Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Aušrinė ‒ Titmaras vs KSM Startas ‒ „Heksa“ (3:2)

Jonavos „Aušrinė – Titmaras“ išplėšė pergalę, tačiau prarado šansus varžybas tęsti „A“ pogrupyje

Jonavos „Aušrinė – Titmaras“ išplėšė pergalę, tačiau prarado šansus varžybas tęsti „A“ pogrupyje

Šiandien Jonavoje vyko svarbi KTML Moterų „Dailiosios“ A lygos akistata tarp vietos „Aušrinės – Titmaro“ ir svečių iš Kauno – KSM Startas-„Heksa“ komandos.

Pirmąjį setą ekipos žaidė taškas į tašką, tačiau „Aušrinė – Titmaras“ viso seto metu laikė tai didesnę, tai mažesnę persvarą. Seto pabaigoje atkarpą geriau sužaidusios šeimininkės nebeprileido kauniečių arčiau savęs ir laimėjo rezultatu 25:20. Panašu, jog pralaimėjimas viešnioms buvo it šaltas dušas: KSM Startas-„Heksa“ tinklininkės antrąjį setą pradėjo kur kas geriau ir dominavo nuo pat pradžių iki pabaigos. Buvo momentų, kai šeimininkės, rodos, galėjo pradėti spurtą, tačiau varžovės labai greitai viską sustatydavo į savo vietas ir išlygino rezultatą, laimėdamos setą net 13 taškų persvara – 25:12.

51679641_2297657340259168_1642218640122052608_o.jpg

Trečias setas prasidėjo kauniečių septynių taškų spurtu (9:3), todėl atrodė, kad įvykiai aikštelėje tiesiog bus praėjusio seto pakartojimas. Setui artėjant į pabaigą, KSM Startas-„Heksa“ pirmavo 24:18. Tuomet šeimininkės pelnė tašką ir prie padavimo linijos atsistojusi komandos kapitonė Martyna Peleckaitė nuo jos taip ir nebepasitraukė: jonavietės ne tik išlygino rezultatą, bet ir laimėjo trečiąjį setą rezultatu 26:24. Toks jonaviečių „comeback‘as“ iš savo vietų pakėlė visą sporto centro salėje susirinkusiųjų sirgalių būrį, o Jonavos ekipa rungtynėse išsiveržė į priekį 2:1.

Įtampos netrūko ir ketvirtajame sete. Tačiau tik pradžioje: setui įpusėjus kaunietės pabėgo nepavejamai, laimėjo rezultatu 25:16 ir visą kovą perkėlė į lemiamą – penktąjį – setą. Šis prasidėjo dramatiška kova taškas į tašką. Bet tik iki komandoms pasikeitus aikštelės pusėmis: tuo metu 8:7 pirmavo KSM Startas-„Heksa“, tačiau šeimininkės labai geru momentu pelnė 5 taškus iš eilės, išsiveržė 12:8 ir nebeleido prie savęs priartėti. Po dramatiškų, permainingų ir įtemptų rungtynių Jonavos „Aušrinė – Titmaras“ iškovojo pergalę, tačiau tai padarė penkių setų kovoje ir įsirašė viso labo 2 taškus, o tai reiškia, kad jonavietės nebeturi net ir teorinių šansų patekti į „A“ pogrupį. Tiesa, tai nepalaidoja Jonavos komandos šansų žaisti atkrintamosiose ar netgi laimėti lygą, bet tai padaryti bus kiek sunkiau nei žaidžiant su stipresniomis ekipomis. Tuo tarpu KSM Startas ‒ „Heksa“ su šiuo pralaimėjimu susikomplikavo savo padėtį: likus vienerioms rungtynėms jaunosios kaunietės užima penktąją vietą, tačiau šalia jų - dviem taškais atsiliekančios La Vita Volley žaidėjos, kurios, beje, viską laiko savo rankose, nes žais dar dvejas rungtynes.

Jonaviečių komandos kapitonė Martyna Peleckaitė teigė, kad rungtynių pabaigoje pergalę pasiekti padėjo didžiulis visos komandos, kiekvienos žaidėjos noras laimėti. „Mūsų visa komanda yra šiek tiek pabyrėjusi, tenka kai kurioms žaisti kitose zonose nei įpratusios, bet lemiamu metu sugebame susiimti ir paimti pergalę. Šįkart mums padėjo labai didelis noras. Kiekvienos žaidėjos noras nugalėti,“ – po rungtynių savo mintimis pasidalino M. Peleckaitė. Jos komandos gretose naudingiausia ir rezultatyviausia buvo Sandra Klimienė (+15, 17 taškų), o varžovių gretose nesustabdoma buvo Marija Brazdauskytė (+18, 24 taškai).

Puslapis peržiūrėtas: 4805

Komentarai