Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno „Marito“ vs Kauno RIO-Startas 2 (3:2)

Kauno „Marito“ po penkių setų kovos šventė pergalę prieš Kauno RIO-Startas 2 komandą.

Kauno „Marito“ po penkių setų kovos šventė pergalę prieš Kauno RIO-Startas 2 komandą.

Lapkričio 18d. 19:00val. Lozoraičio pagrindinėje mokykloje įvyko „Top Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato I lygos rungtynės tarp aikštės šeimininkų Kauno „Marito“ ir svečių Kauno „RIO– Startas 2“ komandos. Pergalę po penkių setų kovos šventė šeimininkai „Marito“ tinklininkai.

Pirmąją susitikimo dalį geriau pradėjo Kauno „Marito“ komanda, kuri įgijo nedidelį pranašumą (12:9). Tačiau po paprašytos Kauno „RIO–Starto 2 komandos pertraukėlės iniciatyvą antroje seto pusėje jau perėmė svečiai, (17:21) „RIO– Starto 2“ tinklininkai, kurie turėto pranašumo neiššvaistė, taip laimėdami pirmą susitikimo dalį. (20:25).


Antrajame sete nuo pat pradžių į priekį šovė aikštelės šeimininkai (11:4). Beveik be klaidų žaidę „Marito“ komandą seto eigoje įgijo dar didesnį pranašumą (20:10), kol galiausiai užtikrintai laimėjo antrąjį susitikimo kėlinuką, taip išlygindami rungtynių rezultatą (25:18).

Nors trečioji susitikimo dalis prasidėjo lygiai (7:7), tačiau tuomet fantastišką spurtą atlikę šeimininkai įgijo milžinišką pranašumą (10:23) ir saugiai laimėjo trečiąjį rungtynių setą (11:25).

Ketvirtasis setas prasidėjo analogiškai antrajam susitikimo setui, į priekį ir vėl išsiveržė aikštelės šeimininkai (11:6). Kuomet atrodė, jog „Marito“ komanda užtikrintai laiko žaidimo kontrolę savo rankose (16:11), vaizdas aikštelėje ėmė kardinaliai keistis. Iki tol savo žaidimo neradę svečiai pradėjo rinkti vieną tašką po kito, sugebėjo prisivyti savo varžovus ir pademonstravę charakterį, išplėšti lemiamą penktąjį setą (23:25).

Penktoje susitikimo dalyje visa žaidimo kontrolė jau priklausė aikštelės šeimininkams, „Marito“ komandai. Nuo pat pradžių įgiję nemenką persvarą (9:1) jie užtikrintai laimėjo penktąjį susitikimo setą (15:7) ir šventė pirmąją pergalę „Top Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato I lygoje.

Po rungtynių kalbintas nugalėtojų treneris Voldemaras Lauraitis džiaugėsi pergalę.

Treneri, kas lėmė šiandienos pergalę?


Nusiteikimas, komanda išėjo susikaupusi ir susikoncentravusi, manau, jog sužaidėm tikrai geras rungtynes, tikrai labai džiaugiuosi savo komandą. Aišku, mums dar trūksta susižaidimo ir yra taisytinų dalykų, tačiau svarbiausia, jog pasiekėme pergalę.

Kas nutiko ketvirtajame sete, kuomet atrodė, kad kontroliuojant situacija?

Pradėjom daryti klaidas, kurių iki tol išvengėm, žinoma ir varžovai sužaidė puikią atkarpą jie treniravęsi daugiau negu mes, tai atsiliepė ir pirmajame susitikimo sete, kuri pralaimėjome.

Kauno „RIO –Starto 2 komandos trenerio Roberto Nekrašo mintys apie rungtynes buvo tokios:

Kas lėmė šiandienos nesėkmę?

Pagrindinis faktorius, manau yra, tai jog dalis mano komandos yra nauji žmonės, tai jiems vienos pirmų rungtynių tokiam lygyje, bet aplamai džiaugiuosi savo komanda.

Ketvirtajame sete varžovai kontroliavo situacija, tačiau kas leido grįžti į kovą?

Viskas priklauso nuo mūsų pačių, kuomet mes pasidarom, ką reikia užtvaroje, gynyboje ir perdavime lengva žaist. Tačiau, kadangi esam jauna komanda, mus išmuša, tai, kad už varžovus padarom daugiau neišprovokuotų klaidų. Tačiau, man tikrai smagu, kad ant suolo sėdi, tokio pačio lygio žaidėjai, kurie žaidžia aikštėje. Aišku, reikia dar pasitreniruoti, bet manau, kad tikrai turėsim gerų rungtynių šiemet.

 

 

 

Puslapis peržiūrėtas: 3153

Komentarai