Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vytauto Didžiojo universitetas vs Pervesk.lt & Naktis (3:2)

Po įtemtų rungtynių pergalę pelnė ''VDU'' prieš ''Pervesk.lt &Naktis''

Sausio 30 dieną, įvyko D lygos grupės rungtynių I-asis turas. VDU ŽŪA sporto salėje susitiko namų komanda ''Vytauto Didžiojo Universitetas'' ir svečiai - ''Pervesk.lt &Naktis''. Įtemptoje penkių setų kovoje pergalę pavyko išplėšti namų komandai rezultatu 3:2

Pirmame sete visą savo energiją ir emocijas rodė ''Pervesk.lt &Naktis'' tinklininkai. Rezultatyviai spurtavę, savo pranašumą sekėsi išlaikyti iki pat žaidimo pabaigos. Komanda darė mažiau techninių klaidų nei salės šeimininkai ir tai atsispindėjo galutiniame seto rezultate - 22:25.

Audringų emocijų nestigo ir antrame sete, kuris buvo itin nenuspėjamas. Abi komandos žaidė taškų atkarpomis (rez.: 5:4; 5:8; 7:12; 11:12). Puikiai startavusi, rezultatyvius blokus ir taiklius padavimus rodžiusi ''Pervesk.lt &Naktis'' žaidimui einant į pabaigą, vis labiau spraudė į ''kampą'' priešininkai - ''VDU'' . Žaidimas kiek užsitęsė. Komandos rungėsi dėl lemiamų seto taškų. ''Pervesk.lt &Naktis'' tinklininkai A. Sabaliauskas, R. Jankauskas gynėsi statydami užtvaras, o štai ''VDU'' E. Šernaitė varžovus atakavo taikliais padavimais (rez.: 23:23; 25:25). Po tokio intensyvaus žaidimo, komandoms prireikė šiek tiek atsikvėpti. Po minutinės pertraukėlės į salę žengę E. Šernaitė ir J. Nagulevičius taikliai surengta ataka griausmingai užbaigė setą rezultatu - 27:25.

Trečiame sete, kaip ir prieš tai buvusiuose, pirmieji spurtavo svečių komanda ir įgavo gan svarų pranašumą (rez.: 5:12). ''Pervesk.lt &Naktis'' seto rezultatyviausieji pasirodė kėlėjas A.Sabaliauskas ir N. Tamošauskas. Įpusėjus žaidimui, ''VDU'' taip lengvai nepasidavė, šioji atsakė septynių taškų atkarpa (rez.: 9:16; 15:17). Deja, to nepakako ir nepavyko aplenkti varžovams. Svečių komanda laimi antrą seto pergalę - 21:25.

Ketvirtasis setas galimai buvo lemtingas ''Pervesk.lt &Naktis'' komandai. Šis seto žaidimas buvo keliantis didelę įtampą, tiek tarp žaidėjų, tiek tarp žiūrovų. Iš žaidėjų pareikalauta daug jėgų - žaidimo kamuolys aikštelėje ilgai laikėsi, o rengtas atakas abiems komandoms ganėtinai sekėsi suvaldyti. Antrojo seto baigtį pakartojo ''VDU'' ir taip lengvai neatidavė pergalės svečiams - 27:25.

Lemiamame sete nieko nedvejodama ''VDU'' rinko taškas po taško nuo pat pirmųjų seto minučių. Įgytas ženklus pranašumas varžovams ''Pervesk.lt &Naktis'' įnešė į komandą šiek tiek nestabilumo. Darytos techninės klaidos lėmė ''VDU'' seto pergalę 15:6.

Po rungtynių pakalbintas ''VDU'' komandos kapitonas Mantas Vaivada, sakė, kad visame žaidime žaidė labai banguotai: ,,Labai daug leidžiam išsiveržti priešininkams, o po to tenka vytis, ko pasekoje tai reikalauja daug jėgų. Taip pirmąjį setą ir pralaimėjome. Daug kartų sakiau komandai, kad mes galim ir "įjunkim aukštesnę pavarą" - tas užsivedimas ir spontaniškas susižaidimas, kuris trukdavo ganėtinai trumpai, išmušdavo priešininkus iš rikiuotės, pradėdavo daryti klaidas. Aišku, pastebėjome keletą klaidų, kurias darė priešininkai reguliariai, nepraleidom jų ir pasinaudojom. Iš tiesų puikus žaidimas, ačiū sakau pagrindinei kėlėjai Eglei, puolėjams, Deividui, Jokūbui, Karoliui. Puikiai sužaidė mūsų libero žaidėja Alina. Taip pat sakau ačiū ir žaidžiančiajam treneriui - Alfonsui. O priešininkams palinkėsiu susitikti antrame rate ir nenusiminti, nes kiekvienas žaidimas mums duoda daug patirties.''

Užklausus ''Pervesk.lt &Naktis''  kapitono N. Tamošausko kas gi nutiko komandai po pirmojo sėkmingo ir tokio energingo žaidimo, atsakė: ,,Pabirom. Pasnigo, paslydom ir nebeišsikapstėme iš duobės. Labai trūksta, kad komanda susirinktų į vieną vietą ir daugiau susižaistų. Trūksta galbūt labiau susižaidimo, vienas kito pažinojimo tam tikrose situacijose''.

Puslapis peržiūrėtas: 4041

Komentarai