Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno „RIO Startas“ ‒ 2 vs Kauno „Marito“ (3:1)

Staigmeną Lietuvos vyrų tinklinio „TOP Sport“ I lygos ketvirtfinalio pirmose rungtynėse namuose pateikė Kauno „RIO Startas“ ‒ 2 nugalėjęs Kauno „Marito“

Staigmeną Lietuvos vyrų tinklinio „TOP Sport“ I lygos ketvirtfinalio pirmose rungtynėse namuose pateikė Kauno „RIO Startas“ ‒ 2 nugalėjęs Kauno „Marito“

Š.m. balandžio 10d., Kauno RIO sporto arenoje įvyko „TOP Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio I lygos pirmosios ketvirtfinalio rungtynės tarp šeimininkų - Kauno „RIO Startas" - 2 ir svečių Kauno „Marito" komandų.

Po atkaklios ir permainingos 4 setų kovos, staigmeną pateikė ir pergalę šventė šeimininkai - Kauno „RIO Startas" - 2 komanda, rezultatu - 3:1 (25:20, 18:25, 25:15, 25:23), taip ketvirtfinalio rungtynėse iš dviejų pergalių išsiverždami į priekį 1:0.

Pirmojo seto pradžia buvo tarsi šaltas dušas Kauno „Marito" komandai, kurie rungtynes pradėjo atsilikinėdami net 0:8, o puikius padavimus padavęs šeimininkų ekipos kapitonas - treneris - žaidėjas G. Kerpė vedė savo komandą į priekį. Jauna Kauno „RIO Startas" - 2 ekipa buvo užsivedusi, puikiai traukė kamuolius gynyboje, sėkmingai žaidė puolime ir vis tolo nuo savo varžovų. Svečiai seto viduryje susitvarkė, nustojo daryti klaidas ir bandė vytis priešininkus (11:16), tačiau jaunieji tinklinikai tvirtai pirmąjį setą laikė savo rankose ir užbaigė jį laimėdami, rezultatu - 25:20 (1:0).

Antrasis setas prasidėjo jau Kauno „Marito" ekipos spurtu 6:0. Supratę, kad negali daugiau tiek klysti kaip pirmąjame sete, svečiai nuo pat pradžių ėmėsi iniciatyvos ir pabėgo tolyn. Šiek tiek pasimetę šeimininkai nesugebėjo sustabdyti svečių puolimo. Kauno „Marito" ekipos jungiantysis žaidėjas A. Zubavičius puikiai skirstė kamuolius komandos draugams, kurie juos vertė taškais ir taip svečių komanda laimėjo antrąjį setą, rezultatu - 15:25 (1:1).

Trečiojoje rungtynių dalyje ir vėl geriau startavo Kauno „RIO Startas" - 2 ekipa (6:1). Šiame sete šeimininkų komandos tinklininkams pavyko sustabdyti puikų varžovų puolimą ir visą setą pirmavo šeimininkų ekipos tinklininkai (12:6, 20:12). Žaidimas vyko banguotai, tačiau šeimininkų ekipos tinklininkai išplėšė pergalę ir trečiąjame sete, rezultatu - 25:15 (2:1).

Ketvirtojoje rungtynių dalyje geriau pradžioje susitvarkė Kauno „Marito" ekipa (6:2). Tačiau šeimininkų tinklininkai suprato koks svarbus šis setas, nenorėjo taip lengvai jo paleisti, susiimė ir ne tik pasivijo savo varžovus, bet ir išssiveržė į priekį (14:11). Nuo vidurio seto ir vėl užvirė arši kova dėl kiekvieno taško, abejų komandų žaidėjai aukojosi dėl kiekvieno kamuolio, tačiau pasikūrusi ir pajutusi, kad gali laimėti Kauno „RIO Startas" - 2 ekipa užtikrinčiau sužaidė seto pabaigą ir išplėšė pergalę ketvirtąjame sete, taip iškovodama pergalę šios dienos rungtynėse! Rezultatas - 25:23 (3:1). 

