Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KTU vs Vivacolor (3:0)

,,KTU" įveikė ,,Vivacolor"

,,KTU" įveikė ,,Vivacolor"

Vasario 11d. 20:15 KTU Statybos ir architektūros fakulteto sporto salėje įvyko KTML „B“ grupės rungtynės tarp aikštelės šeimininkų „KTU“ ir svečių „Vivacolor“. Po trijų setų kovos pergalę šventė šeimininkų komanda 3:0.


Pirmasis setas prasidėjo apylygiu abiejų komandų žaidimu. Jos keitėsi taškais, o skirtumas iki seto vidurio nei karto nebuvo didesnis nei 2 taškai. Tačiau rezultatui esant 12:13 svečių žaidimas užstrigo. Tuo pasinaudoję šeimininkai sužaidė triuškinančią atkarpą 8:1, taip įgydami lemiamą pranašumą šiame sete. Nors iki seto pabaigos „Vivacolor“ komandos žaidėjams ir pavyko šiek tiek sumažinti skirtumą, tačiau „KTU“ tinklininkai savo persvaros neišbarstė ir laimėjo šį setą rezultatu -  25:19 (1:0).


Antrojo seto metu nuo pat pradžių aikštėje vyko įnirtinga kova. Šį kartą, rezultatui esant 16:16, viskas ėmė vykti panašia linkme, kaip pirmajame sete. Skirtumas buvo tas, jog šįkart užstrigo ne svečiu, o šeimininkų komandos žaidimas. Niekaip nesugebėdami pelnyti taškų, jie pralaimėjo atkarpą 1:7, po kurios atrodė, jog viskas šiame sete jau nuspręsta. Tačiau šis setas nuo pirmojo skyrėsi ir tuo, jog seto pabaigoje, atsiliekanti komanda sukūrė mažą stebuklą ir, milžiniškų pastangų dėka, sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, bet ir galingai sužaidus „tie-break‘ą“, švęsti pergalę šiame sete rezultatu - 26:24 (2:0).


Po skaudaus pralaimėjimo antrajame sete „Vivacolor“ žaidėjai ir trečiojo seto pradžioje dar atrodė neatsigavę. Nors jie stipriai ir neatsilikinėjo nuo savo varžovų, tačiau jautėsi, jog šiame sete šeimininkai yra visa galva geresni. Neilgai trukus jų persvara išaugo (22:13), o svečių komandos žaidėjai jau atrodė visiškai nuleidę rankas. Tačiau tada G. Lekavičiui stojus prie padavimo linijos žaidimas pamažu pradėjo keistis. Vienai po kitos sekant šeimininkų klaidoms bei sėkmingai suregztoms svečių atakoms skirtumas ėmė greitai tirpti. Neilgai trukus rezultatas jau buvo 24:22, o „KTU“ tinklininkai, kurie iki tol žaisdami jau smaginosi ir mėgavosi ranka pasiekiama pergale, ne juokais sunerimo. Prie šios galingos svečių atarpos itin prisidėjo prie tinklo įspūdingai rungtyniavęs R. Vilkas, kurio keli rezultatyvūs blokai ne tik uždirbo taip reikalingus jo komandai taškus, tačiau davė ir emocinę atspirtį šios dienos rungtynėse dar pakovoti. Deja šis spurtas buvo inicijuotas pernelyg vėlai. Šeimininkų komandos tinklininkai laiku susigriebė, pelnė taip reikalingą lemiamą tašką ir šventė pergalę rezultatu - 25:22 (3:0).


Po varžybų ,,Vivacolor“ žaidėjas D. Baltrušaitis sakė: ,,Truputi liūdna. Atrodo buvome pasiruošę ir nenorėjome leisti šito revanšo, bet įvyko kaip įvyko. Darėme labai daug tokių gan vaikiškų klaidų. Truputi įtampos buvo pačioje komandoje tas ir pasijautė rezultate. Būtumėmė ,,patraukę“ 2 setą būtų gal viskas tvarkoje, bet tą setą paleidome ir trečiame vėl nepasisekė.“

,,KTU" komandos kapitonas K. Pleskūnas sakė: ,,Sekėsi gerai, susirinko daug komandos žaidėjų. Džiaugiamės gera kova. Komandos žaidimas gerėja su kiekvienom varžybom. Priešininkai stiprūs. Tikrai tikėjomės stiprios kovos ir tokią gavome."

 

Puslapis peržiūrėtas: 1904

Komentarai