Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vitameda vs Vivacolor (3:2)

Po dramatiškos kovos "Vitamedos" ekipa palaužė "Vivacolor" ekipą

Po dramatiškos kovos "Vitamedos" ekipa palaužė "Vivacolor" ekipą

 Balandžio 13 dieną, 18:30 val., Kauno maisto pramonės mokyklos sporto salėje įvyko KTML "B" lygos antrosios pusfinalio rungtynės tarp šeimininkų "Vitamedos" ir svečių "Vivacolor" komandų. Pergalę rezultatu 3:2 šventė "Vitamedos" ekipa, kuri palaužė varžovus ir išlygino pusfinalio seriją 1:1. 

 Pirmasis setas prasidėjo apylige kova (5:4). Užsivedę šeimininkai sužaidė fantastišką atkarpą 6:0 ir susikrovė jau saugią persvarą, kurią stengėsi išlaikyti iki pat seto pabaigos (11:4; 15:11; 20:16). Vis tik susikaupę "Vivacolor" ekipos tinklininkai sužaidė sėkmingą atkarpą, kuri leido jiems iš nuolat besivijančiųjų, išlyginti rezultatą (21:21). Tinklininkai apsimainė rezultatyviomis atakomis ir rezultatas vėl buvo lygus (22:22). Viskas sprendėsi seto pabaigoje. Savo turėtą pranašumą išbarstę "Vitamedos" tinklininkai sugebėjo atsitiesti, sužaisti pasiaukojančiai tiek gynyboje, tiek puolime ir išplėšė pergalę pirmąjame sete, rezultatu - 25:22 (1:0).

 Antrasis setas prasidėjo svečių spurtu (5:10). Atsitiesę "Vitamedos" ekipos tinklininkai nustojo daryti klaidas ir išlygino rezultatą (13:13). Užsivedę šeimininkai buvo nesustabdomi, puikiai žaidė puolime, kas leido jiems išsiveržti į priekį (20:14). Vis dėl to "Vivacolor" ekipa nebuvo nusiteikusi padovanoti lengvos pergalės, susikaupė ir pasivijo varžovus (21:20). Tada komandos apsimainė keliomis rezultatyviomis atakomis (22:22; 23:23). Atrodė šeimininkų ekipai pergalė buvo jau ranka pasiekiama, tačiau "Vivacolor" ekipos tinklininkai sukūrė tikrą stebuklą. Parodę savo ambicijas, bei charakterį, jie sužaidė atkarpą 11:3, įrodė jog reikią kovoti iki paskutiniojo taško ir išplėšė pergalę, rezultatu -23:25 (1:1).

 Trečioji runtynių dalis prasidėjo aršia kova (3:4; 5:8). Vis dėl to, pergalės trokštantys šeimininkai nenorėjo būti besivijančiųjų pusėje, sužaidė atkarpą 6:0 ir išsiveržė į priekį (11:8). Abejos komandos labai stengėsi, kovojo už kiekvieną kamuolį, žaidė fantastikšai tiek puolime tiek gynyboje (17:12; 20:14). Šiame sete ypatingai pasižymėjo R.Pociaus ir A.Stelmoko duetas. Kad ir kaip komandos kovojo, tačiau pabaigą geriau sužaidė ir šį setą laimėjo "Vitamedos" ekipa, rezultatu - 25:20 ir išsiveržė į priekį setų santykiu (2:1).

 Ketivirtąjame sete, apmąstę savo klaidas "Vivacolor" ekipos tinklininkai rodė, jog ne viskas dar prarasta ir rungtynių jie padovanoti tikrai nežada. Jie suprato, kad šis setas, gali nulemti pralaimėjimą šios dienos rungtynėse. Svečių tinklininkai atidavė visą save ir tai atsispindėjo rezultate, jie nuolat pirmavo ir priešininkams neleido net pagalvoti apie pergalę (7:13; 15:20). "Vitamedos" ekipos kapitonas, minutės pertraukėlėmis bandė stabdyti užsivedusius varžovus. Kad ir kaip stengėsi šeimininkai, jiems to padaryti nepavyko. Žaidę nesustabdomai "Vivacolor" ekipos tinklininkai iškovojo pergalę šiame sete, rezultatu - 17:25 ir išlygino setų santykį (2:2).

 Penktasis setas prasidėjo mąsiškomis "Vitamedos" ekipos klaidomis. Lyg pavargę, išsiblaškę tinklininkai, nerado savojo žaidimo, kas svečiams leido susikrauti saugią persvarą (1:5). Vis dėl to, šeimininkai sugebėjo atrasti jėgų ir pasitikėjimo, jie ne tik išlygino rezultatą (9:9), bet ir sugebėjo išsiveržti į priekį (12:9). "Vivacolor" ekipos kapitonas prašydamas minutės pertraukėls, bandė sustabdyti "Vitamedos" tinklininkų užsivedimą. Grįžę į aikštelę tinklininkai apsimainė rezultatyviomis atakomis (13:10). Kad ir kaip stengėsi svečių ekipos tinklininkai, jiems nepavyko sutramdyti šeimininkų. Šiandien fortūna šypsojosi "Vitamedos" ekipai, kuri sugebėjo palaužti varžovus, rezultatu - 15:11 ir nugalėti šios dienos rungtynėse 3:2. "Vitamedos" ekipos tinklininkai išlygino pusfinalio rezultatą 1:1 ir dabar laukia trečiosios ir lemiamos pusfinalio rungtynės.

 Po rungtynių, "Vivacolor" ekipos tinklininkas D.Baltrušaitis, sakė: "Šiandien "Vitameda" labai gražiai sužaidė. Jie kovojo iki galo, labai gražiai traukė kamuolius visus - ir labai sudėtingus. Matėsi, kad jų užsivedimas geresnis ir su nervais jie susitvarkė geriau. Pastatė labai daug blokų mums. Šaunuoliai, sveikinu. Bus trečias mačas, bus gera kova dėl patekimo į finalą."

 Po laimėtų rungtynių, "Vitamedos" kapitonas R.Pocius, sakė: "Buvo geros varžybos. Varžovai atrodė labai stipriai, tačiau ir mes atrodome stipriai. Aišku, gaila antro seto, kurį paleidome stipriai vesdami. Tačiau galų galiausiai susikaupėme ir įrodėme, kad esame verti dar kovoti vienose rungtynėse dėl patekimo į finalą." 

Puslapis peržiūrėtas: 5140

Komentarai