Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazija vs Plungės „Saulės“ gimnazija (0:3)

Mažajame finale Plungietės nugalėjo Skuodą

Mažajame finale Plungietės nugalėjo Skuodą

Balandžio 28d. 13:00 val. Raseinių prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje mažajame finale dėl ,,Lietuvos moksleivių Sportturas Taurė 2016" bronzinės vietos pakovoti susitiko komandos ,,Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazija" (toliau Skuodas) ir ,,Plungės ,,Saulės" gimnazija" (toliau Plungė). Kova buvo greita ir pelnyta plungiečių naudai, rezultatu - 0:3.

Rungtynių pradžioje abi komandos dar bandė perprasti viena kitą ir rezultatas nežymia taškų persvara keitėsi tai vienos, tai kitos komandos naudai, kol plungietės susiėmė ir spurtavo net 10-ies taškų atkarpa. To, regis, šiam setui pakako, kad įgyti nepalenkiamą pranašumą. Ypač pasižymėjo Plungės komandos narė M.Ubavičiūtė, kuri šiame sete pelnė net 4 ,,eisus", atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir pelnė 5 taškus. Seto pabaiga - 16:25 (0:1).

Antroji rungtynių dalis ir vėl buvo permaininga. Iki seto vidurio Skuodo žaidėjos nenusileido ir įnirtingai kovojo, kai tuo tarpu plungietėms teko pasinaudoti minutinėmis pertraukėlėmis bei keitimais. Rezultatas seto eigoje - 10:10; 11:14; 24:21. Visgi šio, nenuspėjamo seto baigtis buvo palanki Plungės komandai, rezultatu - 26:28 (0:2).

Trečiasis setas ir vėl buvo banguojantis. Pradžioje puikiai startavo plungietės, kurios net du kartus spurtavo ir pelnė svarų pranašumą - 1:10. Skuodo žaidėjos taip pat pademonstravo, jog yra ne iš kelmo spirtos ir po minutinės pertraukėlės spuravo net 10-ies taškų atkarpa, taip tikėdamos palaužti priešininkes, tačiau su jomis dar reikėjo stipriai pakovoti. Po rezultato 17:22 Skuodas dar kartą spurtavo 5 taškų atkarpa, bet visgi lemiamus taškus pasiglemžė Plungė. Seto pabaiga - 23:25 (0:3).

Po rungtynių nugalėtojų komandos treneris A. Damulis komentavo: ,,Pergale esu patenkintas, nors, kaip matėtė, žaidėme vis bangom, bangom, bet pagaliau išsikapstėme į tą krantą prie Klaipėdos, kaip sakant" - šmaikštavo jis.

Skuodo gimnazijos treneris A. Donėla sakė: ,,Komanda susibūrusi tik nuo spalio mėnesio, tad pritrūko patirties. Pasimetė tikriausiai tarp lyderių suvažiavusių. Galėjo būti trečia vieta, nes Plungę esame apžaidė pora kartų, bet ir esam praloše pora kartų. Šiandien sėkmės ir patirties trūkūmas, tikriausiai."

Puslapis peržiūrėtas: 4678

Komentarai