Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: BrainStorm vs VDU (2:3)

,,VDU” įveikė ,,BrainStorm”

,,VDU” įveikė ,,BrainStorm”

Vasario 19d. 20:40 val. A. Sabonio krepšinio centro sporto salėje įvyko KTML ,,B" lygos rungtynės tarp šeimininkų „BrainStorm“ ir svečių „VDU“. Po permainingos kovos svečiai šventė pergalę rezultatu 2:3.


Viso pirmojo seto metu vyko absoliučiai lygus žaidimas. To negalima pasakyti tik apie porą sėkmingesnių „BrainStorm“ komandos atkarpų, vienos kurių metu jie sugebėjo įgyti pranašumą (11:6), o kitos galutinai palaužti savo priešininkus ir, padidinus persvarą, švęsti pergalę šiame sete - 25:16 (1:0).


Didžioji antrojo seto dalis buvo tarsi pirmojo kopija. Komandos žaidė itin lygiai, vis keitėsi sėkmingomis atakomis, o skirtumas nei karto nebuvo išaugęs daugiau 3 taškų. Nors didžiąją laiko dalį iki seto vidurio šeimininkai ir laikė žaidimo vadžias savose rankose, tačiau jų varžovai tikrai neplanavo nusileisti be kovos. Seto viduryje savo turėtą deficitą „VDU“ beveik visiškai panaikino (16:15) ir viskas prasidėjo iš naujo. Šeimininkai, nepaisant prieš tai prarastos iniciatyvos, ją ryžtingai atsiemė į savas rankas, sužaidė atkarpą 9:4 ir taip išplėšė pergalę šiame sete - 25:19 (2:0).


Trečiajame sete „VDU“ tinklininkai nebeturėjo kur trauktis. Puikiai suprasdami šio seto lemiamą reikšmę jie kibo į atlapus savo varžovams. Nors seto pirmoje pusėje jie ir atsilikinėjo 13:7, susikaupę sugebėjo šį varžovų pranašumą ištirpdyti (13:13). Tada keletą taškų vyko keitimasis sėkmingomis atakomis, kol svečiai įjungė auktesnę pavarą, šovė į priekį 1:8 ir iškovojo jiems taip reikalingą ketvirtąjį setą - 19:25 (2:1).


Ketvirtajame sete žaidimo skonį pajutę „VDU“ tinklininkai nuo pat pirmųjų akimirkų čiupo jautį už ragų (1:9). Neišvengiamai esant tokiam rezultatui jie šiek tiek atsipalaidavo, kas jų varžovams leido pamažu didinant apsukas vargais negalais sumažinti atsilikimą iki 6 taškų (14:20). Negana to, svečiams pelnius 20 tašką, jų žaidimas visiškai užstrigo, šeimininkai pelnė 5 taškus be atsako ir beveik visiškai panaikino savo deficitą, kuris seto pradžioje buvo milžiniškas. „VDU“ komandą išgelbėjo tik paimta pertraukėlė, kuri galbūt ir buvo šiek tiek pavėluota, tačiau jos metu išvados buvo padarytos. Išėję į aikštę jie sužaidė atkarpą 1:5 ir iškovojo teisę savo pranašumą įrodyti 5-ajame sete - 20:25 (2:2).


Na, o penktajame sete nuo pat jo pradžios „VDU“ komanda demonstravo, jog ne veltui pralaimėję pirmuosius du setus, sugebėjo nagais ir dantimis ištraukti lemiamą 5-ąjį. Jie setą pradėjo galingiau nei varžovai, įgijo kelių taškų persvarą, kurią viso seto metu pamažu tik didino ir neleido varžovams nei pagalvoti apie pergalę. Setas baigėsi rezultatu - 8:15 (2:3).


Po varžybų ,,BrainStorm“ komandos žaidėjas E. Dambrauskas sakė: ,,Vertiname puikiai, tačiau susitraumavus 2 žaidėjams gale palūžome ir praradome turėtą persvarą, bet ateityje tikimės atsirevanšuoti savo puikiems kolegoms.“


,,VDU“ komandos treneris R. Pacenka sakė: ,,Šiandienos varžybas vertinu gerai. Savo komandos žaidėjams pastabų neturiu, nes pagal šitą sastatą negalima kelti kažkokių didelių reikalavimų. O kas buvo maloniausia, tai jog pralaiminėdami vyrai sugebėjo laimėti. Tai suteikia daug vilties ateičiai. Su ,,BrainStorm“ komanda mes susitinkame jau antrą kartą. Pirmą kartą pralaimėjome, o dabar malonu kad atsirevanšamone.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 2303

Komentarai