Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: RIO Arena vs Marito (3:0)

KTML „A“ lygos ČEMPIONAI ‒ „RIO Arenos“ komanda! (VIDEO)

KTML „A“ lygos ČEMPIONAI ‒ „RIO Arenos“ komanda! (VIDEO)

 Gegužės 11 dieną, 20:00 val., Aleksandro Stulginskio universiteto sporto salėje, antrose Didžiojo finalo rungtynėse susitiko ,,RIO Arena‘‘ ir ,,Marito‘‘ ekipos. Po trijų setų kovos, pergalę ir šiandien iškovojo ,,RIO Arenos‘‘ ekipos vaikinai, rezultatu 3:0 (27:25; 25:17; 25:19), kurie iškovojo KTML aukščiausiosios "A" lygos aukso medalius!

Pirmame sete startavo ,,Marito‘‘ ekipa. Atkakliai nusiteikę komandos tinklininkai, žaidimą nieko nelaukdami pradėjo aršiai. Pirmuosius taškus komandai susižėrė ACE‘ų karaliumi tituluoto Lino Petravičiaus nuopelnu (12 tšk. vien pirmajame sete) (13:16). Tačiau "RIO Arenos" tinklininkai, sugebėjo susitvarkyti su varžovų padavimu ir puolimu ir pasivijo priešininkus (18:18). Vėliau sekė arši kova taškas į tašką... Abi ekipos fantastiškai kovojo tiek puolime, tiek gynyboje. Tačiau puikių L. Oleškevičiaus perdavimų ir rezultatyvių J. Laurinavičiaus atakų vedama "RIO Arenos" ekipa sugeba išplėšti pergalę pirmajame sete, rezultatu - 27:25 (1:0). 

Antrasis setas vėl buvo labai įtemptas. Vos vienai komandai įsiveržus į priekį, tuoj kita atsakydavo tuo pačiu. Tačiau, žaidimui įpusėjus, savo charakterį pradėjo vėl demonstruoti ,,RIO Arena‘‘. Užsidegę žaidėjai L. Latvys, R. Beržinis, bei kiti komandos draugai, ekipai rinko taškus rengdami rezultatyvias atakas priešininkams. Žinoma, ,,Marito‘‘ nepasidavė ir jai pavyko sustabdyti ne vieną priešininkų ataką, tačiau galutinai įveikti jų nepavyko. Abi ekipos stipriai žaidė, gynėsi ir kovojo, tačiau ,,RIO Arenai‘‘ savo komandiniu žaidimu pavyko įrodyti komandos vertę. Seto baigtis - 25:17 (2:0).

Abi komandos apšilusios po pirmųjų setų, trečiame sete vėl atkakliai rungėsi dėl taškų (9:7). Tačiau seto viduryje ,,RIO Arena‘‘ vėl žaidimą perėmė į savo rankas ir nuo varžovų atsiplėšė keturių taškų persvara (19:15). Ties žaidimo pabaiga, ,,Marito‘‘ apleido jėgos ir šia akimirka pasinaudoję "RIO Arenos" ekipos tinklininkai, susižėrė lemiamus taškus ir pelnė seto pergalę. Didysis finalas baigėsi rezultatu -25:19 (3:0).

Po rungtynių kalbintas "RIO Arenos" ekipos žaidėjas L. Latvys, sakė: "Treneriai parengė žaidimo planą, mes puikiai jo laikėmės, dirbome kaip komanda. Svarbiausia nedarėme savų klaidų, paduovėme padavimus. Šiandien žaidėme daugiau su protu. Rungtynių planas išliko tas pats kaip ir pirmosiose rungtynėse".

Kalbinta "RIO Arenos ekipos trenerė J. Kontvainienė, sakė: "Šių metų mūsų svajonė buvo žaisti tarpusavyje finalą, bet nepavyko. Iš pradžių labai pergyvenome, bet paskui nusprendėme, kad jeigu laimėsime tai mums dar geriau. Abi komandos laimės. Šį planą įgyvendinti pavyko, tai esame labai laimingi". 

Kalbintas "Marito" ekipos treneris V.Lauraitis, sakė: "Baigėsi čempionatas, galiu trumpai apibūdinti: šiemet buvo jis gana įdomus, nes buvo daug gana apyligių komandų. Galbūt buvo kokios trys stipresnės, ant galo aišku išsiskyrė "RIO Arena", nes jautėsi jų darbo įdirbis. Taip pat mūsų "KSM Startas - RIO Arena", toliau visai šalia eina "KTU" komanda, toliau labai stipri galėjo būti "LSU" komanda, bet jie kažkaip nesusikomplektavo, jie galėjo būti irgi labai stipti komanda. Toliau ėjo Alytus ir Kauno Kolegija, mano manymu. Komandos pagal pajėgumą panašiai gal ir išsidėstė. Mes rudenį sužaidėme gerai, poto žmonės gavo traumas, kiti išvažiavo ir gale jau buvo labai sunku mums žaisti. Jeigu būtų tokia komplektaciją, kokią turėjome rudenį, manau mes būtumėm geriau sužaidę finalinį "mačą". O dabar sveikinu nugalėtojus, manau viskas taip ir turėjo būti".

Puslapis peržiūrėtas: 37213

Komentarai