Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001 vs Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (3:2)

Po dramatiškos kovos "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001" namuose palaužė "Lietuvos sveikatos mokslų universitetą" ir žengia į pusfinalius

Po dramatiškos kovos "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001" namuose palaužė "Lietuvos sveikatos mokslų universitetą" ir žengia į pusfinalius

 Balandžio 12 dieną, 17:00 val., Pilėnų pagrindinės mokyklos sporto salėje įvyko KTML "Dailiosios" lygos antrosios atkrintamosios rungtynės tarp šeimininkių "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" ir svečių "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" komandų. Pergalę rezultatu 3:2 šventė "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001", kurios palaužė priešininkes ir tvirtu žingsniu žengia į pusfinalį, kur susitiks su "KTU" ekipa.

 Pirmasis setas prasidėjo apylige kova, per kurią nei viena komanda nesugebėjo įgyti didesnio pranašumo, nei dveji taškai (2:4; 8:8; 10:12). Tada susikaupusios šeimininkės sužaidė atkarpą 8:4, kuri leido joms iš nuolat besivijančių, išsiveržti į priekį (18:16). Tačiau "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" ekipa atsigavo ir neleido "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" ekipai susikrauti persvaros, kurią galėtų išlaikyti, atsakė sėkmingomis atakomis ir išlygino rezultatą (20:20). Lyg ant bangos būdamos "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" tinklininkės, toliau tęsė savo puikų pasirodymą ir išsiveržė į priekį (20:22). Šeimininkių ekipos treneris, bandydamas stabdyti svečių žaidimą, paimė minutės pertaukėlę, per kurią ragino savo tinklininkes nepasiduoti. Visgi, sugrįžusioms į aikštelę "Lietuvos tinklio mergaičių rinktinės 2000-2001" tinklininkėms nepavyko palaužti priešininkių, kurios šventė pergalę pirmąjame sete, rezultatu - 22:25 (0:1).

 Antrasis setas prasidėjo šeimininkių spurtu (9:3). Atsitiesusios "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" ekipos tinklininkės nustojo daryti klaidas ir išlygino rezultatą (12:12). Užsivedusi "Lietuvos sveikatos mokslo universiteto" ekipa buvo nesustabdoma, puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje, kas leido joms išsiveržti į priekį (14:20). Vis dėl to "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" ekipa nebuvo nusiteikusi padovanoti lengvos pergalės, susikaupė ir pasivijo varžoves (18:21). Tada komandos apsimainė keliomis rezultatyviomis atakomis (20:24). Atrodė svečių ekipai pergalė jau ranka pasiekiama, tačiau jaunosios šeimininkės sukūrė tikrą stebuklą. Parodžiusios savo ambicijas, bei charakterį, jos sužaidė atkarpą 6:0, įrodė jog reikią kovoti iki paskutiniojo taško ir išplėšė pergalę, rezultatu - 26:24 (1:1).

 Trečioji runtynių dalis prasidėjo taip pat "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" ekipos spurtu (6:1). Vis dėl to, kad ir į kokią duobę pakliųtų studentės, jos niekada nepasiduoda, nenuleidžia nosies, padaro viską ką gali ir pasivija priešininkes (10:10). Abejos komandos labai stengėsi, kovojo už kiekvieną kamuolį, žaidė fantastikšai tiek puolime tiek gynyboje (15:13; 20:18). Šiame sete ypatingai pasižymėjo K.Pravdinskaitės ir D.Tutinaitės duetas. Kad ir kaip aršiai merginos kovojo, tačiau pabaigą geriau sužaidė ir šį setą laimėjo "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" ekipa, rezultatu - 25:21 ir išsiveržė į priekį setų santykiu (2:1).

 Ketivirtąjame sete, apmąsčiusios savo klaidas "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" ekipos tinklininkės rodė, jog ne viskas dar prarasta ir rungtynių jos padovanoti tikrai nežada. Jos suprato, kad šis setas, gali nulemti jų pabaigą Kauno Tinklinio Mėgėjų Lygoje. Jos atidavė visą save ir tai atsispindėjo rezultate, jos nuolat pirmavo ir priešininkėms neleido net pagalvoti apie pergalę (9:12; 14:18). "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" treneris, minutės pertraukėlėmis bandė stabdyti užsivedusias varžoves. Kad ir kaip stengėsi jaunosios tinklininkės, joms to padaryti nepavyko. Žaidusios nesustabdomai studentės iškovojo pergalę šiame sete, rezultatu - 22:25 ir išlygino setų santykį (2:2).

 Penktasis setas prasidėjo mąsiškomis "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" ekipos klaidomis. Lyg pavargusios, išsiblaškiusios tinklininkės, nerado savojo žaidimo, kas šeimininkėms leido susikrauti saugią persvarą (12:5). Atrodė, kad pabaigą yra aiški ir liko tik padėti tašką šios dienos ryngtynėse, tačiau tada prabudo studenčių fortūna. Neįtikėtinu pasiaukojimu gynyboje ir žaidimu prie tinklo jos sugebėjo išlyginti rezultatą (14:14). Vis dėl to nusiraminusios mergaitės nuslopino "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" ekipos užsidegimą ir išplėšė pergalę šiame sete ir šios dienos rungtynėse, rezultatu - 16:14 (3:2). "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001" keliauja į pusfinalį, kur susirems su "Kauno technologijų universiteto" ekipa.

 Po rungtynių, pergalę šventusių "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" ekipos vienas iš trenerių S.Matikonis, sakė: "Lygis abiejų komandų labai panašus ir tai byloja rezultatas, kuris yra 3:2. Visi setai buvo labai lygūs ir atkaklūs. Mergaitės gale pirmaudamos, šiek tiek sutriko, šiek tiek išsigando ir leido išlyginti rezultatą. Gerai, kad gale atrado dar jėgų, perlipo per save ir nugalėjo. Taip kad judamąjame procese labai svarbu ir tos rungtynės, tai išeis į naudą."

 Kalbintas "Lietuvos sveikatos mokslų universiteto" ekipos treneris E.Vyskupaitis, sakė: "Šiandien sportinė fortūna nusisuko nuo mūsų. Antrą partiją pirmaudami, pralaimėjome. Penktą setą atsilikinėjome, pradėjome pirmauti 14:13, tačiau pralaimėjome. Jeigu būtume laimėję, būtų buvę rezultatas 1:1 ir dar būtų buvę vienos rungtynės. Dabar jau nebepatekome į tolimesnį etapą, dėkojame mergaitėms. Mes galėjome žaisti ir traumuotos ir stengsimės toliau kuo geriau žaisti kitą sezoną." 

Puslapis peržiūrėtas: 4301

Komentarai