Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Smūgis vs KCSM – Kauno vilkai (1:3)

"KCSM - Kauno vilkai" iškovojo "Mažają Taurę"

"KCSM - Kauno vilkai" iškovojo "Mažają Taurę"

  Balandžio 13 dieną, 20 val. 15 min., KCSM sporto salėje įvyko KTML "B" lygos "Mažosios taurės" auksinis finalas tarp aikštelės šeimininkų "Smūgio" bei svečių "KCSM - Kauno vilkų". Rungtynės buvo itin atkaklios, mačo favoritais laikyti KCSM auklėtiniai pradžioje atėjo nusiteikę lengvai kovai, tačiau juos greitai šaltu dušu "pavaišino" "Smūgio" ekipa, kurią be jokios abejonės būtų galima vadinti labiausiai patobulėjusia ekipa šiais metais. Tačiau vidutiniškai "visa galva" aukštesni už savo varžovus aikštelės šeimininkai po truputį įsivažiavo ir tapo čempionais - 1:3.

Rungtynės prasidėjo sensacingai - "Smūgis" atėjo pilnai pasiruošę ir nusiteikę šiem finalui ir pradėjo tai įrodinėti nuo pat pradžių išsiverždami į priekį 10:4. Šiek tiek "aptalžyta" "KCSM - Kauno vilkų" ekipa niekaip nesugebėjo atrasti savojo žaidimo ir darė vieną klaidą po kitos - net 15 šiame sete.  Tuo pasinaudoję šeimininkai nušlavė savo varžovus - 25:16 (1:0).

Į antrąją rungtynių dalį atėjo kardinaliai pasikeitusi svečių ekipa. Suaktyvinę gynybą prie tinklo iki maksimumo ir sumažinę klaidų skaičių, pastarieji sugebėjo setui įpusėjus įgyti solidų pranašumą - 11:19. Visgi, "Smūgio" treneris Mantas Vaivada paėmė minutinę pertraukėlę ir sustygavo savo ekipos žaidimą. Pasitarimas "davė savo vaisių" ir šeimininkams gan greitai pavyko sumažinti atsilikimą iki 4 taškų - 18:22.  Po tokios atkarpos susigrizbo ir svečių ekipos strategas, kuris paėmęs minutinę pertraukėlę, nuteikė vaikinus kovoti ryžtingiau, o pastarieji grįžę į aikštelę sužaidė atkarpą 1:3 ir išlygino rezultatą - 19:25 (1:1).

Trečioji rungtynių dalis buvo tiek pat chaotiška kiek ir nuostabi.  Ekipos keitėsi geromis atkarpomis, tai viena tai kita sužaisdavo sausas 4:0 ar 0:5 atkarpas. Kėlinukui pasiekus atomazgą "KCSM - Kauno vilkai" buvo įsitikinę savo pergale - 20:24. Tačiau taip nemanė šeimininkų strategas M. Vaivada, kuris per minutinę pertraukėlę greičiausiai patarė savo ekipai žaisti daug agresyviau prie tinklo, nes pagrindinis svečių ekipos ginklas ir šiandien "niolikai" nominacijų nominuotas Valdas Listanskis dėl rotacijos nebebuvo prie tinklo. Toks sprendimas pasiteisino šimtu procentų,  sužaista atkarpa 5:0 ir išsiveržta į priekį - 25:24. Tačiau KCSM auklėtiniai sugebėjo, po keleto nesėkmingų bandymų apsiginti, atsitiesti ir atsiimti tašką - 25:25. Atrodytų nieko baisaus, tačiau prie tinklo sugrįžo taškų ištroškęs svečių lyderis V.Listanskis, kurio smūgiai išvedė komandą į kėlinuko pergalę - 27:29 (1:2).

Ketvirtojoje rungtynių dalyje didesnę rotaciją turėjusi "KCSM - Kauno vilkų" ekipa atrodė daug šviežesnė ir be jokių problemų pradejo triuškinti savo varžovus - 7:14. "Smūgio" treneris bei būsima paklausiausia KTML 2016/2017 sezono prekė Mantas Vaivada dar bandė imti minutinę pertraukėlę ir kažką sukompanuoti, tačiau nieko nebepavyko - kai svečių ekipos puolėjas blokuojant ar smūgiuojant  išsišoka virš tinklo sulig bamba, tai nelabai ir pavyksta pelnyti taškus (šeimininkai šiame sete patys pelnė vos 8 taškus). Rungtynės baigėsi pelnyta "KCSM - Kauno vilkų" pergale, rezultatu 1:3.

Po rungtynių MVP nominuotas buvo Valdas Listanskis, šiandien pelnęs net 28 taškus ir surinkęs net 23 naudingumo balus. Beje, šis žaidėjas taip pat gavo naudingiausio bei rezultatyviausio reguliariojo sezono žaidėjo apdovanojimus.

Taip pat buvo apdovanoti reguliaraus sezono geriausi žaidėjai pagal atskirus statistinius duomenis:
 
Rezultatyviausias KTML "B" lygos Mažosios taurės žaidėjas 2016m. - Valdas Listanskis (KCMS - Kauno vilkai) vid. 20,81 taško

Naudingiausias KTML "B" lygos Mažosios taurės žaidėjas 2016m. - Valdas Listanskis (KCMS - Kauno vilkai) vid. 15,54

KTML "B" lygos Mažosios taurės "Eisų karalius" 2016m. - Rytis Kerutis (KMAIK) vid. 1,66

KTML "B" lygos Mažosios taurės geriausias jungėjas 2016m. - Gabrielius Misailovas (VDU) vid. 24 rez. perd.

KTML "B" lygos Mažosios taurės "Užtvarų karalius" 2016m. - Lukas Kirchovas (ASU) vid. 4,8 bloko
 

Puslapis peržiūrėtas: 4175

Komentarai