Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Dainava vs NUTPA (2:3)

Atkakli kova „Žalių“ D lygoje: „NUTPA“ įveikė „Dainavos“ ekipą

Atkakli kova „Žalių“ D lygoje: „NUTPA“ įveikė „Dainavos“ ekipą

Sausio 5 d., vėlyvą penktadienio vakarą, įspūdinga ir atkakli kova vyko „Žalių“ D lygos rungtynėse. Čia tik po itin atkaklios ir įtemptos kovos, rezultatu 3:2 (25:13; 20:25; 25:17; 18:25; 15:12) „NUTPA“ ekipa įveikė nuožmią „Dainavos“ komandą.

Pirmojo seto pradžia buvo pakankamai rami, abi komandos žaidė taškas į tašką. Užmigdę savo varžovus ir pasiekę rezultą 13:11, „NUTPA“ pademonstravo nepriekaištingą žaidimą ir seto atkarpą laimėję rezultatu 10:0 pakeitė rezultatą į 23:11. Nors „Dainavos“ ekipa dar pelnė kelis taškus, vis tik setą triuškinančiai nugalėjo „NUTPA“ rezultatu 25:13.

Panaši buvo ir antrojo seto pradžia. Abi komandos žaidė apyligiai, neišsiskiriant ir nenutolstant viena nuo kitos, tik čia prie rezultato 15:14 vadeles į savo rankas paėmė „Dainavos“ ekipa, kuri greitai pakeitė rezultatą į 20:14 savo naudai. Nors seto pabaigoje kova įjosi taškas į tašką, „Dainavos“ žaidėjai varžovų neprisileido arčiau ir setą nugalėjo rezultatu 25:20.

Intrigos nebuvo ir trečiojo seto pradžioje. Tik pasiekus rezultatą 7:10 „NUTPA“ ekipa spurtavo ir varžovus paliko užnugaryje rezultatu 16:7. „Dainava“ bandė vytis, rinko 3-4 taškų seto atkarpas, tačiau to neužteko, kad nugalėtų ir teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 17:25.

Situacija vėl apsivertė ketvirtąjame sete. Čia „Dainava“ užtikrintai pirmavo rezultatu 14:8, o vėliau persvarą sustiprino ir rezultatą pakeitė į 23:11. Nors atrodė, kad iki pergalės jau tik du žingsniai, „Dainava“ vis tik praleido 5 varžovų taškus iš eilės. Susikaupę ir pademonstravę savo profesionalumą žaidėjai atsitiesė ir setą pabaigė užtikrintai, rezultatu 25:18.

Abi komandos ryžtingai nusiteikusios žengė į penktąjį ir lemiamą rungtynių setą, tačiau čia iš karto iniciatyvos ėmėsi „NUTPA“ ekipa, kuri išsiveržė į priekį rezultatu 5:1. Komandai sekėsi ir toliau atitolti, todėl greitai rezultatas tapo 9:4. Pakeitus aikštelės puses antrą kvėpavimą pagavo ir „Dainavos“ ekipa. Išlyginę rezultatą iki 11:11, dainaviškiai vis tik neatsilaikė varžovų spaudimui ir setą pralaimėjo rezultatu 12:15.

„NUTPA“ komandos žaidėjo A. Laučiaus teigimu, komanda turėjo per didelę pertrauką tarp rungtynių, todėl visi į rungtynes susirinko atsipalaidavę. Žaidėjas neslepia, jog komanda atėjo iš anksto nusiteikusi, jog sunku nebus, o aplinkybės susiklostė atvirkščiai ir pareikalavo didelio susikaupimo.

Puslapis peržiūrėtas: 4114

Komentarai