Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Lietuvos sveikatos mokslų universitetas vs La Vita Volley (3:0)

Gražioje kovoje ,,Lietuvos sveikatos mokslų universiteto“ tinklininkės įveikė ,,La Vita Volley“

Gražioje kovoje ,,Lietuvos sveikatos mokslų universiteto“ tinklininkės įveikė ,,La Vita Volley“

Vasario 18d., 19:00 val. Vydūno vidurinės mokyklos sporto salėje KTML Dailiosios lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkių ,,Lietuvos sveikatos mokslų universiteto“ ir svečių ,,La Vita Volley“. Po gražios kovos šeimininkės šventė pergalę rezultatu – 3:0.


Pirmasis setas prasidėjo lygiaverte kova. Tačiau ilgai nelaukusios šeiminkės perėmė iniciatyvą į savo rankas (6:4). Tikslūs M. Ramanauskaitės pakėlimai ir galingi J. Naseckaitės bei G. Gendvilaitės smūgiai vedė ,,Lietuvos sveikatos mokslų universiteto“ komandą į priekį. Šeimininkių žaidime jautėsi akivaizdus susikaupimas, o štai svečių komandai vis nesisekė ,,pralaužti ledų“. Setui įpusėjus rezultatas buvo 14:7. Svečių komandos žaidėjos raginamos I. Gulbienės bandė ropštis iš duobės (20:13), tačiau įgijusios gana saugų pranašumą šeimininkės seto pabaigą sužaidė atsipalaidavusios ir užtikrintai, taip net neleisdamos varžovėms pagalvoti apie rezultato persvėrimą savo naudai. Setas baigėsi rezultatu – 25:16 (1:0).


Antrasis setas prasidėjo galingu šeimininkių spurtu (4:0), tačiau ,,La Vita Volley“ tinklininkės šį kart varžovėms nenusileido ir taip pat atsakė sausa atkarpa (0:4). Tuomet komandos dar kartą apsikeitė sėkmingomis atakomis ir atrodė, jog užvirs įnirtinga kova (5:5).Tačiau šeiminikių komanda, net nežadėjo lengvai užleisti dominuojančios pozicijos. Jos ne tik kad sugebėjo uždaryti svečių komandos puolimą, bet ir pačios demonstravo technišką, gražų bei rezultatyvų komandinį žaidimą (atkarpa – 11:2). Šiame sete puikiu žaidimu pasižymėjo G. Vilkaitė. Rezultatui esant 16:7 atrodė, kad kartosis pirmojo seto istorija, bet staiga ,,ledai ėmė judėti“. Svečių komanda su N. Leškiene bei S. Sirvydiene priešakyje sugebėjo sumažinti skirtumą iki 3 taškų (16:13). O vėliau, rezultatui esant 18:13, ,,La Vita Volley“ tinklininkės pelnė 5 taškus be atsako ir išlygino rezultatą. Visgi, šeimininkės seto pabaigą sugebėjo sužaisti geriau. Na, o ,,La Vita Volley“ komandai nekovingumo prikišti tikrai negalima, žaidėjos stengėsi iš visų jėgų nei kiek negailėdamos savęs. Setas baigėsi rezultatu – 25:20 (2:0).


Trečiasis setas nuo pirmųjų dviejų skyrėsi tuo, kad nuo pat pirmųjų žaidimo minučių tarp komandų užvirė įnirtinga kova. ,,La Vita Volley“ suprato kad šis setas gali tapti lemiamu.Iki pat seto vidurio nei viena komanda nesugebėjo įgyti ženklesnio pranašumo, nors pirmajį žaidimo trečdalį svečių komanda pirmaudavo 1-2 taškais. Vėliau keletos taškų persvarą įgijo šeimininkės (14:11). Svečių komanda toliau lipo šeimininkėms ant kulnų, kol išlygino rezultatą (15:15). Žaidimą stebint iš šalies atrodė, kad komandos žaidžia lygiavertiškai, tačiau ,,Lietuvos sveikatos mokslų universiteto“ tinklininkės sugebėjo rezultatyviau sužaisti keliomis atakomis daugiau ir taip įgyti gana trapų 2 taškų pranašumą (19:17). Netrukus rezultatas tapo lygus (20:20) ir tada prasidėjo tikras nervų karas. Abiejų komandų žaidėjos negailėdamos jėgų traukė kamuolius. Buvo galima mėgautis tikrai puikiu žaidimu. Kamuolys itin ilgai išsilaikydavo ore. Rezultatui esant 21:23 atrodė, kad sėkmė šį kartą nusišypsos svečių komandai, bet šeimininkės nebuvo nusiteikusios žaisti 4-tojo seto ir nusprendė viską sutvarkyti jau 3-čiajame. Jos pelnė 3 taškus be atsako ir išsiveržė į priekį (24:23). Tada komandos dar kelis kartus pasikeitė rezultatyviomis atakomis, 3-čiojo match point‘o metu šeimininkės pagaliau pelnė lemiamą tašką ir šventė pergalę rezultatu – 28:26 (3:0).


,,Lietuvos sveikatos mokslų universiteto“ treneris sakė: ,,Pagrindinė mūsų puolėja Jomilė serga. Siunčiame jai linkėjimus ir norime kad kuo greičiau pasveiktų. Kai nėra lyderio visos susiima ir žaidžia iš visų jėgų. Šiandien stiprus komandinis žaidimas mums padėjo pelnyti pergalę rezultatu 3:0. Sveikinu studentes, dėkoju varžovėms.“


Po varžybų ,,La Vita Volley“ komandos kapitinė J. Skučienė sakė: ,,Dauguma komandos narių serga, žaidėme iš visų jėgų“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 1975

Komentarai