Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Netektis. Romanas Ašmys.. Ilsėkis ramybėje...

Netektis. Romanas Ašmys.. Ilsėkis ramybėje...

NETEKTIS

Po ilgos ir sunkios ligos mirė kaunietis tinklininkas ROMANAS AŠMYS (gimęs 1958 metais).

Kauno tinklinio mėgėjų lyga nuoširdžiai užjaučia velionio artimuosius...

Romano kelias į tinklinį prasidėjo besimokant 27-os vidurinės mokyklos (dabar Vyturio gimn.) penktoje klasėje. Moksleivis išsiskyrė iš kitų bendraklasių fizinėmis savybėmis ir jau buvo viliotas treniruotis  įvairiose sporto šakose. Tuometinės Kauno tinklinio mokyklos (dabar “Startas”) treneris V. Kirkliauskas pakvietė moksleivį į organizuojamą penktokų grupę.

        - Romanui patiko. Po dviejų mėnesių jis jau smūgiavo kamuolį per tinklą. Greit įsisavino žaidimo techniką, išmoko stipriai kamuolius paduoti, neklydo juos priimti, o supratę komandos draugai tinklinio žaidimo taktiką vienbalsiai lyderį išrinko kapitonu, - prisimena, beveik pusę amžiaus minėtoje mokykloje treniravęs vaikinus, tinklinio specialistas V. Kirkliauskas. - Ši komanda žaidė Lietuvos vaikų, jaunučių, jaunių čempionatuose, bet visuose tenkinosi sidabro medaliais, nes Lietuvoje pajėgiausios Panevėžio ekipos įveikti nepavyko. Jaunučių amžiuje Lietuvos moksleivių rinktinės treneriui Z. Vansevičiui patiko kaunietis ir jis pakvietė R. Ašmį ruoštis SSRS jaunių čempionatui.

         - Jau pirmoje treniruočių stovykloje pastebėjau, kad kaunietis pritaps prie rinktinės, nes buvo komunikabilus ir darbštus. Rinktinėje su mano auklėtiniais, panevėžiečiais - R.Palioniu V. Kireiliu, R. Lukšiu, R. Uždaviniu dar buvo vilniečiai V. Vladimirovas, V. Artamonovas, klaipėdietis A. Žilinskas ir šiaulietis G. Pušnovas. - aiškina Z. Vansevičius. - Pasiruošimo etape dalyvavome ne tik Lietuvos vyrų čempionate, bet daug sužaidėme kontrolinių rungtynių. O kai 1975 metais laimėjome tarptautinį turnyrą Taline (Estija) tikėjau, kad tinkamai pasirodysime ir 1976 metais SSRS jaunių čempionate, kuriame dalyvavo 15-ka tuometinių respublikų. Vaikinai nenuvylė.

          - Dar moksleiviško amžiaus R. Ašmys prilygo vyrų komandų žaidimo lygiui, tad žaisdami kartu Kauno  komandoje tuometinio laikraščio “Sportas” taurės turnyre 1976 metais pralaimėjome tik nugalėtojams. - praeitį prisimena Kauno “Marito” vyrų komandos treneris V. Lauraitis. - Kartu žaidėme ir naujai Kaune suburtos trenerio J. Adomaičio “Centrolito” komandos sudėtyje, su kuria 1981 metais Lietuvos vyrų čempionate pralaimėję tik legendinei Vilniaus “Kuro aparatūrai” pelnėme sidabro medalius. R. Ašmys žaidimu liko patenkinti ne tik tuometinių aukštųjų mokyklų - Kauno politechnikos instituto, Žemės ūkio akademijos, Veterinarijos akademijos treneriai. Kovodamas su sunkia liga R. Ašmys neatsisakė padėti rungtyniaujančioms Kauno tinklinio mėgėjų lygoje komandoms, net “lybero” žaidėjo pozicijoje, nes kritimais žuvyte ištraukdavo “mirtinus” kamuolius. 2020 metais pavyko iškovoti Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato aukso medalius 60- mečių grupėje. Mūsų su Romu komandoje buvo A. Juozeliūnas. Gaila netekus aukšto meistriškumo tinklininko Romano Ašmio.

         Užuojautą artimiesiems reiškia visi tinklininkai, draugai, pažystami.

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 7625