Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno kolegija vs Laumetris (3:0)

2019/2020 metų KTML B lygos čempionais tapo Kauno kolegijos komanda

2019/2020 metų KTML B lygos čempionais tapo Kauno kolegijos komanda

Šiandien spalio 15d. finišavo Kauno tinklinio mėgėjų B lygos 2019/2020 metų sezono pirmenybės. Jos pavasarį buvo nutrauktos dėl COVID-19 viruso, ir pratęstos rudenį. 

Didžiąjame finale susikovė Kauno kolegijos ir Laumetris komandos. Abiejų komandų kelias į finalus buvo gana sudėtingas, nes tik po atkaklių kovų Kauno kolegija įveikė LSMU komandą, o Laumetris atlaikė Sporto fėjos šturmą. 

Šį vakarą Kauno kolegija ir Laumetris susirinko gausiomis sudėtimis, todėl po kiekvienos sėkmingos atakos netrūko emocijų iš abiejų komandų žaidėjų. Rungtynės kiek vėlavo nes prieš tai užsitęsė buvęs Mažasis finalas su 5 setais. Na o Didžiąjame finale penkių setų neprireikė , nes Kauno kolegijos studentai įrodė savo pranašumą trumpiausiu kelių t.y. per tris setus.

Nuo pat pirmo seto užvirė įnirtinga ir lygi kova, rezultatas svyravo į abi puses tačiau seto pabaigą sėkmingiau sužaidę Kauno kolegijos studentai išplėšė pergalę 25:23.

Antrame sete Kauno kolegijos pranašumas dar labiau išryškėjo ir jį jie laimėjo 25:19

Trečiąjame, ir kaip vėliau paaiškėjo, lemiamame sete Laumetris nesiruošė sudėti ginklų ir iš paskutiniųjų stengėsi "sugrįžti" į rungtynes, tačiau vis tik jiems nepavyko to padaryti ir šį setą laimėję Kauno kolegijos tinklininkai (25:23 tuo pačiu tavo ir viso sezono KTML B lygos pirmenybių Čempionais.

Komentarai pasidalino abiejų komandų kapitonai:

Rokas Sirtautas (Kauno kolegija):

"Finalas buvo fantastiškas. Kiekvienas komandos žaidėjas tiek aikštelėje, tiek už jos ribų atidavė savo širdį. Gaila, kad dėl susiklosčiusios situacijos žmonės negalėjo atvykti gyvai palaikyti savo favoritų. Smagu, kad KTML puikiai išsprendė šią situaciją su kokybiška rungtynių transliacija ir jų komentavimu su įdomiomis bei smagiomis įžvalgomis. Tačiau, nepaisant tuščių tribūnų, mūsų komandinė dvasia sukūrė tokią šaunią ir triukšmingą atmosferą, jog palaikymo tikrai netrūko. Priešininkai, nors ir ne pilna sudėtimi, demonstravo tikrai aukšto lygio žaidimą. Labai džiaugiamės, kad pagaliau pavyko išpildyti tai, ką bandėme akcentuoti visą sezoną – tvirtą gynybą. Puolime esame gan užtikrinti, bet dažnai strigdavome gynyboje, todėl labai dažnai sezono metu reikėdavo kapstytis su 5 setais. O ši trijų setų pergalė parodė, kad finale žaidėme geriausią savo žaidimą ir tai yra įrodymas, kiek patobulėjome šio ilgo ir permainingo sezono metu. Šiandienos kova buvo išties įnirtinga, ypač tai parodo epizodai, kai kamuolys žaidime užsilaikydavo labai ilgai ir komandoms prireikdavo net kelių atakų, kad pelnyti tašką. Labai džiaugiamės savo rezultatu ir svarbiausia, jog sugebėjome iš labai skirtingų žmonių, su labai skirtingomis patirtimis bei įgūdžiais sulipdyti labai tvirtą ir vieningą komandą. Todėl drąsiai galima teigti, jog laimėjo ne ta ekipa, kuri atletiškesne ar turi daugiau patirties, bet ta, kuri nepamiršta žodžio KOMANDA ir išliko vieninga iki pat finišo linijos. Ačiū Laumetrio komandai už puikias, bei emocingas rungtynes ir KTML personalui už sklandžiai suorganizuotas pirmenybes."

Taurius Putna (Laumetris):

"Labai smagios ir energingos varžybos nuo pradžių iki galo! Stiprūs varžovai ir tenka pripažinti, kad Kauno kolegijos kolektyvas buvo stipresnis – atsigriebsime ateinančiame sezone. Patiko varžovų kieta gynyba traukiant kamuolius, ypač aukšti ir tinkamoje vietoje pastatyti blokai. Tinkamai neuždarėm centrinių puolėjų, vietomis taktiškai nesužaisdavome, priartėjus seto pabaigai nukrypdavome nuo savo ritmo ir leisdavome varžovams perimti iniciatyvą. Bus smagu pažiūrėti įrašą ir paanalizuoti klaidas rimčiau bei jas pašlifuoti. Trūko ir tų traumuotų keturių žaidėjų, bet čia jau mūsų pačių problemos :) Manau, kad pusfinalio, finalo varžybose privalomai turi teisėjauti antras teisėjas. Taip pat reikėtų pagalvoti apie normalesnį finalinių varžybų laiką savaitgalio metu ir didelis NE pusfinalio varžyboms Krėvės g. salėje a.k.a. „kamūrkėje“. Sveikinimai Kauno kolegijai, LSMU ir Sporto Fėjos komandoms už gražų žaidimą ir iškovotas vietas, linkėjimai ir KSM –Starto komandai – tikriausiai būtume prapylę varžybas, jei ne sezono sustabdymas dėl Covid-19. Didelis dėkui ir KTML kolektyvui už puikų turnyrą!"

 

Puslapis peržiūrėtas: 7588

Komentarai