Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Smūgių departamentas vs Kauno kolegija (3:2)

Dviejų setų pranašumą iššvaisčiusi „Smūgių departamento“ komanda, po įtemptos kovos palaužė „Kauno kolegiją“

Dviejų setų pranašumą iššvaisčiusi „Smūgių departamento“ komanda, po įtemptos kovos palaužė „Kauno kolegiją“

Vasario 12-ąją 20:30val. Kauno technikos profesinio mokymo centre savo 12-asiąs rungtynes Vyrų tinklinio lygoje sužaidė aikštės šeimininkų „Smūgių departamento“, bei svečių „Kauno kolegijos“ ekipos. Dramatišką pergalę po sunkiai nuspėjamos penkių setų kovos šventė, bei jau antrąjį kartą šiame sezone „Kauno kolegiją“ pranoko „Smūgių departamento“ komanda.

Nors susitikimą kiek geriau pradėjo svečiai (4:7), po tikslios Lino Stačioko padavimų serijos, „Smūgių departamentas“ jau patys įgijo 3 taškų pranašumą (10:7). Rezultatas neilgai trukus tapo lygus (13:13) ir toks išsilaikė ilgą pirmosios rungtynių dalies laiką (15:15); (18:18); (20:20). Esminis ir lemiamas pirmojo seto spurtas įvyko „Kauno kolegijai“ pirmaujant minimaliu rezultatu (20:21), tuomet aikštelės šeimininkai pelnė 4 taškus be atsako (24:21), bei galingai finišavę laimėjo pirmąją mačo dalį (25:22).

Antrojoje susitikimo dalyje ir vėl geriau startavo svečių ekipa (7:11), tik skirtingai nuo pirmojo rungtynių seto „Kauno kolegija“, aikštelės šeimininkų arčiau savęs neprisileido ir išlaikė 2-4 taškų pranašumą ilgąjį antrosios rungtynių dalies laiką (10:13); (13:17); (18:20). Nors svečiai ilgą laiką kontroliavo situaciją antrajame sete, „Smūgių departamentas“ seto kulminacijoje ir vėl buvo tikslesni, jie laimėjo atkarpą 6:1, bei perėmė iniciatyvą į savo rankas (24:21), tiesa „Kauno kolegija“ dar bandė gelbėtis iš kritinės situacijos (24:23), tačiau aikštelės šeimininkai laimėjo ir antrąją mačo dalį (25:23).

„Kauno kolegija“, kaip jau tapo įprasta šioms rungtynėms, geriau startavo ir trečiajame sete (7:10), tik skirtumas tas, jog šį kartą svečiai seto eigoje tik dar labiau didino atotrūkį nuo oponentų (10:15) ir vienu metu buvo įgiję ir rekordinį 7 taškų pranašumą (15:22). „Smūgių departamentas“ baltos vėliavos nekėlė ir šį kartą, bandydami organizuoti dar vieną sugrįžimą, dabar jau trečiajame sete. Aikštelės šeimininkai pelnė 5 taškus be atsako, taip sušvelnindami savo atsilikimą iki 2 taškų (20:22). Tačiau trečiosios mačo dalies pabaiga šį kartą priklausė jau „Kauno kolegijos“ tinklininkams, jie pelnė paskutinius 3 seto taškus, taip laimėdami trečiąjį rungtynių setą (20:25).

Tradicinis vaizdas ketvirtosios mačo dalies pradžioje – „Kauno kolegija“ ir vėl nuo pat pradžių šauna į priekį (5:12). Anksti įgautą persvarą svečiai išlaikė ir setui įsibėgėjus (10:15), bei persiritus jam į antrą pusę (12:18); (16:22). Nors, kaip jau įprasta šioms rungtynėms „Smūgių departamentas“ seto pabaigoje ir vėl bandė įjungti aukštesnę pavarą sumažindami savo atsilikimą iki (20:22), varžovų šturmą atlaikę „Kauno kolegijos“ tinklininkai laimėjo ketvirtąjį setą (23:25), taip perkeldami kovą į lemiamą mačo dalį.

Paskutiniame rungtynių sete vyko atkakli ir lygi kova (3:3); (5:5). Nors „Smūgių departamentas“ laimėjus atkarpą 4:1, atrodė, jog gali pabėgti nuo savo oponentų (9:6), po tikslių Arno Donausko padavimų rezultatas ir vėl tapo lygus (9:9). Po šios serijos „Smūgių departamentas“ paprašė pertraukėlės, o po jos patys surengė spurtą, kuris kaip vėliau paaiškėjo ir buvo lemtingas šiame mače. Aikštelės šeimininkai pelnė 4 taškus paeiliui (13:9), bei iš viso laimėję paskutinę atkarpą 6:1, triumfavo lemiame sete (15:10).

Po šios pergalės „Smūgių departamentas“ į savo sąskaitą įsirašė penktąją pergalę per dvyliką susitikimų, bei Vyrų tinklinio lygos pirmenybėse rikiuojasi turnyrinės lentelės viduryje, užimdami penktąją poziciją. Savo ruožtu devintąjį kartą per dvyliką rungtynių suklupę „Kauno kolegijos“ tinklininkai žengia septintoje turnyrinės lentelės vietoje.

Puslapis peržiūrėtas: 1027

Komentarai