Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno Jono Jablonsko gimnazija - "Jablonskiečiai" vs Kelmės J. Graičiūno gimnazija (0:3)

KTML Lietuvos mokseivių ,,Sportturas“ taurės 2016 varžybos

KTML Lietuvos mokseivių ,,Sportturas“ taurės 2016 varžybos

Balandžio 14 dieną, Kauno Jono Jablonskio gimnazijoje įvyko KTML Lietuvos mokseivių ,,Sportturas“ taurės 2016 varžybos, kuriose susitiko: ,,Kauno Jono Jablonskio gimnazijos“, ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos“, ,,Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazija” bei ,,Kemės J. Graičiūno gimnazijos“ vaikinų tinklinio komandos.


Pirmose rungtynėse susitiko šeimininkai ,,Kauno J.Jablonskio gimnazija“ ir svečiai ,,Kelmės J.Graičiūno gimnazija“. Neįdėdami per daug pastangų, kelmiškiai sutriuškino šeimininkus, rezultatu – 0:3.


Pirmame sete svečiai tiesiog triuškino savo varžovus, kuriems buvo ne tik sunku apsiginti, bet ir surengti sėkmingas atakas (5:15). "Jablonskiečiai" mąsiškai klydo, kas leido "Kelmės J.Graičiūno gimnazijos" tinklininkams pelnyti lengvus taškus. Kad ir kaip raginami trenerio, šeimininkai nesugebėjo atsitiesti ir turėjo pripažinti svečių iš Kelmės pranašumą, rezultatu - 13:25 (0:1). Antro seto metu svečiai ir toliau spaudė priešininkus į kampą (3:10), o "Jablonskiečiai" neatrasdami savojo žaidimo, toliau labai daug klydo. Šeimininkus į neviltį varė "Kelmės J.Graičiūno gimnazijos" tinklininkų E.Bartkaus ir M.Barauskio neatriamiami smūgiai. Dėja, šį kartą nepadėjo ir namų sienos. "Kauno J.Jablonskio" gimnazijos" tinklininkai turėjo pripažinti sveičių pranašumą ir antrąjame sete, rezultatu 16:25 (0:2). Turėjęs įvykti trečiasis setas, neįvyko, atsisakius "Kauno J.Jablonskio gimnazijos" trenerio. Šeimininkai padovanojo trečiajį setą svečiams, rezultatu - 0:25 (0:3). Nugalėję "Kelmės J.Graičiūno gimnazijos" komanda keliauja į finalą, o "Jablonskiečiai" dar turės progą pakovoti dėl bronzinių medalių.


Antrosios varžybos įvyko tarp šeimininkų ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos“ ir svečių ,,Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos“. Šiose rungtynėse pergalę šventė šeimininkai, rezultatu – 3:0.

Pirmasis setas prasidėjo apylige kova. Užsivedusios komandos kovojo pasiaukojančiai dėl kiekvieno taško tiek puolime tiek gynyboje (5:4; 17:13). Vis dėl to puikus R.Minioto ir D.Elzbergo duetas buvo neįkandamas "Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimazijos" tinklininkams, kurie privalėjo pripažinti "Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos" pranašumą pirmąjame sete, rezultatu - 25:15 (1:0). Antrojoje rungtynių dalyje Raseinių tinklininkai nepaliko jokių vilčių "Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos" tinklininkams - 25:14 (2:0).Trečias setas buvo išties įdomus. Abiejų komandų žaidėjai negailėjo jėgų, kamuolys itin ilgai laikydavosi ore. Setui artėjant link pabaigos komandas skyrė tik kelių taškelių skirtumas (20:17). Tuomet susikaupę ir pergalės trokštantys raseiniškiai sužaidė užtikrinčiau seto pabaigą ir padėjo tašką šios dinos rungtynėse. Setas baigėsi rezultatu – 25:19 (3:0).


Dėl bronzinių medalių kovojo šeimininkai ,,Jablonskiečiai” ir svečiai ,,Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazija”. Po atkaklios kovos svečiai šventė pergalę rezultatu – 0:3.


Pirmasis setas prasidėjo lygiaverte kova. Komandos žaidė taškas į tašką, nors didžiają seto dalį vienu žingsneliu priekyje buvo svečių komanda. Rezultatui esant 19:23, svečiai atsipalaidavo, o tuo pasinaudoję šeimininkai išlygino rezultatą (23:23). Visgi, svečiai sugebėjo susikaupti ir setas baigėsi rezultatu – 23:25 (0:1). Antrame sete šeimininkai sportinio entuziazmo vedini nuo pat pirmųjų minučių šovė į priekį (7:1). Svečiai atsigavę po šalto dušo ėmė vytis savo varžovus (12:7;16:14). Galop, setui einant link pabaigos, ,,Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos” tinklininkai sužaidė atkarpą 1:6 ir perėmė žaidimo vairą į savo rankas. Šeimininkų treneris paprašė minutės pertraukėlės, kuri buvo išties naudinga, nes po jos ,,Jablonskiečiai” G. Antanavičiaus bei M. Matonio vedini vėl išsiveržė į priekį (22:21). Galop, Šalčininkų tinklininkai seto pabaigą sužaidė geriau – 24:26 (0:2). Trečią setą svečiai nieko nelaukė ir užtikrintai ėmė žengti medalių link (1:8). Šeimininkai jų taip lengvai nepaleido (13:17;18:20), o setui einant link pabaigos išlygino rezultatą (22:22). Tačiau fortūna nusisuko nuo ,,Kauno J. Jablonskio gimnazijos” tinklininkų. Setas baigėsi – 22:25 (0:3). "Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos" tinklininkai iškovojo garbingą 3 vietą ir pasipuošė bronzos medaliais.


