Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Dobilas vs Blokada (2:3)

Маžąjame finale III-vietą po atkaklios kovos iškovojo „Blokada“

Маžąjame finale III-vietą po atkaklios kovos iškovojo „Blokada“

Balandžio 21d. RIO Arenoje įvyko KTML "B" Baltik Sport" lygos finalų antroji diena.  Mažajame finale iki dviejų pergalių antrą sykį susikovė "Blokada" ir Jonavos "Dobilas". Priminsime kad pirmąja dieną stipresni buvo "Blokados" vyrukai įveikę varžovus 3:2. Šiandien scenarijus pasikartojo ir antrą kartą įveikę Jonavos "Dobilą" bronzos medaliais pasidabino "Blokada" komandos tinklininkai.

Pirmajame sete nuo pat pradžios „Dobilas“ nors ir nedideliu rezultatu, pirmavo. Taškus rinko vienas po kito, neleisdami įsitvirtinti svečiams (6:4; 11:9; 16:11; 19:12). Šiame žaidime itin pasižymėjo G. Kvedaravičius patogiai keldamas kamuolius M. Savickui bei A. Daujotai, kurie rengė rezultatyvius puolimus priešininkams. Tuo tarpu ,,Blokada‘‘ daugiau klydo, nesisekė atlikti sklandžių atakų. Tačiau žaidimui einant į pabaigą, komanda susiėmė ir kylančiu rezultatu sparčiai vijosi varžovus (19:16; 20:19). Visgi, ,,Dobilas‘‘ nepasidavė ,,Blokados‘‘ spaudimui ir pirmąjį setą užtikrintai laimėjo rezultatu – 25:21 (1:0).

Antrasis setas buvo panašus į taškų mainus. Tiek viena, tiek kita komanda atkakliai žaidė ir iki pat žaidimo pabaigos nebuvo galima nuspėti seto nugalėtojos (8:7; 15:15; 20:21). Nors ,,Blokados‘‘ komandai kur kas labiau sekėsi pelnyti taškus, bet lemtingos klaidos taip ir neleido iškovoti seto pergalės. Žaidimą baigė ,,Dobilo‘‘ ekipa, rezultatu 27:25, (2:0).


Trečiame sete ,,Blokada‘‘ atsigriebė už pastaruosius pralaimėtus setus. Išryškėjo komandos lyderiai. G. Misailovas atliko visus rezultatyviausius perdavimus, o T. Juodiška kartu su D. Stankevičiumi rengė atakas ,,Dobilo‘‘ komandai. Sutrikęs ,,Dobilas‘‘ situaciją bandė pakeisti imdami minutės pertraukėles, tačiau tai nepadėjo. Toliau darytos klaidos virto svečių taškais, o sutvirtėjusi ,,Blokados‘‘ komanda pelnė pergalę. Setas užbaigtas ,,Blokados‘‘ laimėjimu – 10:25, (2:1).

Ketvirtame sete, sutvirtėjusi ,,Blokada‘‘ ir nusileisti neketinanti ,,Dobilas‘‘ komandos atkakliai kovojo dėl taškų (3:6; 10:12). Svečiai stengėsi iškovoti ir antrąją pergalę, taip išlygindami setų rezultatus. Viso žaidimo metu komanda nuolat pirmavo, tačiau lemiamomis akimirkomis, ,,Dobilui‘‘ pasivijus, ,,Blokada‘‘ sunerimo ir pasiėmė pertrauką (23:14). Abejose komandose tvyrojo įtampa. Nors ,,Blokada‘‘ darė daug klaidų, bet sugebėjo pelnyti nemažai taškų ir įveikti varžovus. Salės šeimininkai džiaugėsi rezultatu – 26:24 (2:2).

Penktame sete ,,Dobilo‘‘ komandai taip ir nepavyko susigražinti, dar rungtynių pradžioje įgytą pranašumą prieš ,,Blokadą‘‘. Žaidėjams savo jėgomis pavyko išlošti vos tik porą taškų. Pastangos pramušti svečių komandos statomas sienas buvo bergždžios ir komandai teko pripažinti ,,Blokados‘‘ pergalę, rezultatu 8:15, (2:3).


Blokada_1000.jpg

Puslapis peržiūrėtas: 7175

Komentarai