Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KSM Startas ‒ RIO Arena vs Marito (1:3)

Įtemptoje kovoje „KSM Startas ‒ RIO Arena“ namuose turėjo pripažinti „Marito“ ekipos pranašumą

Įtemptoje kovoje „KSM Startas ‒ RIO Arena“ namuose turėjo pripažinti „Marito“ ekipos pranašumą

 Sausio 11 d., 18:45 val., Kauno centro sporto mokyklos sporto salėje įspūdinga ir atkakli kova vyko „A" lygos rungtynėse. Čia tik po itin atkaklios ir įtemptos kovos, rezultatu 3:1 (33:31; 23:25; 21:25; 20:25) „Marito“ ekipa svečiuose įveikė jaunuosius „KSM Startas - RIO Arena“ tinklininkus.

Pirmojo seto pradžioje vadeles į savo rankas iš karto paimė "Marito" ekipos tinklininkai. Puikius perdavimus atlikęs A. Zubavičius,o juos taškais vertę M. Mikalauskas ir P. Valaitis tiesiog varė į neviltį šeimininkų ekipą (3:7). Visą setą vyko atkakli kova, tačiau svečiai vis išlaikydavo solidų skirtumą (4 - 5 taškus). Tačiau lūžis įvyko seto pabaigoje, esant rezultatui 19:24 svečiam reikėjo tik vieno taško iki pirmojo seto pergalės, tačiau neketinantys pasiduoti "KSM Startas - RIO Arena" tinklininkai sukūrė tikrą stebuklą, pelnė 5 taškus be atsako ir išlygino rungtynių rezultatą 24:24. O tada prasidėjo tikras nervų karas.. komandos mainėsi taškais, kol galiausiai du kartus iš eilės suklydę "Marito" tinklininkai turėjo pripažinti fantastišką šeimininkų pergalę pirmąjame sete, rezultatu - 33:31 (1:0).

Antrasis setas prasidėjo lygia kova, komandos mainėsi rezultatyviomis atakomis ir nei viena nesugebėjo išsiveržti į priekį didesniu skirtumu (7:7; 15:15; 19:20). Kad ir kaip puikiai žaidė P. Stankevičiaus ir A. Naučiaus duetas, "Marito" sugebėjo susitvarkyti su jų puolimu ir išplėšė pergalę antrąjame sete, bei išlygino setų rezultatą. Seto baigtis - 23:25 (1:1). 

Panaši buvo ir trečiojo seto pradžia (5:5). Tačiau pamažu svečių ekipos tinklinikai pradėjo rinkti taškus ir tolti nuo savo varžovų. "KSM Startas - RIO Arena" žaidėjai nepasidavė ir kovojo dėl kiekvieno kamuolio (20:20). Vis tik patyrę "Marito" tinklininkai padeda tašką trečiąjame sete ir išsiveržia į priekį setų skirtumu - 21: 25 (1:2).

Situacija ketvirtajame sete pasikeitė. Neturėdami kur trauktis, šeimininkų ekipos žaidėjai kilo naujam šturmui. Kovodami dėl kiekvieno kamuolio, žaisdami fantastiškai tiek puolime, tiek gynyboje, savo užsidegimu ir pastangomis "KSM Startas - RIO Arena" ekipos tinklininkai sužaidė puikią atkarpą ir pabėgo nuo varžovų (10:3). Tačiau tada viskas apsivertė aukštyn kojomis.. "Marito" visas jėgas atidavė stengdamiesi apsiginti ir tai jiems tikrai pavyko, o šeimininkai pradėjo daug klysti, nepaduoti padavimų, švaistyti kamuolį į "out'us". Tuo naudodamiesi svečiai vis rinko taškus ir laimėjo ketvirtąjį setą, bei šios dienos rungtynes. Seto baigtis - 20:25 (1:3).  

Po seto kalbintas "Marito" ekipos treneris V. Lauraitis, sakė: "Maloni pergalė, žaidėme su tikrai stipria komnda, kuri tikrai daug treniruojasi, žaidžia aukščiausioje lygoje. Žinoma prieš tokią komandą laimėti visada yra malonu ir smagu. Kitas dalykas, matau, kad šiemet yra kokios keturios komandos, ar net gi gal ir daugiau, kurios yra gana stiprios ir dėl to yra įdomus šiemet KTML'as".

Kalbinta "KSM Startas - RIO Arena" trenerė J. Kontvainienė, sakė: "Visų pirma, mūsų bėdos yra tame, kad mes dabar labai ilgai dirbome ant bendro fizinio pasirengimo ir kamuolį čiupinėjame tik antrą kartą. Antra bėda, kad mes nesitreniruojame kartu su Patriku ir Algirdu, bet man atrodo, kad tai pirmos tokios rungtynės, o iki galo manau mes išgyvendinsim mūsų planus, pradės visi kojas perstatinėti, bėgti, šokti, nes po fizinio yra sunku žaisti".

Puslapis peržiūrėtas: 3472

Komentarai