Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Sporto fėja vs Smūgis (1:3)

,,Sporto fėja" neatlaikė ,,Smūgio"

,,Sporto fėja" neatlaikė ,,Smūgio"

Kovo 29 d. 19 val. įvyko C lygos rungtynės. Kauno technikos profesinio mokymo centro sporto salėje susitiko ,,Sporto fėja" (šeimininkai) ir ,,Smūgis" (svečiai). Po įtemptos keturių setų kovos pergale džiaugėsi aikštelės svečiai. Rezultatas - 1:3.

Nuo pat pirmojo seto pradžios ,,Smūgio" ekipa ėmėsi iniciatyvos. Nors ,,Sporto fėja" dar bandė kovoti - taškas į tašką, netrukus aikštelės svečiai savo rezultatyviomis atakomis palengva ėmė didinti savo pranašumą (3:4; 4:7;  6:9; 12:18). Prie ,,Smūgio" audringų atakų labiausiai prisidėjo komandos jungėjas bei kapitonas - Stasys Navasaitis, ir puolėjas - Simas Skilinskas. Vakinai kartu ,,spaudė" savo priešininkus rezultatyviomis atakomis ir blokuotais mušimais. Tačiau ,,Sporto fėja" besivejančių vaidimenį atliko neilgai. Netrukus šeimininkai spurtavo, išlygino rezultatą 22:22, ir netikėtai iškovojo pirmojo seto pergalę rezultatu - 25:22 (1:0).

Antrąjame sete ,,Smūgis" visiškai palaužė aikštelės šeimininkus. Svečiai nuo pat pirmųjų mačo taškų augino vis didesnį ir didesnį skirtumą, taip palikdami savo varžovus užnugaryje (3:5; 5:9; 16:7). ,,Sporto fėjai" sunkiai sekėsi pelnyti taškus, o taip pat dovanojo savo priešininkams lengvus taškus darydami klaidas. Šeimininkams dažniausiai nepavykdavo sėkmingai paduoti kamuolio. ,,Smūgis" lengvai iškovojo antrojo seto pergalę, taip išlygindamas setų rezultatą. Mačas baigėsi sausu rezultatu - 11:25 (1:1).

Trečiasis setas buvo panašus į pirmąjį. ,,Smūgis" nelaukė ir  vėl išaugino solidų pranašumą. Kad ir kaip ,,Sporto fėja" stengėsi regzti rezultatyvias atakas, ar bent kažakip sumažinti skirtumą, viskas pasibaigdavo svečių taškais. Iki pat mačo pabaigos ,,Sporto fėjai" taip ir nepavyko pakartoti pirmojo seto pabaigos -  atrasti savąjį žaidimą ir išsiveržti į priekį. Seto baigtis - 15:25 (1:2).

Ketvirtąjame mače situacija apsivertė aukštyn kojomis. ,,Sporto fėja" sukaupusi visas paskutines jėgas, ėmė palnegva kaupti persvarą prieš savo priešininkus (3:1; 9:5; 17:12). ,,Smūgio" ekipa ėmė daryti labai daug klaidų, o taip pat ir nekaip sekėsi sulaikyti šeimininkų komandos puolėją - Edgarą Beržinską. Nors jau atrodė, jog ,,Sporto fėjai" pergalė visai netoli, aikštelės svečiai atkeršijo savo varžovams už pirmojo seto baigtį. Pačioje seto pabaigoje jie sugebėjo išlyginti rezultatą - 19:19 bei pradėti nors ir trumpą, bet intriguojančia kovą - taškas į tašką. ,,Smūgis" pasirodė stipresnis. Vos poros taškų persvara išsiveržė į priekį ir iškovojo šio vakaro pergalę - 24:26 (1:3).

Puslapis peržiūrėtas: 6307

Komentarai