Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Alytaus „Dzūkija“ vs RIO Arena (1:3)

„RIO ARENA“ Alytuje iškovojo kelialapį į A lygos finalą

„RIO ARENA“ Alytuje iškovojo kelialapį į A lygos finalą

 Balandžio 26 dieną, Alytuje įvyko lemiamos antrosios pusfinalio rungtynės tarp dviejų lygos debiutančių : Alytaus "DZŪKIJOS" ir Kauno "RIO ARENOS" komandų.Permainingoje kovoje pergalę šventė RIO ARENA rezultatu 3:1.  

Pirmasis setas prasidėjo greitu RIO ARENOS spurtu, jie ėmė atakuoti varžovus rengdami tikslias atakas ir susikrovė nemenką persvarą nuo seto pradžios. "Dzūkijos" vyrams sunkiai sekėsi susitvarkyti su gynyba, jie klydo daug kartų. Pirmos seto rezultatas 25:17 RIO ARENOS naudai ( 1:0).

Antrajame sete nuo pat pradžių iniciatyvos ėmėsi RIO ARENA (7:3). Alytaus " Dzūkija" naudojasi pirmąja minutės pertraukėle. Gryžę į aikštelę Dzūkai sėkmingiau pradėjo žaisti priėmime ir gynyboje, to pasekoje pasivijo varžovus (18:18). Šiame sete, labiausiai prie komandos pelnytų taškų prisidėjo Algimantas Sakalauskas, kuris tiksliais perdavimais nukreipdavo kamuolį, o Andrius Šerkšnas versdavo juos taškais. Seto gale RIO ARENA naudojosi dvejomis " TIME OUT ", bet "DZŪKIJA" sužaidė drausmingai ir iškovojo pergalę šiame sete (25:22) 1:1.

Trečiasis setas prasidėjo tos pačios RIO ARENA komandos spurtu ( 5:1 ). Alytiškiai visą setą būdavo besivijančiųjų vaidmenyje, nes nesusitvarkė su stipriais S.Narvydas padavimais ir galingomis J. Laurinavičius atakomis iš antros linijos. Viduryje seto "DZŪKIJA" buvo sumažinusi atsilikimą iki dviejų taškų ( 14:16 ), bet RIO ARENA sužaidė drausmingai, bei rengė gražias ir efektyngas atakas. Seto pabaigoje švieslentėje degė (25:21) svečių komandos naudai 25:21.

Ketvirtajame sete intrigos nebuvo. Dzūkijos žaidėjai atrodė išsekę ir pasimetę, o RIO ARENOS vyrai mėgavosi savo žaidimu, padavinėjo stiprius padavimus ir rengė gražias atakas. Alytaus DZŪKIJAI tenka pripažinti RIO ARENOS komandos pranašumą šiose rungtynėse (3:1). Serijos rezultatui tapus 2:0 RIO ARENA keliauja į didijį finalą.  

Po rungtynių kalbinti komandų atstovai : 

RIO ARENA komandos vadovas Darius Baltrušaitis: "Labai džiaugiuos komandos pergale, nes tai ir žingsnis į finalą. Komanda KTML A lygoje debiutantė, ir nepaisant to, kad žaidėme ir Lietuvos tinklinio čempionate, patekimas į ktml finalą yra labai smagus ir svarbus šiai komandai. Alytaus vyrukai gerai priešinosi ir stengėsi kovoti. Ačiū jiems už gražų žaidimą ir linkiu sėkmės mažajame finale. O savo komandai linkiu neprarasti geros formos iki ir per finalus. Ir dar labai tikiuosi, kad finale susitiks abi mūsų naujai suburtos komandos: jaunėlių Startas-Rio Arena ir vyresnėlių Rio Arena. Tiesa, šianakt galime švęsti su Žalgiriu ir visais fanais - neįtikėtina ir fantastiškai beprotiška pergalė! Sveikinu! "

Alytaus " DZŪKIJA" komandos kapitonas A.Šerkšnas: "Gražios rungtynės, kovojome kiek galėjome, bet RIO ARENA daug stipresnė. Žaidža greitesnį žaidimą, mes tiesiog nespėjame paskui juos. Noriu pasveikinti juos patekus į finalą ir palinkėti sėkmės jame. O mes bandysim nenukabint nuosies, ruošimės kovai dėl brondzinių medalių. Kaip seksis bus matyt netolimoj ateity."

 

Puslapis peržiūrėtas: 7206

Komentarai