Kauno „RIO Startas" - 2 po reguliariųjų rungtynių rikiavosi paskutinėje šeštoje vietoje, o Kauno „Marito" buvo trečia, todėl rungtynių favoritais buvo laikoma svečių ekipa, tačiau staigmeną pateikė jaunieji tinklininkai, o nuo to rytoj 14:00 val. J. ir P. Vileišių mokykloje ‒ daugiafunkciniame centre bus dar įdomiau stebėti antrąsias šio ketvirtfinalio rungtynes, kuriose paaiškės, kas keliaus į „TOP Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio I lygos pusfinalius! Ar Kauno „Marito" rytoj sugebės laimėti, ar  Kauno „RIO Startas" - 2 pateiks dar daugiau staigmenų, o galbūt prireiks auksinio seto?? Stebėkite jau rytoj.

Po rungtynių kalbintas Kauno „RIO Startas" - 2 ekipos treneris/kapitonas/naudingiausias savo komandos žaidėjas G. Kerpė, pasidalino mintimis apie rungtynes:

Kaip sekėsi šios dienos rungtynės?

„Manau rungtynių pradžia buvo labai gera, kas davė pasitikėjimo, pradėjome pirmaudami 8:0, tai manau labai pagelbėjo. Taip ir laimėjome pirmąjį setą visą laiką pirmaudami, nors ir buvo visokių bėdų. Antrąjame sete kaip ir varžovai, tai mes pradėjome jau 0:6, buvo sunku ir nebegrįžome į rungtynes. Trečias setas vėl pradžia buvo gera, išlaikėme visą persvarą, o ketvirtąjį setą pradėjome prastai, bet tam tikri keitimai (Alanas labai pagelbėjo komandai), dar tam tikri keli keitimai ir labai smagu, kad grįžome į rungtynes ir gale seto persvėrėme rezultatą, tai sakyčiau didelį indėlį padarė setų pradžios, kurias sužaidėm ir to pasekoje tuos setus laimėdavom".

Kaip manai, kas padėjo įveikti varžovus?

„Manau šios dienos rungtynėse labiausiai mums padėjo mūsų puolimas, labai gerai sužaidė krašto pozicijos žaidėjai. Visai neblogai į antrą rungtynių dalį, trečią, ketvirtą setą susitvarkėme su užtvara, ko trūko pirmąjame ir antrąjame setuose, to pasekoje sekė gera gynyba ir iš sunkių kamuolių, iš sunkių perdavimų, kai neturėdavome priėmimo, tekdavo pasuoti kamuolius iš labai toli, o krašto pozicijos žaidėjai su tuo gerai susitvarkė, tai manau tai ir buvo pagrindinis faktorius, kodėl laimėjome".

Galbūt norėtum kažką išskirt savo komandoje šios dienos rungtynėse?

„Jeigu apie rungtynes - tai iš esmės tikėjausi pergalės, labai tikėjausi. Tą pati stengiausi perduoti vyrukams, kad mes tikrai esame verti ir tikrai galime laimėti, pagal tai kaip aš matau, kaip jie sportuoja, tai jie tikrai yra verti pergalės ir man visiškai nėra jokia nuostaba, kad mes laimėjome, tikrai tai nebuvo atsitiktinumas, tikrai tai nebuvo netyčia, tai labai džiaugiuosi, kad parodė, ko yra verti, kad tikrai gali laimėti prieš šiuos varžovus ir, kad tikrai nieko nereiškia, kad mes sezoną baigėme šešti. Į sezono antrą pusę, visų žaidimo lygis tik kyla, ko ir reikia sezono metu, kad sezono gale galėtum geriausią žaidimą parodyti, tai tas man, kaip treneriui ir yra smagiausia".

Po ryngtynių savo mintimis dalijosi ir Kauno „Marito" ekipos žaidėjas A. Zubavičius:

„Atėjome galbūt nenusiteikę kovoti, neužsivedę šiandienos rungtynėse. Labai šlubavo visas žaidimas, neišpildėme to, ką norėjome padaryti. Pritrūko komandinio nusiteikimo, galvojome, kad bus lengviau leimėti, tačiau taip nebuvo. Pritrūko šiek tiek motyvacijos".

Puslapis peržiūrėtas: 5847

Komentarai