. Vis tik parako daugiau turėjo "KCSM-Tinklo draugų" ekipos tinklininkai, kurie, kad ir iššvaistę persvarą seto pabaigoje sugebėjo sustabdyti priešininkus ir laimėti pirmąjį setą. Seto baigtis - 25:27 (0:1).

Nuo pat antrojo seto pradžios šeimininkų ekipa iškart ėmėsi iniciatyvos. Bėgant setui skirtumas tarp ekipų nebuvo didelis (13:13; 20:18). Svečių ekipos tinklininkams sunkiai sekėsi regzti rezultatyvias atakas ir pelnyti taškus, o taip pat ir klaidų darė nemažai (24:19). "Tinklo draugų" ekipos tinklininkai sugebėjo atsigauti ir pasivijo varžovus (24:22), tačiau šiame sete sėkmė šypsojosi - "LSMU" ekipai, kurie užbaigė antrąjį setą. Antrajame sete labiausiai išsiskyrė "LSMU" ekipos puolėjai - D.Kaupas ir A.Stelmokas, kurie ir vedė savo komandą į priekį. Antrasis setas baigėsi rezultatu - 25:22 (1:1).

Trečiąjį setą pradėjo "KCSM-Tinklo draugų" ekipa. Po antrojo seto pralaimėjimo, šiame lyg ant sparnų žaidę svečiai, nuo pat seto pradžio tiesiog triuškino savo varžovus (4:11). Tačiau šeimininkai pergalės padovanoti tikrai neketino. Trenerio raginami "LSMU" ekipos tinklininkai po truputį vijosi varžovus, ką jiems pavyko padaryti jau seto viduryje (15:15). Užsivedę vaikinai kovojo dėl kiekvieno taško, dėl kiekvieno kamuolio, kas jiems ir atnešė trečiojo seto pergalę, rezultatu - 25:23 (2:1).

Ketvirtojo seto pradžioje, panašiai kaip ir trečiojo, vadeles savo rankose ir vėl laikė svečių tinklininkai. Dar seto pradžioje apsimainę keliomis rezultatyviomis atakomis, vėliau spurtavo didesniu rezultatu ir vėl diktavo savo sąlygas (5:10). Šį syk, turbūt per anksti patikėję savo pergalę, šeimininkai atsipalaidavo, pradėjo klysti, o tuo naudodamiesi "KCSM - Tinklo draugų" ekipos tinklininkai rinkdami po taškelį žengė ketvirtojo seto pergalės link. Užsivedę jaunieji tinklininkai troško pergalės, nes šis setas galėjo nulemti, kad jie pergalę atiduos varžovams, kas jiems suteikė daugiau motyvacijos, o ir sėkmė šiame sete šypsojosi jiems. Dar kelios rezultatyvios T.Vyšniausko atakos ir svečiai laimi ketvirtąjį setą, bei išlygina setų rezultatą - 21:25 (2:2).

Išlyginus setų rezultatą - 2:2 užvirė įtempta kova. Nors penktojo seto pradžia buvo ganėtinai lengva "LSMU" ekipai (7:3), kiek vėliau jiems ir vėl koją kišti pradėjo padarytos klaidos. Užsivedusios ekipos aukojosi dėl kiekvieno taško, puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje. Žiūrovų palaikomi šeimininkai, po ketvirtojo seto nesėkmės sugebėjo rasti jėgų kovoti lemiamajame sete, daug agresyviau žaidė puolime, ko pasekoje išplėšė pergalę penktajame sete ir šios dienos rungtynėse! Setas baigėsi rezultatu - 15:9 (3:2).

Po rungtynių kalbintas "LSMU" ekipos kapitonas M.Brazauskas, sakė: "Buvo sunkios, bet įdomios varžybos. Labai norime padėkoti priešininkams, džiaugiamės savo pergale. Mūsų du pagrindiniai žaidėjai Audrius ir Dominykas surinko daug taškų, labai geri padavimai buvo Audriaus. Sėkmės mums ir priešininkams tolesnėse kovose".

"KCSM-Tinklo draugų" kapitonas E.Čepšys, nedaugžodžiavo: "Trūko susikaupimo, šiek tiek susižaidimo. Atėjome gal užsidėję šiokias tokias karūnas. Gal sunkiai sekėsi priprasti prie kitos salės".

Naudingiausiu "B" lygos Mažojo finalo žaidėju buvo išrinktas "LSMU" ekipos tinklininkas Dominykas Kaupas.

Puslapis peržiūrėtas: 6410

Komentarai