Dėl aukso medalių kovojo šeimininkai ,,Kelmės J.Graičiūno gimnazijos” bei svečiai ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos” tinklininkai. Po dramatiškos kovos šeimininkai šventė pergalę rezultatu – 3:0.


Abi komandos nuo pat pirmojo seto pradžios žaidė taškas į tašką. Tačiau netrukus šeimininkai ėmė klysti taip atiduodami lengvus taškus Raseinių ekipai (9:12). Tai privertė Kelmės komandos trenerį paprašė minutės pertraukėlės po kurios Kelmės tinklininkai susikaupė ir ilgai nelaukus rezultatas vėl tapo lygus (14:14). O dar po keleto svečių pelnytų taškų ,,Kelmės J.Graičiūno gimnazijos” tinklininkai įjungė aukštesnę pavarą (atkarpą 11:2) ir laimėjo setą – 25:18 (1:0). Antrame sete žaidimas klostėsi panašia linkme. Iš pradžių žaidimas buvo gana lygus, tuomet Kelmės tinklininkai šovė į priekį, svečiai dar bandė pasispardyti, tačiau galop šeimininkai juos užspietė į kampą – 25:14 (2:0). Trečiame sete tai viena, tai kita komanda išsiverždavo į priekį. Žaidimui įpusėjus rezultats buvo lygus (14:14;15:15;16:16;17:17), kol galop šeimininkai sužaidė triuškinančią atkarpą 8:1 ir laimėjo šį setą (25:18) bei šios dienos varžybas. ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos” tinklininkai pasipuošė sidabro medaliais, o ,, Kelmės J.Graičiūno gimnazijos” tinklininkai iškovojo Lietuvos moksleivių ,,Sportturo” taurės 2016 metų pirmą vietą ir pasipuošė aukso medaliais.


Po varžybų ,,Kauno J.Jablonskio gimnazijos” treneris T. Domarkas sake: ,,Labai puiku, kad pradėjo rengti tarpmokyklines tinklinio varžybas, į kurias galima pajungti ir 10-tų, 11-tų bei 12-tų klasių mokinius. Tai yra labai puiki pradžia, turnyras labai patiko. Organizavimas ir visa kita labai aukštame lygyje. Kitais metais tikrai dalyvausime.”


"Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos" treneris Andrej Venckevič sake: ,,Truputi gaila, kad turnyre dalyvavo ne tiek daug komandų, kaip tikėjomės, bet visos komandos buvo labai apylygės. Žinoma šiandien yra finalas, susirinko stipriausios komandos ir kovos tikrai buvo atkaklios. Rezultatas tą ir rodo. Turnyrų Lietuvoje trūksta, todėl labai gerai, kad Kaunas paėmė iniciatyvą į savo rankas ir mokyklų rinktinėms yra galimybė sudalyvauti tokiame turnyre. Organizacija labai gera, neturime jokių priekaištų, viskas vyko sklandžiai. Dėl kitų metų dalyvavimo nežinome, nes pusė mūsų komandos išyra, bet, visgi manau, kad palaikysim šitą turnyrą ir dalyvausim.”


,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos” trenerė J. Miniotienė sakė: ,,Puikios emocijos, džiaugiuosi turnyru. Džiaugiuosi, kad po olimpinio festivalio, kada būna ribotas amžius, vaikai turi galimybes mokyklose skleistis toliau ir popuriarinti tinklinio žaidimą ir šis turnyras tai daro. Čia amžius neribojamas ir moksleiviai gali toliau žaisti. Organizacija puiki, emocijos geros. Džiaugiuosi, jog laimėjome antra vietą, tikrai džiaugiuosi savo komanda, jie žaidė išties gerai. Aišku, vertinu pirmos vietos laimėtojus, jie išties verti to, o mes dar pasitempsim. Kitais metais būtinai vėl dalyvausime, gal ateis dar koks vienas žaidėjas. Jei tik organizuosit, mes tikrai dalyvausim.”


,,Kelmės J.Graičiūno gimnazijos” treneris D. Barauskis sake: ,,Geros emocijos, atvažiavome laimėti tą ir padarėme. Vyrai pasistengė ir parodė ką gali. Džiaugiamės už juos. Kitais metais manau vėl dalyvausime, nes visi žaidėjai išlieka, niekas nebyra.”


Šiomis pakiliomis nuotaikomis ir baigėsi šių metų Lietuvos moksleivių ,,Sportturo” taurės 2016 metų turnyras. Tariame didelį ačiū visoms komandoms!

 

Puslapis peržiūrėtas: 4167

Komentarai