Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Pervesk.lt & Naktis vs Jonava ‒ Batėgala (2:3)

Žalių „D“ lygos lyderių dvikovoje „Pervesk.lt & Naktis“ po penkių setų kovos turėjo pripažinti „Jonava – Batėgala“ pranašumą

Žalių „D“ lygos lyderių dvikovoje „Pervesk.lt & Naktis“ po penkių setų kovos turėjo pripažinti „Jonava – Batėgala“ pranašumą

Kovo 6d. 18:00val. Kauno technikos profesinio mokymo centre įvyko Žalių „D“ pirmenybių lyderių dvikova tarp aikštelės šeimininkų „Pervesk.lt & Naktis“ ir svečių „Jonava – Batėgala“ komandų.  Iki šio vakaro rungtynių abi komandos buvo iškovojusios po 7 pergales, tiesa „Pervesk.lt & Naktis“ pasiekti tokį pergalių kiekį prireikė 10 rungtynių, tuo tarpu „Jonava – Batėgala“ 7 pergales įsirašę buvo per 8 susitikimus. Šį kartą dvikovoje pranašesni buvo „Jonava – Batėgala“, kurie po įtemptos 5 setų kovos atsirevanšavo aikštelės šeimininkams už patirtą vienintelį pralaimėjimą pirmajame pirmenybių rate.

Pirmenybių lyderių dvikovoje geriau startavo „Jonava – Batėgala“ (4:10), anksti įgytą persvarą svečiai išlaikė ir įsibėgėjus pirmajai rungtynių daliai (10:15). Rezultatui esant (13:17) „Pervesk.lt & Naktis“ sužaidė puikią atkarpą, kuomet spurtavo 6:0, bei taip ne tik panaikino savo deficitą, bet ir išsiveržė į priekį (19:17). Nors jonaviškiams pavyko stabilizuoti situaciją ir atstatyti pusiausvyrą (21:21), aikštelės šeimininkai tiksliau žaidė seto pabaigoje, bei rezultatu (25:23), laimėjo permainingą pirmąją rungtynių dalį.

Antrosios rungtynių dalies pradžioje nei vienai komandai nepavyko įgyti ženklesnio pranašumo, o rezultatas dažnu atveju buvo lygus (5:5);(8:8);(11:11). Nors atrodė, jog esminis seto lūžis įvyko kuomet „Jonava – Batėgala“ pelnė 5 taškus be atsako ir nuo lygaus rezultato (16:16) šovė į priekį (16:21), „Pervesk.lt & Naktis“ turėjo savo atsaką, bei iš pradžių sušvelnino savo atsilikimą (19:22), bei pačioje seto pabaigoje atstatė lygybę (23:23). Tiesa šį kartą lemiamoje kėlinuko atkarpoje tikslesni buvo jau jonaviškiai jie pelnė paskutinius 2 seto taškus, bei taip išlygino rezultatą mače (23:25).

Trečiąjį rungtynių setą šiek tiek geriau pradėjo svečiai (6:8), tiesa tuomet aikštelės šeimininkai pelnė 3 taškus iš eilės, bei įgijo minimalų pranašumą (9:8). Dar kartą sėkmingesnę atkarpą sužaidė „Jonava – Batėgala“, kurie spurtavo 1:7, bei taip perėmė iniciatyvą trečiajame rungtynių sete (10:15). Jonaviškiams užtikrintai pirmaujant rezultatu (12:18), „Pervesk.lt & Naktis“ pelnė 5 taškus be atsako, bei varžovų persvarą sumažino iki minimalios (17:18). Tačiau „Jonava – Batėgala“ atsakė savo 5 taškų serija ir susigrąžino rekordinę 6 taškų persvarą (17:23), nors aikštelės šeimininkai dar bandė gelbėti situaciją (20:23), varžovų šturmą atlaikę jonaviškiai laimėjo ir trečiąją rungtynių dalį (20:25).

Ketvirtajame sete iniciatyvą nuo pat pradžių priklausė „Pervesk.lt & Naktis“ (6:1), nors svečiams buvo pavykę sušvelninti atsilikimą iki 2 (9:7), aikštelės šeimininkai pelnė 6 taškus iš eilės, bei dar kartą įgijo užtikrintesnę persvarą (15:7). Viso seto metu tvirtai kontrolę savo rankose laikę kauniečiai įgijo ir 10 taškų pranašumą (23:13), bei taip užtikrintai laimėjo ketvirtąjį rungtynių setą (25:15).

Lemiamą rungtynių dalį 2 taškais pradėjo aikštelės šeimininkai (2:0), bet „Jonava – Batėgala“ tuoj pat atsakė 3 taškais (2:3). Svečiams pirmaujant (3:5) geresnę atkarpą sužaidė „Pervesk.lt & Naktis“ pelnę 3 taškus be atsako (6:5). Lemiamas rungtynių lūžis įvyko rezultatui esant (8:8) iš pradžių jonaviškiai įgijo 2 taškų persvarą (8:10), bei finišavę mače 5 taškais iš eilės (9:15) laimėjo dramatiškas rungtynes, bei taip sutvirtino savo pozicijas pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Po rungtynių „Jonava – Batėgala“ komandos treneris Žilvinas Galimovas pasidalino mintimis apie rungtynes: Labai sunkios rungtynes, šiandienos varžovas buvo labai stiprus, žaidė gražų tinklinį. Pirmajame sete, kaip dažnai būna išėjome kažkokie apsnūdę, darėme daug klaidų, bet žinoma ne be varžovų pagalbos, tos klaidos atsirado. Ketvirtajame sete nežinau kas ir vėl atsitiko, bet „Pervesk.lt & Naktis“ greitai pabėgo į priekį ir iš esmės nelabai šansų tame sete ir turėjome. Žinoma visumoje noriu pasidžiaugti ir pasveikinti komandą, kadangi po taip pralaimėto seto eiti žaisti lemiamo nėra lengva, smagu, jog susitelkėme ir puikiai sužaidėme lemiamą rungtynių dalį, bei taip pasiekėme pergalę su kuo ir sveikinu komandą.

Puslapis peržiūrėtas: 3932

Komentarai