Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno „Marito“ vs Vilniaus universitetas (2:3)

Kauno „MARITO“ 2:3 nusileido Vilniaus Universiteto komandai.

Kauno „MARITO“ 2:3 nusileido Vilniaus Universiteto komandai.

 Š.m. gruodžio 15d. VDU salėje, "TOP Sport" Lietuvos vyrų tinklinio 1 lygoje, susitiko Kauno "MARITO" bei Vilniaus universiteto Komandos.

Pirmasis setas buvo labai inirtingas, varžovai keitėsi rezultatyviomis atakomis, į priekį išsiverždavo tai viena, tai kita komanda, vyko tikras "nervų karas" iki pat seto pabaigos, kurioje prireikė net pratęsimo, kuriame sėkmingiau sužaidė Kauno "Marito" ir išplėšė pirmojo seto pergalę rezultatu 28-26

Antrąjame sete iki pat vidurio komandos žaidė visiškai lygiai, tačiau esant rezultatui 14-15 Vilniaus universiteto komanda įjungė aukštesnę pavarą ir fantastiškai sužaidusi atkarpą pelnė 9taškus iš eilės ir jau turėjo pranašumą 14-24, taigi užbaigti setą Vilniaus Universiteto tinklinikams beliko tik formalumas, ką jie puikiai ir padarė ir laimėjo antrąjį setą rezultatu 16-25.

Trečiasis setas buvo labai panašus į pirmąjį, taigi kova vyko iki pat seto galo, kuriame vėl didesnę patirtį turintys Kauno "Marito" tinklininkai sugebėjo sėkmingai užbaigti setą ir laimėti jį rezultatu 25-23.

Ketvirtąjame sete neturėdami ko prarasti Vilniaus universiteto vyrai atėjo į aikstelę kaip į karą, nusiteikę kovingai darydami minimaliai klaidų bei sėkmingai pildę derinius, rinko taškus vieną po kito, taip ir sugebėjo laimėti ketvirtąjį setą bei išlyginti setų pergales bei iškovoti pratęsimą. Ketvirtojo seto rezultatas 19-25.

Visą penktąjį setą iki pat pabaigos Kauno "Marito" komanda turėjo kelių taškų pranašumą, tad Vilniaus Unoversiteto vyrams nuolatos teko vytis kauniečius, bet svečiai pačiu reikalingiausiu metu parodė savo charakterį ir sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persverti seto rezultatą 13-14. Vilniaus Universiteto treneris Algirdas Bučinskas lemiamu momentu parodė savo genialumą ir svarbiausiu metu surizikavo ir padarė keitimą - išėmė iš aikštelės komandoje puikiai žaidusį jungėją kapitoną nr. 6 J.Lukošiūną ir įdėjo keliais centimetrais aukštesnį J.Umantą, taip numatydamas, jog varžovai tikriausiai rengs ataką per savo pagrindinį puolėją ir šis keitimas puikiai pasiteisino, nes J.Umantas sugebėjo užblokuoti varžovo muštą kamuolį ir taip iškovoti svarbią pergalę savo komandai.

Po rungtynių pakalbintas Vilniaus Universiteto komandos kapitonas - Julius Lukošiūnas

-Juliau, kaip manote, kas buvo svarbiausi faktoriai, kurie lėmė šių varžybų pergalę?
- Pergalę lėmė komandos charakteris bei žaidėjų susikaupimas, kuris leido sumažinti klaidų kiekį rungtynėse.

-Kaip vertinate trenerio keitimą penktojo seto pabaigoje?
-Keitimas pasiteisino 100%, išleido aukštenį žaidėją, kuris tvarkingai pastatė užtvarą ir pergalingai pabaigė šias rungtynes.

Puslapis peržiūrėtas: 3110

Komentarai