Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LSMU vs Blokada (3:1)

„LSMU“ komandos startinis penketukas nenusileidžia „Blokadai“ ir iškovoja trečia vietą turnyre

„LSMU“ komandos startinis penketukas nenusileidžia  „Blokadai“ ir iškovoja trečia vietą turnyre

 Niūrią spalio 25 dieną, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto sporto salėje, Rudens „Sportturo“ taurės varžybose dėl prizinės, trečios vietos susitiko „LSMU“ ir „Blokados“ komandos. Po varginančių keturių kėlinių, trečią vietą Rudens „Sportturas“ taurėje 2018 iškovojo LSMU komanda 3:1

Pirmąjį setą „LSMU“ komanda pradėjo penkiese.  Nors „Blokados“ komanda buvo pilnos sudėties ir atrodė grėsmingai nusiteikusi, tačiau „LSMU“ penketukas ir po pirmųjų taškų net nemėgino nusileisti savo priešininkams (6:6). Po minutinės pertraukėlės, kurią tenka imti „LSMU“ ekipai, aikštelėje pasirodo šeštasis komandos narys L.Strazdauskas. Puikiai demonstruodama gynybinius sugebėjimus „LSMU“ komanda taškas po taško veržiasi pirmyn. Šioje komandoje labai gerai pasaugoje pasirodo E. Trupaitis, kuris net pačius sudėtingiausius kamuolius „traukia“ ir taip padeda savo komandai išlaikyti pirmaujančios poziciją (17-13). Prie padavimų linijos stoja „Blokados“ komandos žaidėjas E.Krikužas. Stiprius servus paduodamas žaidėjas išbalansuoja „LSMU“ ekipos žaidimą ir taip sumažina taškų skirtumą tarp komandų (22-20), tačiau nesėkminga ataką surengusi svečių ekipa priversta imti minutinę pertraukėlę (23-20). Šia klaida puolime ir minutine priešininkų komandos pertraukėle pasinaudodama „LSMU“ ekipa sustyguoja savo žaidėjus ir grįžusi į aikštelę laimi pirmąjį kėlinį rezultatu 25-21 (1:0)

Antrąjį kėlinį komandos pradeda tolygiu žaidimu, tačiau jau po poros taškų „Blokados“ ekipa pradeda banguoti ir prasimeta tiek puolime, tiek gynyboje, ko pasekoje „LSMU“ ekipa spurtuoja (14-7). Dvigubai pirmaudama šeimininkų komanda pradeda jausti, kad pergalė jau čia pat. „Blokados“ kapitonas G.Misailovas priverstas imti minutinę pertraukėlę, kurios metu mėgina  sukoncentruoti pasimetusią komandą į žaidimą. Grįžusi komanda į aikštelę pradeda po truputį vytis „LSMU“ komandą. Po įtemptos atkarpos, komanda skiria tik trys taškai (21-18), tai matydamas „LSMU“ komandos treneris ima minutinę pertrauką ir sustyguoja komandos žaidimą. Ir praėjus kelioms akimirkoms po šeimininkų komandos pertraukėles skirtumas tarp komandų išauga iki šešių taškų. Vos vieno taško trūksta iki antro kėlinio pergalės „LSMU“ ekipai, tačiau „Blokados“ kapitonas išnaudoja paskutinę minutinę pertrauką, taip mėgindamas palaužti prie padavimo linijos stovintį A.Želsvį. Kėlinys baigiasi šeimininkų komandos naudai 25-20 (2:0)

Trečias setas tampa ne tik techniškumo, bet ir nervų kova. Žaidimo eiga vėl abiejų komandų aikštelės pusėse nesiskiria, tiek viena tiek kita, stengiasi nenusileisti savo priešininkams. Po „Blokados“ klaidos blokuojant priešininkų ataką, J.Račkauskas patiria mikro traumą ir priverstas daryti keitimą. Aikštelėje pasirodo K.Ranšys (5-4). Tiek „LSMU“ ekipa, tiek blokados šešetas padaro po vieną klaidą – zona ir rezultatas tampa lygus (15-15). Po T.Juodgudis paduoto ace‘o „Blokados“ ekipoje pasipila klaidos ir komanda vėl pradeda „buksuoti“ puolime. G.Misailovas – „Blokados“ kapitonas ragina savo draugus žaisti ir pats imdamasis iniciatyvos pora kartų apgauna priešininkus klaidinančiu judesiu „užmesdamas“ kamuolį į tuščia priešininkų zoną (20-19). Taip komandos pradeda tikrą žaidimą – tiek viena tiek kita komanda puikiai užpuola savo priešininkus, tačiau abi komandos gerai dirba ir gynyboje. Per anksti pajutusi pergalės kvapą „LSMU“ ekipa pralaimi šį kėlinį minimaliu dviejų taškų skirtumu 29-31 (2:1)

Ketvirtas setas prasideda rezultatyvių atakų apsikeitimu (7-7). Tačiau į priekį pradeda veržtis „Blokados“ ekipa su puikiu G.Misailovo ir L.Kirchovo temdemu žaidžiant pirmu tempu (12-14). „LSMU“ komandos puikus žaidimas demonstruotas prieš tai vykusiuose trijuose kėliniuose tampa banguotas. Minutinę pertraukėlę priverstas imti šeimininkų komandos treneris pasako pora patarimų, kuriais pasinaudoja į aikštelę grįžusi „LSMU“ komanda (20-16). Svečiai pasimeta ir iki pat kėlinio pabaigos sugeba surengti tik keletą sėkmingų atakų. „LSMU“ komandą iki pergalės ir trečios vietos „Sportturas“  turnyre skiria tik vienas taškas. Pasigirsta rungtynių teisėjo švilpukas, „Blokados“ žaidėjai liečia tinklą, paskutinis taškas atitenka „LSMU“ komandai, kuri laimi kėlinį  (25-22) ir pasidabina bronzos medaliais rudens „Sportturas“ turnyre. (3:1)

Po varžybų kalbintas naudingiausias rungtynių žaidėjas ir „LSMU“ komandos kapitonas M.Burokas sakė „ laimėjome silpnu žaidimu ir varžovus tikrai laikėme už save kur kas pranašesniais. Tačiau varžovams buvo matyt sunkesnė diena nei mums. Ketvirtas kėlinys parodė, kad mes pergalės norėjome labiau“.

Puslapis peržiūrėtas: 6147

Komentarai