Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vytauto Didžiojo universitetas vs Jonava ‒ Batėgala (1:3)

„Vytauto Didžiojo universitetas“ turėjo pripažinti „Jonavos ‒ Betėgalos“ pranašumą (1:3)

„Vytauto Didžiojo universitetas“ turėjo pripažinti „Jonavos ‒ Betėgalos“ pranašumą (1:3)

Sausio 16 d. 19:15 val. VDU ŽŪA sporto salėje varžybose susitiko kauniečių tinklininkai "Vytauto Didžiojo universitetas" (šeimininkai) ir Jonavos žaidėjų "Jonavos - Betėgala" (svečiai) komandos. 

Pirmąjį setą komandos žaidė apylygiai, su nedideliais taškų skirtumais (3:4), (10:13), (22:21), todėl įtampa tvyrojo iki seto pabaigos. Jonavos tinklininkai bandė situaciją pakreipti sau tinkama linkme imdami minutines pertraukėles. Deja, bet ši strategija nepasiteisino, lemtinga klaida kainavo ''Vytauto Didžiojo universitetui'' pergalę. Setas baigėsi rezultatu 25:23.

Antrojo seto žaidimo pradžia labai priminė pirmąjį – toliau tęsėsi atkakliu taškų rinkimu (7:6; 12:15; 18:19). Tačiau "Jonavos - Betėgalos" tinklininkai parodė žaidybinį charakterį ir spurtavo keturių taškų atkarpa. Žaidėjai įgijo penkių taškų pranašumą prieš salės šeimininkus (18:23). Likusius paskutiniuosius taškus visgi pavyko pagriebti svečių komandai – 19:25. Charakteringiausiai šiame seto žaidime pasirodė J. Nagulevičius (VDU), atlaikęs keletą priešininkų atakų ir taip pelnęs komandai užtikrintus taškus. "Jonavos - Betėgalos" puikusis duetas buvo Ž. Galimovas ir R. Pranskūnas pelnę septynis asmeninius taškus. 

Trečiojo seto žaidimui abi komandos buvo nusiteikusios kur kas aršiau. Aikštelėje ilgiau išsilaikydavo kamuolys, mažėjo klaidų ir daugėjo rezultatyvių atakų. Nepaisant to, kad svečių komanda atkakliai veržėsi į priekį, "Vytauto Didžiojo universiteto"  žaidėjai santykinai darė mažiau klaidų ir rinkosi taškus priešininkų sąskaita. Jonavos veržimasis į priekį, darė vis didesnį ir didesnį spaudimą namų komandai ir tai atsispindėjo rezultatuose (8:17; 14:21). Seto žaidimą užbaigė D. Kureiša rezultatyviu padavimu – 18:25

Ketvirtajame sete iniciatyvą parodė "Jonavos - Betėgala" ir spurtavo rezultatais (1:3; 1:9). Energingai nusiteikę žaidėjai įgijo pagreitį ir vienu momentu kauniečių tinklininkus lenkė dvigubu taškų skirtumu (11:22). Deja, VDU nesėkminga ataka virto "Jonavos - Betėgalos" sėkme. Seto žaidimas baigėsi 15:25 ir taip pelnyta ketvirtoji šio sezono pergalė iš penkių. Vakaro rungtynės baigėsi 1:3 rezultatu.

"Jonavos - Betėgalos" komandos treneris Žilvinas Galimovas po pergalės pasidalino komentaru: "Man labiausiai pikta, kad mes eilinį sykį nesugebame pradėti tvarkingai pirmo seto. Buvo tokių rungtynių, kai mums pirmasis setas kainuodavo pergalę. Šiandien svarbiausia, kad tos klaidos, kurios buvo padarytos pirmam sete, jos nekainavo vėliau. Trečiame ir ketvirtame setuose komandai neturiu absoliučiai jokių priekaištų. Viskas buvo labai gražu, aišku, vietomis šiek tiek stabtelėdavome, bet labai trumpam. Norėtųsi, kad iki atkrintamųjų komanda sugebėtų atrasti receptą kaip nuo pirmo seto pradėti rungtynes ir tuomet manau viskas bus gerai."

Puslapis peržiūrėtas: 4123

Komentarai